Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011

Η ιστορία μας διδάσκει


Ο τράχηλος του Ελληνα ζυγόν μεν δεν υπομένει, αλλά ας δούμε κάποια στοιχεία για το πολιτικό μας σύστημα, σε μια τέτοια περίοδο πλήρους απαξίωσης και αποδοκιμασίας του. Δυστυχώς έχουμε πολλές και αρνητικές πρωτιές, έτσι γιατί η ιστορία μας κάποτε πρέπει να μας διδάξει τις αποφάσεις μας για το μέλλον, εάν βέβαια θέλουμε να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας.
Την 1.1.1822 λοιπόν η Α΄ Εθνοσυνέλευση καθορίζει την γαλανόλευκη ως σημαία της Ελλάδος και κηρύττει την πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία της Ελλάδος και έτσι αρχίζει η νεώτερη ιστορία μας....

1) Από το 1844 έως τις τελευταίες εκλογές και την έναρξη της περιόδου της Μνημονιοκρατίας 83 άνδρες έγιναν πρωθυπουργοί αυτού του τόπου αλλά μόνον οι 29 εκλέχτηκαν από τον λαό. Οι άλλοι διορίστηκαν από τους βασιλείς, εθνοσυνελεύσεις ή ήταν προσωρινοί – υπηρεσιακοί. Πέντε ήταν δικτάτορες ή εκπρόσωποι τους

2) Δύο πρωθυπουργοί έζησαν την κατάρα του Ελληνα ψηφοφόρου «να μου κοπεί το χέρι άν σε ξαναψηφίσω» τον απόλυτο θρίαμβο και κατόπιν στην απόλυτη καταβαράθροση Στις εκλογές της 3ης Μαϊου 1892, ο Χαρίλαος Τρικούπης έβγαλε 180 από τους συνολικά 207 βουλευτές: ποσοστό 86,95%! Στις αμέσως επόμενες (16 Απριλίου 1895), έπαθε πανωλεθρία: το κόμμα του ανέδειξε 15 βουλευτές (7,2%), ανάμεσα στους οποίους ο ίδιος δεν ήταν!
Στις εκλογές του 1910, ο Ελευθέριος Βενιζέλος είδε το κόμμα του (των Φιλελευθέρων) να κατακτά τις 307 από τις 362 έδρες του Κοινοβουλίου: ποσοστό 84,80%! Στα 1920, θριαμβευτής με τη συνθήκη των Σεβρών στην τσέπη, πανίσχυρος και σωτήρας του τόπου, καταποντίστηκε: το κόμμα του έπεσε στο 29,73% και ο ίδιος έφυγε στο Παρίσι, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο που, 25 χρόνια πριν, είχε πάρει ο Χαρίλαος Τρικούπης! Και οι δύο πέθαναν αυτοεξόριστοι.

3)Τα οκτώ χρόνια, ένας μήνας και δεκαεπτά ημέρες της συνεχούς πρωθυπουργίας του Κώστα Σημίτη (από 18 Ιανουαρίου 1996 ως 7 Μαρτίου 2004) αποτελούν αξεπέραστο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

4) Ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος είναι ο πολιτικός που ορκίστηκε πρωθυπουργός τις περισσότερες φορές, συνολικά δέκα, από τις οποίες οι δύο την ίδια χρονιά. Ομως, μόνον οι τρεις ήταν με την ψήφο του λαού. Ακολουθεί ο Δημήτριος Βούλγαρης με οκτώ θητείες, από τις οποίες οι μισές με την ψήφο του λαού. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Χαρίλαος Τρικούπης ορκίστηκαν πρωθυπουργοί από επτά φορές ο καθένας (και οι δύο, μία φορά χωρίς την ψήφο του λαού).

5) Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κατέχει ένα αξεπέραστο ρεκόρ, που δύσκολα στο μέλλον μπορεί να καταρριφθεί: από τη μέρα που ορκίστηκε για πρώτη φορά πρωθυπουργός (5/10/1955) ως τη στιγμή που παραιτήθηκε για τελευταία φορά, το 1980 για να αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας, κύλησαν περίπου 25 χρόνια. Είναι ο μοναδικός ηγέτης του τόπου, που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή επί σαράντα χρόνια.

6) Οι Ελληνες έχουν κληθεί να δαπανήσουν φαιά ουσία για να ψηφίσουν κατά τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας μας πάνω από 150 κόμματα κάποια με ιδιαίτερα ονόματα όπως ΡΟΖΑ, ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ, ΚΟΤΕΣ, Ουράνιο Τόξο, Ορεινοί – Πεδινοί ή πολύ πολύ παλαιότερα οι ΝΑΠΑΙΟΙ (Ρωσικό κόμμα).

