Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ΗΓΕΣΙΕΣ και ηγεσίες

ks_justicia

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και θα τους επιτρέψει να παρέχουν στην κυβέρνηση μόνο τις υπηρεσίες τους.

Η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι οι “πετρελαϊκές εταιρείες θα παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους, μόνον ενώ το σύνολο των αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος θα αποτελεί κρατική περιουσία”.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι “δεν μπορεί το κράτος να απολαμβάνει, όπως ίσχυε, μόνο το 20% κοιτασμάτων κι αποθεμάτων του “μαύρου χρυσού”.

Για το λόγο αυτό το Κίτο έδωσε στους επικεφαλείς των εταιρειών διορία 120 ημερών προκειμένου να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις και τους συμβούλευσε σε περίπτωση που εναντιώνονται στην απόφαση αυτή να το δηλώσουν αμέσως “και να φύγουν από τον Ισημερινό”.

Στη χώρα, (μέλος του ΟΠΕΚ) παράγονταν έως πρόσφατα ως και 472 χιλιάδες βαρέλια των 159 λίτρων αργού πετρελαίου καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Στον Ισημερινό δραστηριοποιούνται η ιταλική “Agip”, η βραζιλιανή “Petrobras”, η ισπανο-αργεντίνικη “Repsol”, και η κινεζική “CNPC”.

Στους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας “Burlington” μάλιστα δηλώθηκε ότι “λόγω μεγάλων οφειλών τους προς το δημόσιο”, οι υπεύθυνοί της θα πρέπει να αναχωρήσουν” από τη χώρα.

Αναδημοσίευση από: kalanea.gr

Σχόλιο Σκέψις

Οποισδήποτε ομοιότητα με την ελληνική εκάστοτε ηγεσία είναι πέρα για πέρα φανταστική

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Μη τα πετάτε δωρίστε τα!

Λίστα από οργανισμούς/ομάδες όπου μπορεί κάποιος/α να δωρίσει αντικείμενα που δεν χρησιμοποιεί πια (αντί να τα πετάξει στα σκουπίδια).

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35. Τηλέφωνα επικοινωνίας:  2105239465, 2105239465, 2105246516, 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.kyada.gr     ·

Το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα παιδικής προστασίας χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο  2104515387  2104515387  ή επισκεφτείτε το site http://www.xatzikiriakio.gr

Ο ΜΚΟ Praksis χρειάζεται φάρμακα για την κάλυψη αναγκών των πολυιατρείων του για μετανάστες, άστεγους κτλ. Δέχονται ακόμα και ανοιγμένα, χρησιμοποιημένα κουτιά φαρμάκων αρκεί να έχουν ημερομηνία λήξης ένα χρονικό όριο πέραν του έτους. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο  210 520 5200  210 520 5200 ,  210 82 13 704  210 82 13 704  ή στο http://www.praksis.gr, info@praksis.gr

Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών. Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά). 2106625096

Οι δύο ιστοσελίδες χαριστικών παζαριών, http://www.freecycle.com, και http://www.xariseto.gr. Γίνεσαι μέλος και μπορείς να δίνεις και να παίρνεις χωρίς διακίνηση χρημάτων. Μπορείς να βρεις οτιδήποτε στην κυριολεξία.   

"Τα παιδιά του δρόμου"*, Αρίστωνος 6-8 και γωνία Κωνσταντινουπόλεως 165, Μεταξουργείο, Κολωνός Υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός : κα Μυρτώ Λαιμού, Τηλέφωνο : *210.5239.402* και *210.5221.149, *Ώρες : 11.00 - 18.00 καθημερινά    

Θεόφιλος - στέλνει σε πολύτεκνες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα:  2108819397  2108819397    

Οι ξένοι της Νέας Μάκρης (Foreigners of Nea Makri) οργανώνουν παζάρι κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα στο καφέ Τίκι, από περιοχές βορειοανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Λούτσα, Πικέρμι, Νέα Μάρκη κ.ά) Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την Ingrid  6973350024  6973350024 , e-mail foreignersinneamakri@yahoo.gr

Habitat for Humanity, Greater Athens , Stratigou Eindou 14, 185 36 Piraeus , Greece , Tel:  +30 (210) 418-2251  +30 (210) 418-2251 , Email address: hfhgr@ath.forthnet.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1 Τ.Κ. 105 53 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210 3314334 - 210 3378412 - 2103816886, ΦΑΞ:210 3314334 ; ανακοίνωση για το μαγαζί μεταχειρισμένων:  Επιχειρώντας τομή στον τρόπο ενίσχυσης της εθελοντικής προσφοράς και των εσόδων των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το ΕΛΛHNIKO ΚAPABANI ΑΛΛHΛEΓΓYHΣ αποφάσισε να μεταφέρει και στην Ελλάδα, τον τόσο δημοφιλή και διαδεδομένο στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θεσμό των καταστημάτων "Charity Shop". 


Τα "Charity Shop", που στα Ελληνικά μπορούν να ονομαστούν "φιλανθρωπικά καταστήματα" ή "καταστήματα αλληλεγγύης" πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση, είδη δώρων, βιβλία, δίσκους και CD και μικροέπιπλα που τους προσφέρονται δωρεάν από τους πολίτες.

Τα περισσότερα εμπορεύματα του Καραβανιού είναι δεύτερο χέρι διότι μόνο έτσι μπορεί να τα εξασφαλίσει με μηδενικό κόστος από τους φίλους του, και να τα προσφέρει σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. 

