Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Εδώ Καστελόριζο, το Ελληνικό ;

Ονομάζομαι Μ.Φ. βέβαια το όνομα μου δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι είμαι Ελλην πολίτης κάτοικος Καστελόριζου, ψήφιζω στην Ελλάδα, πληρώνω φόρους στην Ελλάδα και οι άρρενες της οικογενείας μας υπηρέτησαν και υπηρετούν στον Ελληνικό στρατό. Είμαι Ελλην εξωτερικού, μετανάστης εσωτερικού, είμαι ακρίτας σε ένα βράχο τόπο που κανείς δεν θυμάται ότι είναι Ελλάδα.

Το Καστελόριζο είναι τέρμα Θεού! Βρίσκεται τόσο μακριά από τη Ρόδο που ακόμα και ο χάρτης της Ελλάδας το έχει ως προσθήκη, από το Πειραιά 330 μίλια... Και αυτή τη προσθήκη στους Ελληνικούς χάρτες εμείς τη κάνουμε υποθήκη για τις επόμενες γενιές όσες θα μείνουν εδώ σε αυτό το βράχο.. όσο αυτός ο βράχος θα σκεπάζεται από τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Χτες το βράδυ μια γιαγιά από το νησί μας έπαθε πάλι μια σοβαρή υποτροπή, στα τελευταία της η γιαγιά όπως κάθε γιαγιά είχε άμεση ανάγκη γιατρού. Ο καιρός είχε σηκώσει μποφόρια αλλά αυτό ποτέ δεν μας πτόησε αρκεί να είχαμε έστω και εκείνο το σαπιοκάραβο το Πρωτέα. Εδώ και 15 ημέρες, το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Πρωτεύς» διέκοψε τα δρομολόγια που εκτελούσε τρεις φορές την εβδομάδα και τα οποία συνέδεαν το Καστελόριζο με τη Ρόδο. Αλλωστε και να περάσεις στη Ρόδο από τη θαλασσοταραχή μπορεί να γλυτώσεις αλλά γιατρό να βρεις στο Νοσοκομείο δύσκολο. Το Νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού. Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία ακόμα και για την πιο απλή εξέταση, πόσο μάλλον για σοβαρότερα προβλήματα.Οι γιατροί απέναντι στη Τουρκία είναι η ασφαλέστερη λύση να λέμε δόξα το Θεό που έχουμε την υγεία μας και τον Αλλαχ των Τούρκων γιατρών.

Σήμερα ξημέρωσε Παρασκευή. Κάναμε όλοι (όσοι ζούμε εδώ σε αυτό το βράχο) τις λίστες μας για τρόφιμα και άλλα πράγματα χρειαζούμενα. Και εάν εσείς κύριοι πρωτευουσιάνοι κεφάτοι πάτε στο ...οπουλο ή στο κοντινό σας σούπερ μάρκετ μια άνετη βόλτα εδώ, εμείς πηγαίνουμε σε S/M του εξωτερικού. Ναι, βλέπετε μιας και βρήκαν τα πετρέλαια εδώ πιο κάτω,κάνουμε πρόβα για να ζήσουμε στο μέλλον σαν χαλίφηδες. Βάζουμε λοιπόν πλώρη για την Αντίφυλο - Κας, στο εξωτερικό - Τουρκία όπου λειτουργεί η µεγάλη λαϊκή αγορά για να εφοδιαστούμε.

Η Τουρκία θα φροντίσει ακόμη και για να ρίξουμε τη ψήφο μας στις εκλογές, αφού θα πάμε στη Ρόδο μέσω Τουρκίας. Βέβαια η ελληνική κυβέρνηση στράβωσε γιατί η Τουρκία , μας βάζει και εμάς σαν προτεινόμενα τούρκικα τουριστικά αξιοθέατα, αλλά της πέρασε. Προ ηµερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία, επειδή δεν είχε καράβι για Ρόδο , αναγκάστηκε να ναυλώσει σκάφος για απέναντι κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόµιο του Ντάλαµαν για να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής.

Κοιμούνται ήσυχοι εκεί στην Αθήνα μιάς και η Τουρκία έχει πεί ότι θα μάς προσέχει εεεε τώρα εάν ζητήσει και το κατιτίς της δεν θα έχει άδικο, μας ταϊζει, μας γιατροπορεύει, φροντίζει να πηγαίνουμε και στη Ρόδο να σας ψηφίζουμε, εε μην είστε πλεονέκτες κύριοι βουλευτάδες. Σκοτώνεστε εάν το Καστελόριζο έχει υφαλοκρηπίδα, ρε εδώ δεν έχουμε σουλφαμίδα για ένα απλό κόψιμο.

Τα τελευταία νέα λένε οτι η πρόκειται για ένα θέμα μεταξύ της εταιρίας που κάνει τα δρομολόγια και των τραπεζών, παράταση της εγγυητικής επιστολής, της ΑΝΕΣ, που σύμφωνα με το Υπουργείο δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις (κατάθεση εγγυητικής επιστολής). Δηλαδή το Ελληνικό κράτος στο οποίο πληρώνουμε φόρους, και οι ελληνικές τράπεζες που τους πληρώνουμε κερατιάτικα δεν μπορούν να υποστηρίξουν την "ένωσή μας" με την Ελλάδα και μας "πετάνε" μπαλάκι στη Τουρκία.

Καλού κακού στην Αντίφυλο που θα πάμε σήμερα θα πάρω μια μέθοδο άνευ διδασκάλου, για τούρκικα. Κάτι μου λέει ότι θα μας χρειαστεί να τα μάθουμε, σε λίγα χρόνια μπορεί οι βουλευτάδες μας να λέγονται Μουσταφά, Αχμετ .,... ογλου ή κάτι παρόμοιο. Είμασταν και είμαστε το ιδανικό ντεκόρ σας όπως στη ταινία "Μεντιτεράνεο" κύριε πρωθυπουργέ, για δραματικά διαγγέλματα, στο πανέμορφο αυτό βράχο μας και το στοίχημα στο τζόγο που έχετε στήσει με τους πολιτικάντηδες της Τουρκίας και των φίλων συμμάχων χωρών, αυτών που μας άφησαν να μας σφάξουν οι Τούρκοι στη Σμύρνη σαν τα αρνιά. Μόνο που την άλλη φορά που θα πλησιάστε το νησί θα έχουμε μάθει καλά τα τούρκικα και θα σας πούμε ένα ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ, που ίσως βοηθήσει να σας στείλουμε όλοι οι Ελληνες εκεί που σας αξίζει, στην αλησμονιά της ιστορίας.

Στοιχεία από http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=218524 (τα πρόσωπα φανταστικά η ιστορία απολύτως αληθινή)

1 comments:

γεωργιος είπε...

φιλε μου παλι μας πονας.το θεμα του νησιου σας και οχι μονο ειναι πονος και αγανακτιση.ολοι οι μεγαλοι θα ηθελαν να μην υπαρχει αυτο το νησι που τοσα προβληματα στην διαχειρηση του Αιγαιου εχει προκαλεσει .δυστυχως αυτο το δημοσιευμα επρεπε να εχει γινεισεν μεγαλης κυκλοφοριας εφημεριδα.ευχομαι να βρεθουν τροποι να εκβιασετε τις κυβερνησεις ωστε να ζησετε ανθρωπινα και με τιμη.
μονο με εκβιασμο καταλαβαινουν αυτοι

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India