Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2010

Τεχνολογία ο μεγάλος σύμμαχος του ανθρώπου


Ανάρτηση 1η

Αντικρούοντας τις κασσάνδρες κα τους φόβους μια δικτατορίας υπερεφυών μηχανών ως απόρροια της εξέλιξης της τεχνολογίας, με χολλυγουντιανού τύπου εξουσιαστές τερατόμορφα ρομπότ και μηχανές, με δυνατότητα να λήψης αποφάσεων επιζήμιων για το ανθρώπινο γένος, η τεχνολογία δίνει καθημερινά απαντήσεις και ακόμη περισσότερο τη δυνατότητα για καλύτερη ποιότητα ζωής, προσφέρει τις λύσεις σε ανίατες ασθένειες.
Γιατί σε όλα τα "νομίσματα" υπάρχουν δύο όψεις

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1090159&lngDtrID=252

Λογισμικό διάγνωσης «θα δίνει την πιθανότητα ύπαρξης καρκίνου»

Associated Press
Οι απαιτήσεις της πρώιμης διάγνωσης συχνά υπερβαίνουν τις διανοητικές ικανότητες των γιατρών
Λονδίνο

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, όλοι οι γενικοί γιατροί στη Βρετανία θα εξετάζουν τους ασθενείς τους με διαγνωστικό λογισμικό που υπολογίζει τον κίνδυνο ύπαρξης οποιουδήποτε καρκίνου.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ο καθηγητής Μάικ Ρίτσαρντς, υπεύθυνος του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη μείωση των θανάτων από καρκίνο, το νέο εργαλείο έχει το δυναμικό να περιορίσει δραστικά τις καθυστερημένες διαγνώσεις που κοστίζουν ζωές.

Ο γενικός στόχος του NHS (Εθνικού Συστήματος Υγείας) είναι να μειωθούν οι θάνατοι από καρκίνο κατά 10.000 το χρόνο.

Το λογισμικό θα συνεκτιμά διάφορους παράγοντες όπως η ηλικία, το βάρος και τα συμπτώματα του ασθενή. Αν ο κίνδυνος υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο, ο ασθενής θα παραπέμπεται για εξειδικευμένες εξετάσεις.

Όπως εξήγησε ο Δρ Ρίτσαρντς, σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο για τους γιατρούς να διατηρούν στη μνήμη τους τα ιδιαίτερα γνωρίσματα των 200 και πλέον γνωστών μορφών καρκίνου.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε προηγούμενες έρευνες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ. Οι δοκιμές έδειξαν, για παράδειγμα, ότι ένας άνδρας άνω των 40 ετών που εμφανίζει διάρροια αντιμετωπίζει πιθανότητα 1% να πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου. Αν όμως έχει επισκεφθεί το γιατρό δύο φορές με τα ίδια συμπτώματα διάρροιας, ο κίνδυνος ανεβαίνει στο 1,5%.

Το ρίσκο αυξάνει περαιτέρω στο 3,4% αν η διάρροια συνοδεύεται από αιμορραγία και στο 6,8% αν ο ασθενής έχει επισκεφθεί για δεύτερη φορά το γιατρό με αιμορραγία.

Το νέο αντικαρκινικό σχέδιο του NHS βασίζεται επίσης στα ενθαρρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την πιλοτική χρήση ενός άλλου προγράμματος που εκτιμά τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, εξετάζοντας παράγοντες όπως η πίεση, η χοληστερόλη, το κάπνισμα και το οικογενειακό ιστορικό.

Ο καρκίνος είναι σήμερα τρίτη αιτία θανάτου στη Βρετανία μετά το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Newsroom ΔΟΛ
Reactions:

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τεχνολογια δεν ειναι μονο οι μηχανες και οι ηλεκτρονικες συσκευες. Τεχνολογια ειναι ο τροχός, η φωτιά, το μαγείρεμα του κρεατος, και ολα οσα εκαναν οι πρωτογονοι στις σπηλιες (εκτος του σεξ!).

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India