Στο μαγαζί του Καραβανιού, γίνεται από οικολογική άποψη μια πλήρης ανακύκλωση όχι απλά των πρώτων υλών ενός αντικειμένου (χαρτί, γυαλί, μέταλλο), όπως έχουμε συνηθίσει. Ολόκληρο το αντικείμενο "ανακυκλώνεται" και επιβιώνει ακέραιο. Ένα πράγμα λιγότερο χρηστικό και παλιό για τον ένα, γίνεται καινούργιο απόκτημα και χρήσιμο για τον άλλο. Έτσι πραγματοποιείται ένα όμορφο, χαρούμενο, ανώνυμο παζάρι ανάμεσα σε αυτούς που προσφέρουν δωρεάν και σε αυτούς που αγοράζουν.

Τα αντικείμενα στο Καραβάνι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καινούργια. Όλα έχουν περάσει από αυστηρή διαλογή, με βάση την ποιότητα και την αισθητική. Έχουν τη δική τους, μοναδική προσωπικότητα, που προέρχεται από τις αξίες και τα πρότυπα του ΚAPABANIOY.  Σε άλλες χώρες, οι αγορές από τα "charity shops" έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Στο δεύτερο χέρι λειτουργεί η γωνιά της αντίκας, με είδη γεμάτα με μυστήριο για τον καθένα. Kαι να σημειώσουμε ότι αν κάποιος επιμένει σε "πρώτο χέρι" μπορεί άνετα να ψωνίσει αχρησιμοποίητα αντικείμενα, που είναι προσφορές ζωγράφων, συγγραφέων, εργαστηρίων επιχειρήσεων κλπ. στην ειδική γωνιά "πρώτο χέρι". Φειδίου 14-16 106 78 Αθήνα, Tηλ/Fax:  210 3816886  210 3816886    

Συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο "ο Σπόρος",  Σπύρου Τρικούπη 21, Εξάρχεια,  2103801375  2103801375 . www.sporos.org

Ώρες λειτουργίας Σποροχώρου: Δευτέρα έως Σάββατο πρωί 11:30 - 15:00  Δευτέρα έως Παρασκευή απόγευμα 17:30 - 20:30

Λειτουργεί μεταξύ άλλων, χαριστικό παζάρι. Κυρίως ρούχα (καλή κατάσταση), και κάποια βιβλία, παπούτσια, βίντεο, μικρά παιχνίδια. Περιορισμένος χώρος (παταράκι του μαγαζιού), γι'αυτό θέλει προ-συνεννόηση για να πάμε αντικείμενα εκεί.

 Boumis Aristidis

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Που πήγαν τα λεφτά?

Πριν δυο χρόνια όλοι μας ήσυχοι για τις οικονομίες των χωρών μας κάναμε όνειρα και πλάνα για το μέλλον. Ξαφνικά ήρθε η ανατροπή , απότομα χωρίς προειδοποίηση η μία μετά την άλλη οι τράπεζες παρουσιάστηκαν αδύναμες οικονομικά εξαθλιωμένες σε τέτοιο βαθμό που τα κράτη (δηλαδή εμείς οι πολίτες) έπρεπε να τις ενισχύσουμε οικονομικά προκειμένου να μη καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα.

Ένα χρόνο μετά ως δια μαγείας αυτές οι τράπεζες σώθηκαν και πλέον οι οικονομίες των χωρών η μια μετά την άλλη παρουσιάζοταν αδύναμες και εξαθλιωμένες. Μεγάλα ελλείματα , διαφθορά, έλλειψη φορολόγισης, ειδικές εταιρικές οντότητες (off shore) ήταν μερικοί από τους λόγους για την κατάρρευση των οικονομιών.

Μέσα στην παραπάνω εικόνα όμως κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει το εξής. Όλες οι οικονομίες του κόσμου είναι καταχρεωμένες. Όλες οι οικονομίες του κόσμου έχουν τεράστια ελλείματα.

Θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε πως χώρες που δεν παράγουν , δεν εξάγουν και έχουν τεράστια διαρθρωτικά προβλήματα στην δομή και λειτουργία του κρατικού τους μηχανισμού, είναι λογικό να παρουσιάζουν και διαφθορά και έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και ελλείματα στους κρατικούς προϋπολογισμούς τους.

Το περίεργο είναι πως το ίδιο φαινόμενο συναντάμε και σε "ισχυρές"  οικονομίες, που παράγουν, εξάγουν και που είναι πλήρης από ελλεγκτικούς μηχανισμούς.

Είναι λογικό να περιμένουμε ελλείματα σε μια αφρικανική χώρα που δεν παράγει τίποτα, δεν εξάγει και που πάνω από το 50% του πληθυσμού της ζεί με λιγότερο από 2 δολλάρια την ημέρα, όμως πως γίνεται να έχουμε ταυτόχρονα την μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, την Αμερική καταχρεωμένη με 11 τρισεκατομμύρια $11,000,000,000,000 και πώς γίνεται η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου  και πρώτη σε εξαγωγές (η Γερμανία) να ψηφίζει περικοπές 80 δις Ευρώ για να μπορέσει να περιορίσει το χρέος της?

Τό ίδιο συμβαίνει και σε πάρα πολλές χώρες που μάλιστα ανήκουν και στους G8 και στους  G20.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα. Που πήγαν τα λεφτά?
Αν όλοι χρωστάνε και αυτοί που δεν παράγουν και αυτοί που παράγουν πως γίνεται να είναι όλοι αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα του χρέους?

Και επίσης αν κανείς τους δεν έχει χρήματα γιατί χρωστάνε, πως περιμένουμε αύριο που "η κρίση θα περάσει" να εμφανιστούν ξαφνικά χρήματα για να καλύψουν όλες αυτές οι χώρες τις υποχρεώσεις τους?

