Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτικοί Αϊνστάϊν και ο ανασχηματισμός

Είναι να απορεί κανείς με το γελοίο σύστημα διακυβέρνησης που η χώρα μας (αλλά και άλλες χώρες) έχει. Για χρόνια ολόκληρα παρακολουθούμε "πολυπράγμωνες πολιτικούς φαινόμενα" με κάθε είδους ικανότητες και γνώσεις να αναλαμβάνουν όποιοδήποτε υπουργείο τους αναθέσει ο Πρωθυπουργός. Όλοι τους ξεφτέρια , όλοι τους σπίρτα γεμάτοι ικανότητες τόσο σπουδαίες που δεν ξέρουν ποιόν τομέα να αναλάβουν για να μας σώσουν.

Έτσι λοιπόν κάποιος μπορεί να έχει σπουδάσει γιατρός και να βρεθεί ξαφνικά υπουργός στο υπουργείο Άμυνας και κάποιος άλλος να έχει σπουδάσει μηχανικός και να είναι στο υπουργείο Εσωτερικών. Τα ίδια δε άτομα σε ένα εξάμηνο ή οκτάμηνο ξαφνικά με την παρέμβαση του "σοφού" Πρωθυπουργού να βρεθούν ο μέν πρώτος υπουργός Ναυτιλίας ο δε άλλος υπουργός Υγείας!

Επίσης σε μια επίδειξη απίστευτης επίδειξης διάνοιας ο Πρωθυπουργός μπορεί να μην αρκείται στο μεγάλο ήδη έργο που έχει να συντονήσει αλλά στα διαλλείματα μπορεί να είναι και υπουργός σε κάποιο υπουργείο (που τάχα θέλει να δώσει έμφαση, αλλά δεν ασχολείται ποτέ). Το πτυχίο του Πρωθυπουργού? έ μπορεί να είναι της Νομικής.

Μιλάμε δηλαδή για άτομα θαύματα. Που με την μεγάλη τους πνευματική ικανότητα είναι σε θέση να αναλάβουν οτιδήποτε του ανατεθεί!

Κάποιος θα πεί πως αυτά τα υπουργεία έχουν υφυπουργούς , συμβούλους παρα-συμβούλους, γραμματείς  κτλ κτλ κτλ οι οποίοι διαχειρίζονται τα θέματα που εν τέλει υπογράφει ο υπουργός. Δηλαδή ο τύπος που έχει πτυχίο μηχανικού και βρίσκεται στο υπουργείο υγείας θα πρέπει να μάθει σε σύντομο χρονικό διάστημα (1-2 μήνες) τα πάντα που αφορούν το σύστημα υγείας!!!

Γι' αυτό λοιπόν το λόγο λέω πως τα άτομα είναι διάνοιες! Ο Αϊνστάϊν οχρειά μπροστά τους! Είναι οι άνθρωποι φαινόμενα που μπορούν να μάθουν τα πάντα μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Βλέπουμε βέβαια το αποτέλεσμα της αψεγάδιαστης δουλειάς τους όλα αυτά τα χρόνια και κατανοούμε απολύτως πόσο πολύ ο καθένας από αυτούς που του ανατέθηκε ένα υπουργείο πήρε μυρωδιά του τι συνεβαινε εκεί λίγο πρίν ο μεγάλος, ο Πρωθύπουργος τον πάει παρακάτω σε ένα υπουργείο με το οποίο είναι ακόμα πιο άσχετος.

Έτσι και δεν απορούμε λοιπόν γιατί αυτή η χώρα βρίσκεται σε αυτή την χαοτική κατάσταση τόσα πολλά χρόνια. Μιας και ο κοινός νους είναι σπάνιος ας συμβουλέψουμε τον Κο Πρωθυπουργό να πρωτοτυπήσει και να ψάξει για στελέχη που έστω έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις με τα υπουργεία που αναθέτει μπάς και μπορέσει ποτέ κάποιος από τους υπουργούς να παράξει και έργο.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η δουλειά του υπουργού υγείας δεν είναι να κάνει επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς , και ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να είναι γιατρός. Αν ήταν έτσι , ο Κρεμαστινός έπρεπε να είναι ο καλύτερος υπουργός υγείας ever , αλλά δεν ήταν.Ίσα ίσα που θα μπορούσε να πει κανείς οτι εξυπηρέτησε την κλίκα του , δηλ. τους γιατρούς και όχι την δημόσια υγεία .
Άλλα είναι δυστυχώς τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης , και όχι η τοποθέτηση των "κατάλληλα σπουδαγμένων" υπουργών .

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India