7) Τα σκάνδαλα δεν είναι μόνο Ελληνικής προέλευσης, το πρώτο σκάνδαλο στην νεώτερη ιστορία μας της ναυπήγησης των φρεγατών, αποτελεί ένα από τα πρώτα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στην νεώτερη ιστορία του ελληνικού κράτους έχοντας άμεση σχέση με την διαχείριση του αγγλικού δανείου του 1824. Επρόκειτο για μια εμπορική σύμβαση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Αμερικανών ναυπηγών, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παρήγγειλε σειρά ατμοκίνητων πολεμικών πλοίων μεταξύ των οποίων και δύο φρεγάτες. Κατά τη διάρκεια όμως της ναυπήγησης οι Αμερικανοί ναυπηγοί χρησιμοποιώντας την εκεί νομοθεσία καθώς και άλλα αθέμιτα μέσα απαίτησαν μεγαλύτερα από τα ήδη συμφωνημένα ποσά καθυστερώντας την ναυπήγηση των πλοίων. Τελικά, ύστερα από παρέμβαση της ίδιας της αμερικανικής κυβέρνησης, κατέστη δυνατό να παραδοθεί μια μόνο φρεγάτα Ελλάς (έχουμε και τη παράδοση να μας πιάνουν κορόιδα).

Κατά τη περίοδο αυτή της νεώτερης Ελληνικής ιστορίας έχουμε ζήσει και τις χρεωκοπίες μας, και παρότι παλιά ιστορία για την ταλαίπωρη Ελλάδα η συνταγή για την οικονομική μας εξαθλίωση, ακολουθούμε πιστά το δρόμο προς το γκρεμό για άλλη μια φορά.
Η πρώτη μας χρεοκοπία, γνήσια χρεοκοπία σαν ελληνικό κράτος, συνέβη στα 1827. Η πρώτη πράξη που έκανε ο κυβερνήτης τότε ήταν να δηλώσει αδυναμία πληρωμής των λεγόμενων "δανείων ανεξαρτησίας".
Η δεύτερη χρεωκοπία στα 1843. Κατά την εξέγερση της 3ης Σεπτέμβρη του 1843 που διεκδικήθηκε σύνταγμα, το ελληνικό κράτος αδυνατούσε να πληρώσει ή να έρθει σε διευθέτηση με τους χρηματιστές του, οπότε έχουμε τη πρώτη κατοχή (σε απελευθερωμένο ελληνικό κράτος) που είναι η κατοχή του 1853 όταν Άγγλοι και Γάλλοι αποβίβασαν 15.000 πεζοναύτες στο Πειραιά, ασκήσανε κατοχή επί μια σχεδόν 10ετία που ήταν από τις πιο αιματηρές κατοχές που έζησε ο τόπος.
Η τρίτη και η πιο γνωστή το "δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη στα 1893 και ακολουθεί την άνοιξη του 1932 η υποτίμηση της δραχμής από το Βενιζέλο. Την πρωτομαγιά του 1932 ανακοινώνει στη βουλή την πτώχευση της Ελλάδας και την στάση πληρωμών του εξωτερικού χρέους.

6) Η ιστορία του δανεισμού στη νεώτερη ελληνική ιστορία αρχίζει με το πρώτο δάνειο που πήρε η Ελλάδα από τους Αγγλους ήταν ονοµαστικής αξίας 800.000 λιρών, αλλά µόνο 308.000 λίρες και εφόδια αξίας 11.900 λιρών δόθηκαν στην Ελλάδα (πάλι μας έπιασαν κότσους).
Από το 1879 µέχρι και το 1893 συνήφθησαν τα περισσότερα σε τέτοιο διάστημα, 9 δάνεια, (τα 8 επί Τρικούπη) ύψους 643.000.000 χρυσών φράγκων με μιά σημαντική πρωτοτυπία. Εισπράχθηκαν µόνο 463 εκατοµµύρια και καταβλήθηκαν 455 εκατοµµύρια για τοκοχρεολύσια αλλά είναι τα δάνεια που αξιοποιήθηκαν περισσότερο για τις υποδομές της χώρας (βλ.Διώρυγα της Κορίνθου, σιδηροδρομικό δίκτυο που ακόμη χρησιμοποιούμε, διάνοιξη οδικού δικτύου, κλπ.) ∆εν πρόλαβε να πραγµατοποιήσει το όραµά του για τη ζεύξη του Ρίου µε τον Αντίρριο. Θα υλοποιηθεί ύστερα από 110 χρόνια !!!! και η γέφυρα θα φέρει το όνοµά του.