Τροφή για σκέψη λοιπόν εδώ στο Σκέψις…..Food for thought.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

«Τούρκος» με απόφαση της UNESCO ο Καραγκιόζης

Την τουρκική υπηκοότητα έδωσε η UNESCO στον Καραγκιόζη, επικυρώνοντας σχετική απόφαση που είχε ληφθεί πέρυσι από μία υποεπιτροπή της, η οποία απαρτιζόταν από εκπροσώπους έξι χωρών: της Τουρκίας, της Εσθονίας, του Μεξικού, της Βόρειας Κορέας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κένυας.

Η υποεπιτροπή είχε συνεδριάσει στο Αμπου Ντάμπι και είχε αποδεχθεί την εισήγηση που συνέταξε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, βάσει της οποίας τόσο ο Καραγκιόζης όσο και ο Χατζηαβάτης είναι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση επικυρώθηκε και από την αρμόδια επιτροπή της UΝΕSCΟ, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση της Ελλάδος, παρά μόνο μία επιφύλαξη που διατύπωσε η διευθύντρια του Νεότερου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού κυρία Τέτη Χατζηνικολάου, ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί άυλη φιγούρα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Η εξέλιξη αυτή προβληματίζει τα υπουργεία Εξωτερικών και Πολιτισμού. Ήδη, ο Π. Γερουλάνος ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες λεπτομερή ενημέρωση, ενώ ο πρεσβευτής της Ελλάδας στην UΝΕSCΟ Γ. Αναστόπουλος δήλωσε ότι είχε συστήσει εδώ και καιρό στο υπουργείο Πολιτισμού να δηλώσει στην UΝΕSCΟ ότι ο Καραγκιόζης αποτελεί τμήμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κυβερνητικοί παράγοντες αναφέρουν ότι η μοναδική περίπτωση να συμπεριληφθούν και οι πολιτιστικές ενστάσεις της Ελλάδας όσον αφορά τον Καραγκιόζη είναι να υπάρξει ένα είδος συμφωνίας με την Τουρκία.

Τα Νέα

Όταν δεν μπορούμε να προτατέψουμε μια κλασσική ελληνική λαϊκή παράδοση, ας σκεφτούμε τα σημαντικά πράγματα τι τύχη θα έχουν.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ηταν μαϊμού η γρίπη σου παπού

Μια πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ, αξίας 7 δις δολαρίων.

Και ενώ το καλοκαιράκι μας καλά κρατεί σύντομα θα δώσει τη θέση του στο φθινόπωρο και το χειμώνα όπου ως γνωστό με τα πρώτα κρύα αρχίζει και η προληπτική ιατρική - εμβολιασμοί για διάφορες υπαρκτές ή ανύπαρκτες ιώσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό των φαρμακοβιομιηχανιών για να πουλήσει, να πειραματιστεί και να μας δηλητιριάσει.

Και επειδή το πάθημα πρέπει να μάθημα όταν αρχίσει η ΠΟΥ να βαράει τίποτα καμπανάκια για suidae - lagomorphus - mammalia influentia κοινώς γρίπες απο ότι πετάει, ότι περπατάει και ότι κολυμπάει ας δούμε κάποια στοιχεία ώστε να μην γινόμαστε με τη θέλησή μας πειραματόζωα σε αγνώστου προέλευσης και με άγνωστες παρενέργειες σκευάσματα.


1. Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χώρο της παγκόσμιας υγείας φέρνει στο φως η δημοσιογραφική ομάδα ιατρικού περιοδικού στη Βρετανία.
Το British Medical Journal, αποκαλύπτει τις στενές οικονομικές σχέσεις επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τις φαρμακοβιομηχανίες που προμήθευαν όλες τις χώρες με εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guradian, τρεις επιστήμονες είχαν λάβει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αμοιβές από τη Roche και τη GlaxoSmithKline, τις πιο γνωστές φαρμακοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για τον Φρεντ Χέιντεν, τον Άρνολντ Μόντο και τον Καρλ Νίκολσον.

Οι εταιρείες ήταν αρμόδιες στην παρασκευή εμβολίων Tamiflu και Relenza, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά της πανδημίας γρίπης σε όλο τον κόσμο και ακόμα και η Ελλάδα είχε προχωρήσει στην αγορά τεράστιων ποσοτήτων, με αντάλλαγμα αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Υπολογίζεται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποκόμισαν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έσπευσαν μαζικά να αγοράσουν εμβόλια, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, που σε μερικές περιπτώσεις αποδείχτηκε θανατηφόρα.
Η Βρετανία δαπάνησε για αγορά φαρμακευτικού υλικού περί το ένα δισεκατομμύριο λίρες, με αποτέλεσμα η νέα κυβέρνηση να αρχίσει έρευνα για το κόστος που είχε η απόφαση στους φορολογούμενους. Η έρευνα υπογράφεται από το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό και το έγκριτο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.

2.Για σωρεία ενδείξεων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πανικός που προκάλεσε η γρίπη των χοίρων σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αδικαιολόγητος και για υποψίες για το ότι η σοβαρότητα της πανδημίας είχε υπερεκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ΠΟΥ, κάνει λόγο η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε έκθεσή της που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι εθνικές κυβερνήσεις οδηγήθηκαν σε αναίτια σπατάλη μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος, την ίδια στιγμή που χώρες όπως η Ελλάδα βυθίζονταν σε υπέρογκα δημοσιονομικά χρέη.
Ο συντάκτης της έκθεσης Πολ Φλιν τόνισε ότι "επρόκειτο για μία πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ", περιγράφοντας το πρόγραμμα εμβολιασμού ως "ψευδοφάρμακο μεγάλης κλίμακας".

