Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Περί έρωτος και φύλων


Για πολλά άλλοι κατηγορούν τον έρωτα και άλλοι τον υμνούν.
Σίγουρα όμως επιφέρει τρικυμία εν κρανίω και στις ορμόνες μας. Ο έρωτας φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο στους άνδρες.... τουλάχιστον αυτό λέει η επιστήμη. Αλλά όπως και οι ορμόνες έτσι και ο έρωτας κάποια στιγμή καταλαγιάζει.

Εκεί που θα βάλω μια υποσημείωση είναι ότι όλα μετά από έναν έρωτα γυρίζουν στο φυσιολογικό αλλά όχι στο ίδιο. Κάθε έρωτας μένει ανεξίτηλος σαν εμπειρία ακριβώς γιατί δεν είναι φυσιολογικός και μετά από κάθε έρωτα δεν μπορείς να γυρίσεις στο φυσιολογικό όπως ήταν πριν από αυτόν τον έρωτα.

Απλά δημιουργείς μια καινούργια φυσιολογική κατάσταση που είναι το απόσταγμα της εμπειρίας που έζησες... μέχρι οι ορμόνες και η καρδιά σου να αρχίσουν πάλι το τρελλό χορό τους .....και τότε τα ξεχνάς όλα .....και παραδίνεσαι....



Από το περιοδικό Focus

Αλλαγή στη συμπεριφορά των φύλων όταν είναι ερωτευμένοι
Δευτέρα 10 Μαΐου 2004 11:36
http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=83267


Σύμφωνα με έρευνα Ιταλών ερευνητών, ο έρωτας μαλακώνει τους άνδρες και σκληραίνει τις γυναίκες. Στους άνδρες που ερωτεύονται τα επίπεδα της τεστοστερόνης πέφτουν, ενώ στις γυναίκες ανεβαίνουν.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας Ντονατέλα Μαρατσίτι του Πανεπιστημίου της Πίζας στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού New Scientist: «Οι άντρες, κατά κάποιο τρόπο, είχαν γίνει περισσότερο σαν γυναίκες και οι γυναίκες είχαν γίνει σαν τους άνδρες. Είναι σαν η φύση να θέλει να εξαλείψει ό,τι είναι διαφορετικό σε άνδρες και γυναίκες, επειδή σε αυτό το στάδιο είναι σημαντική η επιβίωση και το ζευγάρωμα».

Η ομάδα της Μαρατσίτι εξέτασε τα επίπεδα διαφόρων ορμονών σε 12 άνδρες και 12 γυναίκες που είχαν ερωτευτεί τους προηγούμενους έξι μήνες και συνέκρινε τα αποτελέσματα με μετρήσεις που έγιναν σε 24 άτομα που δεν ένοιωθαν παράφορη έλξη.

Το πρώτο εύρημα ήταν ότι ο έρωτας προκαλεί και στα δύο φύλα αύξηση της ορμόνης του στρες κορτιζόλης, γεγονός που υποδεικνύει ότι η σεξουαλική αγάπη επιβαρύνει ίσως τον ψυχισμό.

Η εντυπωσιακότερη διαπίστωση, όμως, ήταν ότι οι ερωτευμένοι άνδρες διέθεταν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης από άλλους άνδρες, ενώ οι γυναίκες υψηλότερα από το κανονικό.

Πάντως άλλοι ερευνητές διαφωνούν με την ερμηνεία της Μαρατσίτι και υποστηρίζουν ότι τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες ίσως οφείλονται σε αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα.

Όποιος και να είναι ο λόγος, το σίγουρο είναι ότι το φαινόμενο δεν διαρκεί πολύ. Οι ερωτευμένοι εθελοντές επανεξετάστηκαν δύο χρόνια αργότερα, όταν τα σφορδρά τους αισθήματα είχαν καταλαγιάσει, και τα επίπεδα των ορμονών τους είχαν επιστρέψει στο φυσιολογικό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India