Αθήνα 2065
Διαδηλώσεις για μια ακόμα μέρα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δύο πορείες συναντήθηκαν μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων ενώνοντας τις δυνάμεις τους.
Διαδηλωτές ελληνικής καταγωγής υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα τους για νόμιμη εργασία με ασφάλιση και αξιοπρεπή σύνταξη ενώθηκαν με πορεία φοιτητών που ζητούσαν την επιστροφή των αρχαίων ελληνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας καθώς και αύξηση των μαθημάτων σχετικά με την ιστορία τους.
Οι διαδηλωτές σταματήθηκαν βίαια έξω από την Βουλή καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.
Ο κος Agim Era Υπουργός των Εσωτερικών δήλωσε μεταξύ: «...η νομιμότητα πρέπει να υπάρχει σε όλες τις εκφράσεις του λαού, ο χώρος της Βουλής είναι ο πυρήνας της Δημοκρατίας μας και δεν γίνεται επειδή μερικοί θέλουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους να ονειρεύονται την κατάληψή του..»
Ωστόσο υπάρχουν δημοσιογραφικές πληροφορίες πως το επίλεκτο σώμα των ΜΑΤ «Shqipe» αντιμετώπισε με ακραία βιαιότητα τους διαδηλωτές και προχώρησε σε ηλεκτρονική καταγραφή αυτών που συμμετείχαν στις πορείες με την συσκευή «Bird Eye” που πρόσφατα μπήκε σε χρήση στον Ευρωπαϊκό στρατό (Bird Eye : πτητική μηχανή με ειδική κάμερα λήψης και ταυτοποίησης στόχων).
Στην συνέχεια υπήρξαν συλλήψεις μιας και ο Άρειος Πάγος υπό τον Πρόεδρό του Κο. Mir Lasi είχε κρίνει ως παράνομες και τις δύο διαδηλώσεις.
Έντονη ήταν η αντίδραση του κου Παπανικολάου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος «Ενότητα» της μειοψηφίας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε. “…. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στους ελληνόφωνους φοιτητές να απαιτούν την επιστροφή των ελληνικών σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς τους συνδέει με την πολιτιστική τους κληρονομιά. Θυμίζω πως η υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας σε δεύτερη μετά την Αγγλική, με το δημοψήφισμα του 2043 δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τους Έλληνες...» για να εισπράξει την άμεση απάντηση από τον Πρόεδρο του κόμματος της πλειοψηφίας στην Βουλή "Φωτεινό Μονοπάτι" , κο Ara Karadağ ο οποίος είπε «..... είναι γνωστό πως η ελληνική κοινότητα αδυνατεί χρόνια τώρα να αντιληφθεί πως η πληθυσμιακή συρρίκνωση της δεν της επιτρέπει πλέον αυθαίρετα να θεωρεί πως το Κράτος της ανήκει. Πέρασε προ πολλού ο καιρός των αφεντικών και σήμερα η Ελλάδα μπορεί να είναι υπερήφανη για την δεκτικότητά της στην πολυπολιτισμική κοινωνία που έχει».
Αθήνα 2011
Πετάχτηκα απ’ το κρεβάτι ιδρωμένος κοίταξα από το παράθυρο τον Παρθενώνα με φόντο τον καταγάλανο Αττικό ουρανό.... και μια φράση μου ήρθε στο μυαλό. « Η πόλις εάλω».
Για να προλάβω τους καλοθελητές. Δεν είναι εθνικιστική ονείρωξη είναι προέκταση της πραγματικότητας που οδηγεί σε κρίση ταυτότητας. Ακούει κανείς ;
1 comments:
πολυ καλη η "ονειρωξη"βεβαια τα ονοματα παραπεμπουν σε Αλβανικη διοικηση. επισης το Φωτεινο Μονοπατι (farabuto marti)ηταν επαναστατικη ορτγανωση στην Κεντρικη Αμερικη
Δημοσίευση σχολίου