Σημείωση : Η Ελλάδα παρήγγειλε περίπου 8 εκατ. δόσεις εμβολίων ύψους 60 εκατ. ευρώ.

http://news247.gr/health/nea/stenes_sxeseis_episthmonwn-etaireiwn.176207.html

3. Στη Γερμανία το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να προωθήσει παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν περισσέψει. Και η Βρετανία προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξία, ενώ η Ελβετία δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρεςς 1 δισ. στερλινών,

http://www.me.gr/forum/post/view/Soyper-apath-h-pandhmia-ths-griphs*15970

Σημείωση : όχι μόνον ζημίωσαν τους πολίτες και στέρησαν κονδύλια από την έρευνα για πραγματικές ασθένειες, αλλά αναίσχυντα θέλουν να αδειάσουν σε αναπτυσσόμενες χώρες τα εμβόλια που στιβάζονται για να τα κάνουν άραγε τι αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε ποτέ πανδημία γρίπης.

Σημειώστε λοιπόν 7 δις δολαρια κέρδος για τις φαρμακοβιομηχανίες απο μια πανδημία μαϊμού
Σημείωστε όμως και ένα άλλο νούμερο 13 δις δολαρίων (9,72 δισ. ευρώ) και διαβάστε τη παρακάτω παράγραφο.

Η παγκόσμια υποχώρηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του AIDS αναμένεται να έχει δυσάρεστες συνέπειες όσον αφορά στην πρόληψη και τη θεραπεία του ιού HIV, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές μέρες.
Η Διεθνής Συμμαχία για την Ετοιμότητα της Θεραπείας (International Treatment Preparedness Coalition, ITPC) αναφέρει ότι ασθενείς παύουν να δέχονται βοήθεια από σχετικά προγράμματα και τα αποθέματα αντιρετροϊκών φαρμάκων εξαντλούνται λόγω των περικοπών στους κρατικούς προϋπολογισμούς και το «πάγωμα» της χρηματοδότησης από τους μεγάλους χορηγούς, όπως το Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης για την Ανακούφιση από το AIDS (PEPFAR) του προέδρου των ΗΠΑ και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Παγκόσμιο Ταμείο θα χρειαζόταν 20 δις δολάρια (14,95 δισ. ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια για να συμβάλει στην εκπλήρωση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ , προσθέτει ωστόσο ότι οι χώρες-μέλη του G8 και άλλοι δωρητές προειδοποίησαν πως η συγκέντρωση των απαιτούμενων 13 δις δολαρίων (9,72 δισ. ευρώ) θα είναι δύσκολη.

http://www.kentrozois.gr/default.asp?siteID=1&pageid=49&tablepageid=7&langid=1&entryID=24

Τα συμπεράσματα δικά σας, οι μαϊμου πανδημίες κάθε χειμώνα κοστίζουν τόσα όσα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και σταδιακά να εξαλείψουν μια μάστιγα της εποχής μας.Οι χώρες μέλη του G8 είχαν να δαπανούν απο τις δικές μας εισφορές για τον κορβανά των φαρμακοβιομηχανιών αγοράζοντας εμβόλια 7 δις ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην διοχέτευση του εμβολίου του AIDS και στην έρευνα για την καταπολέμηση υπαρκτών επιδημιών και ασθενειών.Αλλά είπαμε είναι πολλά τα λεφτά πάνω από κάθε ασθενή που λυώνει και γίνεται τζάμπα πειραματόζωο...

Και για να μιλήσουμε για την Ελλάδα, σε ένα κράτος που θα λειτουργούσε με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, θα έπρεπε κάποιος φορέας προστασίας των πολιτών απο τους πολλούς που υπάρχουν να ακολουθήσει τη διαδικασία του Ευρωκοινοβουλίου και να μηνύσει το Υπουργείο Υγείας, για εγκληματική αμέλεια, αφού χωρίς έρευνα και τεκμηρίωση δαπάνησε 60 εκ. ευρώ για μαϊμού εμβόλια για μια επιδημία απάτη και εξέθεσε το πληθυσμό της χώρας σε απρόβλεπτους κινδύνους για την υγεία του.

Δυστυχώς σε αυτη τη χώρα, σε αυτό το σύστημα που ζούμε όμως τις μόνες μαϊμούδες που βρίσκουν να κυνηγάνε είναι αυτές των πλανόδιων πωλητών που μπουκοτάρουν τη τσέπη της ελληνικής οικονομίας (εδώ γελάμε), ενώ εμείς αδιαφορούμε για τους πολιτικούς μαϊμούδες που ξεπουλάνε στο πάγκο τους τη χώρα, για τη δημοκρατία μαϊμου, για την εκπαίδευση μαϊμού, για τις αξίες μαϊμού που γέμισαν το κεφάλι μας, για τη ζωή μαϊμού που μας πουλάνε κάθε μέρα.


Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Πολλοί λύκοι και πολύ αναμπουμπούλα στα ελληνικά σύνορα


Απασχολούμενοι αυτές τις αποφράδες μέρες με το Ασφαλιστικό, με την ασφυκτική πίεση που ζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, βλέποντας ότι οι μέρες που έρχονται επιφυλάσσουν οδυνηρές εκπλήξεις, που μεταφράζονται σε απολύσεις, χρέη, αδυναμία πληρωμής δανείων, αδυναμία ακόμη κάλυψης των βασικών βιωτικών αναγκών, ίσως πέρασε ξεφυλλίζοντας ένα θέμα που θεωρείται αγκάθι στην Ελληνική εξωτερική πολιτική. Στραμένοι προς τη γείτονα Τουρκία, όπου τα ωκεανογραφικά της σκάφη και τα αεροσκάφη κάνουν έναν καθημερινό πόλεμο νεύρων ας μην προσπερνάμε το παρακάτω γεγονός.


Πηγή
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12986&Itemid=86

Ερευνούν για "κάτι περισσότερο" από εγκληματική ενέργεια στην Αμφιλοχία (ανανέωση)

Ανησυχία στις αρχές για “κτύπημα πέρα από το κοινό ποινικό δίκαιο”, πιο απλά μήπως έχουμε κίνηση παραστρατιωτικής ομάδας στο “τυφλό” κτύπημα της Αμφιλοχίας με δραστηριοποίηση πυρήνα του UCC (“Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς”) εκφράζεται από το μακελειό που στοίχισε τον τραυματισμό τριών ατόμων σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου. Το είδος του κτυπήματος (μπήκαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να πολυβολούν το πλήθος), η εμφάνισή τους (μαύρες στολές) και τα κίνητρα που δεν είναι ευκρινή έχουν οδηγήσει τις αρχές να προχωρούν σε έρευνες πέρα απο το κοινό έγκλημα.

Γύρω στα 200 άτομα –όλοι επιβάτες τριών υπεραστικών λεωφορείων από την Αλβανία- βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος τέσσερις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν να κτυπάνε στα “τυφλά” με αυτόματα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ! Από τα πυρά τους τραυματίσθηκε στο λαιμό μια 66χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας 28χρονος και ένα παιδί μόλις 15 χρόνων τραυματίσθηκαν ελαφρά στα πόδια. Οι ένοπλοι διέφυγαν και από την πίσω πόρτα χωρίς να ζητήσουν χρήματα ή κάτι άλλο και εξαφανίστηκαν μέσα στον πανικό που επικράτησε, τρέχοντας στα σκοτεινά χωράφια γύρω από το κατάστημα που είναι γεμάτα δέντρα! Η ΕΥΠ ήδη ασχολείται με το θέμα.

Πριν μερικές ημέρες μετά το τριήμερο φεστιβάλ του αλβανικού κόμματος PDU οργανώθηκε πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για… «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»! Ο αρχηγός του κόμματος Σ. Ιντρίζι σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα δήλωσε ότι «ορκίζεται στους τάφους των θυμάτων ότι η «Τσαμουριά» είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στην «Τσαμουριά» μας…».

Ακόμη πιο γλαφυρός ήταν ο άλλος βουλευτής του κόμματος. ο Ντασαμίρ Ταχίρι, που δήλωσε στους συγκεντρωμένους: «Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από έναν χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας». Οι ακραίοι αυτοί Αλβανοί εθνικιστές παρουσίασαν και συγκεκριμένο κατάλογο «απαιτήσεων» προς την Ελλάδα:

«Την αναγνώριση γενοκτονίας εις βάρος των τσάμηδων, αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων, ανέγερση μνημείων στην «Τσαμουριά» στη μνήμη των θυμάτων, επιστροφή περιουσιών και δικαίωμα επιστροφής των «Τσάμηδων» και αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στους ορθόδοξους τσάμηδες που έχουν απομείνει στα εδάφη τους στην Ελλάδα».

Τα όσα δηλώνει και απαιτεί το PDU ή το άλλο κόμμα, το PDI και η Οργάνωση «Τσαμουριά» που θεωρούν ως κομμάτι του αλβανικού εθνικού κορμού, όχι μόνο τη Βόρειο Ηπειρο αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν γραφικά, αν και υπενθυμίζεται ότι ουδέποτε η αλβανική πολιτική ηγεσία, τουλάχιστον από το 1992 και μετά, δεν αποκήρυξε τον αλυτρωτισμό εις βάρος της Ελλάδας με όχημα το «τσάμικο».

Ενα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η δρομολογημένη κατάργηση των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες Σένγκεν, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες κινήσεις των ακραίων Αλβανών εθνικιστών σε ελληνικό έδαφος.

Είναι γνωστό ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και μάλλον οι χώρα μας βρίσκεται εν μέσω πολλών λύκων ένθεν κακείθεν οι οποίοι ετοιμάζονται να χαρούν με τις πλάτες πάντα ισχυρών φίλων. Και εν προκειμένω μιλάμε για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στα πολύπαθα Βαλκάνια. Το θέμα "Μεγάλη Αλβανία" φαίνεται ότι ειναι στην ατζέντα τους ένας κρυφός μπαλαντέρ, που ποτέ δεν ξέρεις που θα μπει σφήνα. Τα προς βορράν ανοικτά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και διορατικότητα. Αλλωστε οι χώρες δεν κατακτώνται μόνο με τα όπλα και έχουμε παράδειγμα τη Θράκη.

Η ήδη υπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα της -τουρκικών συμφερόντων- τράπεζας Ziraat, η οποία αποτελεί το οικονομικό προπύργιο και τον κύριο εκφραστή οικονομικής πολιτικής του βαθέως κράτους της Τουρκίας, του στρατού, της Εργκένεκον, αλλά και της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας, έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά στην πόλη της Κομοτηνής, όπου και βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο, δραστηριοποιούμενη στον τομέα της δανειοδότησης μουσουλμάνων κάτω από άγνωστες οικονομικές συνθήκες – συμφωνίες…
http://www.promitheasblog.com/2010/02/blog-post_1054.html

Σε παράφραση της ταινίας τα Ομορφα Χωρία Ομορφα Καίγονται θα λέγαμε τα Εφησυχασμένα Κράτη ήσυχα (και αναίμακτα) χάνονται

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Στο καιρό των μετέωρων καταθέσεων

Ανησυχητική «βουτιά» των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες προβλέπουν για το 2010 τα στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην έκθεση που συνέταξαν για την Ελλάδα τον Μάιο, ενόψει της έγκρισης του διεθνούς δανείου διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με πίνακα που δημοσιεύεται στην 34η σελίδα της έκθεσης, το 2010 οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να μειωθούν σε πρωτοφανές ποσοστό (-7,8%) και να υποχωρήσουν από τα 250 δις. ευρώ στα τέλη του 2009, στα 230,6 δις. ευρώ. Δηλαδή, προβλέπεται μια εκροή καταθέσεων ύψους 19,4 δις. ευρώ, αρκετή για να δημιουργήσει συνθήκες «συναγερμού» στο τραπεζικό σύστημα.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου πίνακα, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες αυξάνονταν με αρκετά εντυπωσιακούς ρυθμούς: από 171,7 δις. ευρώ το 2005, εκτινάχθηκαν σε 250 δις. ευρώ το 2009, με αδιάλειπτη αύξηση, ο ρυθμός της οποίας υποχώρησε πάντως αρκετά το 2009. Με αυτά τα δεδομένα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσο ισχυρό σοκ δέχεται το σύστημα αυτή την περίοδο, αντιμετωπίζοντας πρωτοφανείς εκροές.

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/799-----20---2010

Ερώτημα και απορία ψάλτου εάν οι καταθέσεις δεν είναι ή εάν θα φύγουν από τις τράπεζες πια που είναι, τι θα κάνουμε με τις καταθέσεις μας όταν δεν θα είναι στις τράπεζες ?!

1. Διέφυγαν στο εξωτερικό
2. Εγιναν αναλήψεις και μπήκαν τα λεφτά κάτω από το στρώμα (ή σε μικρά κουτιά ασφαλείας κάπου στο σπίτι)
3. Αγοράστηκαν ακίνήτα ή άλλα επενδυτικά προϊόντα (αντικείμενα τέχνης, χρυσός κλπ)
4. Ξοδεύτηκαν κοινώς έπεσαν στην αγορά
5. Αλλος τρόπος αξιοποίησης

1. Ναι στο εξωτερικό αρκετοί έχοντες και κατέχοντες μέσα από off shore και άλλες καθαρές και ακάθαρτες διαδικασίες εδώ και χρόνια ταξιδεύουν τις καταθέσεις τους αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τους μικροκαταθέτες να κάνουν business για κάποιες λίγες οικονομίες με την Swiss Bank και να ταξιδεύουν στη Γενεύη να ανοίξουν λογαριασμό 10 -12.000 ευρώ - λέμε τώρα - όταν δεν έχουμε για βενζίνη μέχρι τη Λούτσα να κάνουμε ένα μπάνιο.

2. Ναι στο σπίτι τους αρκετόι αρχίζουν και κρύβουν για ώρα ανάγκης μικρά ή μεγαλύτερα ποσά για σιγουριά, η Αργεντινή μπορεί να είναι χώρα μακρινή αλλά τα νέα ταξιδεύουν και εικόνες τραπεζών και κλειστές πόρτες και απελπισμένων καταθετών στοιχείωνουν όλο και περισσότερα Ελληνικά όνειρα

3. Αγορές ακινήτων γίνονται σαφώς τώρα στο ξεπούλημα είναι η ευκαιρία αλλά πολύ περιορισμένα και σαφώς οι καταθέσεις μας δεν έγιναν ακίνητα και χρυσός και πίνακες στο σαλόνι

4. Οχι στην αγορά δεν κουνιέται φύλλο, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο, οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει η τάση του να το γλεντήσουμε, να τα κάνουμε όλα φύλλο φτερό, γιατί τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν΄έχεις μια και μια ζωή την έχουμε (λέμε πάλι τώρα)

Και αναρωτιέμαι εγώ όχι μόνο που πήγαν οι καταθέσεις άλλα που θα μπορούσαν να πάνε, να αυγατίσουν, να υποστηρίξουν τη πραγματική ανάπτυξη - κοινωνική, επιστημονική, τεχνολογική - την ανάπτυξη του βιωτικού επιπέδου μας, της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε και στο οποίο θα ζήσουν οι επόμενες γενιές.

Αφού ο κόσμος τραβάει τα λεφτά από τις τράπεζες, δείχνοντας τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση στο παρόν χρηματοπιστωτικό σύστημα, που θα αλλού θα μπορούσε να τα μεταφέρει εκτός από τις 4 πρώτες περιπτώσεις, οι οποίες δεν είναι λύσεις μακράς διαρκείας και με ευρεία ανταπόδοση στο κοινωνικό σύνολο.

Μήπως τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε αυτό που έχει ξαναειπωθεί σε αυτό το χώρο της "ΣΚΕΨΙΣ". Τα λεφτά μας για όσο θα ζούμε σε αυτό το σύστημα μπορούν είτε να μας χρησιμοποιούν είτε να τα χρησιμοποιήσουμε. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και οι τράπεζες, προς το παρόν εμείς εκθρέψαμε τις τράπεζες τοκογλύφους, τώρα που κρατάμε στα χέρια μας τις μικροοικονομίες και δεν ξέρουμε τι να τις κάνουμε, καιρός ειναι να δημιουργήσουμε τη τράπεζα μοχλό της κοινωνικής ανάπτυξης. Παράδειγμα σχετικό η Ηθική Τράπεζα στη γείτονα Ιταλία. Είμαστε στη πλέον κατάλληλη συγκυρία να αξιοποιήσουμε για εμάς τους οικονομικούς πόρους, για όσο λειτουργούμε σε αυτό σύστημα, με το μικρότερο τόκο αλλά το μεγαλύτερο ανταποδοτικό όφελος για την αναβάθμιση και βελτίωση της ζωής του ανθρώπου.

Εγώ απαντώ 5 στο παραπάνω ερώτημα και νομίζω ότι όλοι πρέπει βάλουμε την ίδια απάντηση τώρα. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς είμαστε η κοινωνία που θέλουμε να έχουμε.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Οι Απάνθρωπες πόλεις μας- Ατλαντίδα - Πλάτων και Ζακ Φρέσκο

Χαρακτηριστική ομοιότητα παρουσιάζουν οι περιγραφές του Πλάτωνα για τις πόλεις της Ατλαντίδας με τις πόλεις του Venus Project.

Ο Πλάτωνας,, που ασχολήθηκε ειδικά στα βιβλία του "Τίμαιος" και "Κριτίας"  με τον "Ατλαντικό λόγο", τοποθετεί την Ατλαντίδα "Δυτικά, πέρα από τις Στήλες του Ηρακλή".(Γιβραλτάρ)

Μέσα στον Τίμαιο και Κριτία ο Πλάτων δίνει αναλυτική περιγραφή της Ατλαντίδας καθώς και της δομής των πόλεων, την διοίκηση και την ιεραρχία.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η ομοιότητα των πόλεων που περιγράφει με τις προτεινόμενες από τον Ζακ Φρέσκο πόλεις του Venus Project. Ομοιότητα που αποδεικνύει πως η επιστημονική μέθοδος καταλήγει σαν υπόδειγμα πόλης την κυκλική δομή.

Σχέδια που προκύπτουν από τον Πλάτωνα.






Πόλεις Venus Project

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Η Ελλάδα, η κρίση, μια μπόρα και τα βουλωμένα εγκεφαλικά μας φρεάτια

Μιά νεροποντή στην Αθήνα σε διδάσκει πολλά ...για αυτή τη χώρα...
Εχεις μια υπέροχη κατάσταση λιακάδας, μια μέρα φωτεινή καλοκαιρινή όπου η χαλαρή διάθεση η ευεξία έρχεται μαζί με τα συννεφάκια που παιχνιδίζουν με τον ήλιο να σου δώσει τις καλύτερες υποσχέσεις. Ως Ελλην κοιτάς τον ουρανό χαμογελάς με ένα ύφος ξερόλα και λες "Μπα τους μακάκες της μετεωρολογικής τι λένε για μπόρες και καταιγίδες".
Βγαίνεις με ανοικτό παπούτσι, χωρίς ομπρέλλα ενώ τα συννεφάκια πολλαπλασιάζονται και πάς για καφέ και βόλτα στο άνετο.

Σιγά σιγά από διάφορες γωνίες αρχίζουν και ξεπροβάλλουν οι γνωστοί πλανόδιοι οι οποίοι αρχίζουν και παζαρεύουν ομπρέλλες με 3-4 ευρώ με ευγενικό χαμόγελο και ένα μυστήριο ύφος, σαν σκυλιά που οσμίζονται τη μπόρα και γαυγίζουν προειδοποιητικά. Βρίζεις τη μετανάστευση, τους Τούρκους που μας φόρτωσαν όλους αυτούς τους μελαμψούς αλλά ομπρέλλα δεν παίρνεις, γιατί είσαι σίγουρος πως θα τι γλυτώσεις τι μπόρα, γιατί εσύ πάντα τα ξέρεις όλα και είσαι και μάγκας.

Και ξαφνικά ανοίγουν οι ουρανοί και οι δρόμοι γίνονται πλημμύρα και εσύ κολυμπάς στο κέντρο της Αθήνας ενώ απο πάνω σου έχει ένα λαμπρό ήλιο εσύ είσαι βουτηγμένος στα λασπόνερα και δεν μπορείς να κάνεις βήμα με το ανοικτό παπούτσι. Και τότε εμφανίζονται οι αετονύχηδες ομπρελατζήδες και σου χώνουν περιπαικτικά την ομπρέλλα ενώ ενα λεωφορείο μαρσάροντας, σου στέλνει ένα τσουνάμι που σε μπατσίζει αλύπητα δίνοντας σου τη χαριστική βολή.

Και τότε αρχίζεις και κυνηγάς το μετανάστη με τις ομπρέλες που τώρα στη δίνει 10 ευρώ και παρακαλάς να προλάβεις τη τελευταία ομπρέλλα ενώ οι ουρανοί έχουν κατεβάσει όλο το Νιαγάρα πάνω από την Αθήνα.

Τελικά γυρίζεις σπίτι σαν βρεγμένη γάτα έχοντας πληρώσει 10 ευρώ την ομπρέλλα η οποία βέβαια μέχρι τη πόρτα του σπιτιού έχει τσακίσει - λογικό γαρ γιατί όταν σε βρίσκουν στην ανάγκη τι θέλεις να σου πασάρουν - τα ανοικτό καλοκαιρινό υπόδημα έχει γίνει παντόφλα και τα νεύρα σου κρόσσια άσε δε εαν είσαι και θηλυκού γένους και έχεις πριν τι μπόρα περάσεις από κομμωτήριο και έχεις καταθέτει 60 ευρώ για μαλλί Μενεγάκη...

Αλλά είναι σίγουρο ότι και την επόμενη μέρα να πει βροχή εσύ και πάλι, ξεχνώντας το πάθημά σου θα κάνεις το ίδιο λάθος με το ίδιο στύλ Νεοέλληνα ξερόλα θα γίνεις θύμα και έρμαιο όχι του καιρού, του μετανάστη ομπρελατζή, του λεωφοριατζή αλλά της βλακείας, του εγωισμού σου και της αμυαλιάς σου που δεν σε αφήνει το πάθημα να γίνει μάθημα.

Τώρα θα μου πείτε τη σχέση έχει με την Ελλάδα και τη κρίση και τη κατάντια μας ως χώρας, η μπόρα που μόλις έλαβε χώρα σήμερα 3 Ιουλίου 2010.
Για σκεφτείτε το ίδιο καλοκαίρι όπως η σημερινή μέρα το πρωϊ, το φωτεινό, το γεμάτο εθνική ευεξία και περηφάνεια, το 2004 με τα κύπελλα μας, τις Ολυμπιάδες, τις φιέστες, όταν κοιτάγαμε τον Ελληνικό ουρανό μιας χώρας που παρήγαγε αέρα κοπανιστό και χρέος αλλά ζούσε τη ζωή Εμιράτου και σφυρήζαμε αδιάφορα.

Τα συννεφάκια υπήρχαν, το μετεωρολογικό δελτίο είχε όπως και σε άλλες παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν κάνει τη πρόβλεψη του, άλλωστε είναι απλά μαθηματικά, ότι δανείζεσαι κάποτε θα το ξεχρεώσεις και με τόκο στο παρόν οικονομικό σύστημα που ζούμε, όταν δε θα ξεσπάσει η καταιγίδα (γιατί πάντα ξεσπάει και ποτέ απρόβλεπτα), εσύ θα πρέπει ως χώρα να έχεις την ομπρέλλα, την ανάπτυξη, η εάν δεν την έχεις να είσαι διορατικός να την αποκτήσεις πριν τη καταιγίδα, με το μικρότερο κόστος.

Μπα εμείς είμαστε όμως ξερόλες, ούτε οι μπόρες του Χρηματιστηρίου, ούτε τα σκάνδαλα, ούτε το σάπιο μας υπερτροφικό κράτος, ούτε η συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης (στους τομείς που υπήρχε όπως στο τουρισμό) μας έβαλαν σε σκέψεις. Παρότι τα σύννεφα μαύριζαν - η Ολυμπιάδα ήρθε και έφυγε και αφήσε πίσω της ντουβάρια που σήμερα ρημάζουν και φούμαρα για πόλεις που θα γίνουν σαν τη Βαρκελώνη μετά τους Ολυμπιακούς με μια πολύ δυνατή τουριστική οικονομία - εμείς εκεί με το ανοικτό παπούτσι αραχτοί με το φραπέ με τις 36 ζάχαρες, τη χλίδα μας που τη πληρώναμε με Golden Cards, τα διακοποδάνεια για ξαπλώστρα στη Ψαρού και τη νοοτροπία από που θα φάμε, πως θα τα κονομήσουμε με τη λιγότερη δουλειά, τη λιγότερη δημιουργική προσφορά. Το σκοπό αυτό βάραγαν καλά οι κυβερνήσεις με τους μπλε και πράσινους κόκκους, ώσπου ξέσπασε η μπόρα.

Και εμείς ως χώρα ξεμείναμε στη μέση του δρόμου χωρίς ομπρέλλα να κυνηγάμε το Γερμανό μεγαλοτραπεζίτη τοκογλύφο ως " ομπρελατζή"με την ακριβή και σπασμένη ομπρέλλα - τοξικό ομόλογο - που ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να μας προστατεύσει παρά για μια μικρή διαδρομή, σπάζοντας και ρίχνοντας στο κεφάλι μας όχι μόνο το νερό - χρέος της οικονομικής μπόρας αλλά και τα απόνερα - τόκους που έχουν μαζευτεί στην ανάποδη ομπρέλλα με τα σιδέρα τσακισμένα προς τα πάνω, που όσο προσπαθείς να φέρεις στη σωστή κατάσταση και να κάνεις την ομπρέλλα να λειτουργήσει και να σε προστατέψει από το καταιγιδικό χρέος τόσο πιο πολύ απόνερο τόκο τρως.

Οσο για τα βουλώμενα εγκεφαλικά φρεάτια -σαν τα φρεάτια στους δρόμους μας - εεε εάν κοιτάξτε προς τη Βουλή και τα 300 κεφάλια εκεί μέσα θα καταλαβέτε τι εννοώ, όχι δεν εννοώ τα δικά τους βουλωμένα εγκεφαλικά φρεάτια αλλά τα δικά μας που έβαλαν τα κεφάλια αυτά εκεί μέσα να σκέφτονται για μας και για τις μπόρες που έρχονται και να μας δίνουν σπασμένες ομπρέλλες τώρα στη μεγάλη καταιγίδα σαν αετονύχηδες ομπρελατζήδες.

Γιατί ενώ μέχρι τώρα ίσχυε το τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου, ο ξερόλας Νεοέλλην δεν έχει ούτε και τη σπασμένη ομπρέλλα πια, το μόνο που έχει το μυαλό του που θα πρέπει να ξεβουλώσει, τα φρεάτια του και να σκεφτεί πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται και πως οι μπόρες κάποτε σταματούν και αυτή η χώρα πρέπει να περάσει τη μπόρα και να δει το μετά, την ανάπτυξη της χώρας που είναι εφικτή, αρκεί να μην βασιστούμε σε σπασμένες ομπρέλες και στη δεινότητα του Πρωθυπουργού στο κανοέ καγιάκ.

Το νέο αναπτυξιακό μοντέλο της Ελλάδας μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη πρόκληση από απελευθέρωσης του Ελληνικού κράτους και Καποδιστρια. Για το μοντέλο αυτό υπάρχουν όλα τα συστατικά όσο και εάν αυτό φαίνεται ίσως απίθανο. Απανταχού της γής τα Ελληνικά μυαλά μεγαλουργούν και δημιουργούν για ξένες χώρες. Ας γίνουμε ο πόλος έλξης των επιστημόνων, των ερευνητών, των καινότομων επενδύσεων στα καλύτερα στοιχεία που διαθέτει αυτή η χώρα και που έχει απλόχερα χαρίσει στην υφήλιο.

Με μια όμως υποχρεωτική συνθήκη, να πετάξουμε τις σπασμένες ομπρέλλες και να ξεβουλώσουμε τα φρεάτια να κυλήσει η λασπουριά και να φύγει απο το μυαλό μας, από τη κοινωνία μας. Μπορούμε άραγε? Ενα ρητό λέει "όπου υπάρχει η θέληση βρίσκεται και ο τρόπος". Για σκεφτείτε το τώρα που φάγατε τη μπόρα.....

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India