Το εξωτερικό δημόσιο χρέος της χώρας όταν πήρε την εξουσία η Ν.Δ μετά από μια απίστευτα μακρά σύναψη δανείων (το αφεντικό τρελάθηκε και τα πουλάει όσο όσο) από το 1900, ήταν πιά 170.000.000.000 δολάρια. Σήμερα το ποσό αυτό έχει εκτοξευτεί στα 260.000.000.000 δολάρια και περισσότερο !

7) Το ρεκόρ του πλέον καταστροφικού πρωθυπουργού κατέχει μακράν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πραγματικά παγκόσμιο ρεκόρ, 4πλασιασμού του χρέους, κυριολεκτικά μέσα σε 3 χρόνια σε απόλυτα νούμερα, αλλά είναι και ο πρώτος αντί να δανείζεται από το εσωτερικό όπως γινόταν τότε με δραχμικό χρέος από την εσωτερική αγορά, άρχισε να δανείζεται ως επί το πλείστον από τη ξένη αγορά, δηλαδή από τις ξένες αγορές σε σκληρό νόμισμα.

8) Οι πρώτοι Αγανακτισμένοι βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας στα τέλη του Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου 1863 όταν άρχισε στη Συνέλευση η συζήτηση για τις περικοπές των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και την επιβολή φόρων στους κτηνοτρόφους, ενώ το προεδρείο της Βουλής πρότεινε ψήφισμα που προέβλεπε τη χορήγηση μηνιαίας αποζημίωσης στους πληρεξουσίους (βουλευτές) 400 δραχμών. Από νωρίς χιλιάδες κόσμου μαζεύτηκαν μπροστά στη Βουλή και έβριζαν τους πληρεξούσιους που έβγαιναν: «Γιούχα, παραδόπιστοι, Γιούχα, εκμεταλλευτές, Γιούχα…Οι άτιμοι μας φορολογούν και, ενώ εμείς δεν έχουμε να φάμε, αυτοί θα τσεπώνουν 300 δραχμές το μήνα»! Σήμερα ο κάθε βουλευτής μας κοστίζει 45.000 ευρώ το μήνα 16.200.000 δραχμές χοντρικά δηλαδή 54.000 Χ 300 δρχ. αύξηση από το 1863 !!!!

Δημοκρατία, δικτατορία, βασιλεία, στρατιωτικά πραξικοπήματα, πόλεμοι, καταστροφές, δανειστές, ξένες δυνάμεις, μετανάστευση, εμφύλιος και κομματικοί φανατισμοί, μετρήστε 80 πρωθυπουργούς με λιγότερο ή καθόλου πατριωτικές προθέσεις και πόσοι βουλευτές μπήκαν κάθε φορά μαζί τους στη Βουλή, μετρήστε πόσα ψέμματα ή υποσχέσεις για ψηφοθηρία έχει πει ο καθένας, πόσες δημοτικές εκλογές και πόσες για το Ευρωκοινοβούλιο, άλλα ψέμματα εκεί άλλες προεκλογικές δαπάνες, υποσχέσεις, μίζες, σκάνδαλα, βόλεμα και μια απατηλή ευδαιμονία που κατέληξε από τα πολλά μηδενικά στο νούμερο 5 ...τα πέντε δάχτυλα στη γνωστή χειρονομία.
Αδηλοι οι πόροι των κομμάτων που ρυθμίζουν την ιστορία αυτού του τόπου, αφού τα ψηφίζουμε, που αποδεκατίζουν τη ζωή των Ελλήνων και οδηγούν πια τη χώρα σε ολοκληρωτικό ξεπούλημα και υποδούλωση. Από ιδιώτες χορηγούς κρυφά κονδύλια για τους εθνοσωτήρες μας πακτωλός, στημένες δοσοληψίες, ενώ τα ποσά που εισπράττουν νόμιμα για να μας πουλάνε φούμαρα σε σύνολο για όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις προκαλούν ζάλη, μόνο πχ. για το 2008 τα κόμματα εισέπραξαν 62.489.723 ευρώ, ενώ ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2009, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, είχαν εκταμιευθεί 140.231.372 ευρώ...

Τέλος η μεγαλύτερη παρεξηγημένη αλήθεια στη νεώτερη ιστορία μας ήταν η δήλωση του Γιώργου ότι υπάρχουν λεφτά.... μόνο που δεν τελείωσε ποτέ τη πρότασή του ...."Λεφτά υπάρχουν αλλά δεν θα τα δείτε ποτέ για το καλό σας, γιατί είσαστε ηλίθιοι που δεν διδαχτήκατε από την ιστορία σας και μας ψηφίζετε και μας ανέχεστε ακόμη....".

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22733&subid=2&pubid=133192

http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html

http://gdailynews.wordpress.com/2011/03/09/στην-ελλάδα-το-1863-ξύλο-στους-βουλευτές-γ/

www.wikipedia.com


Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India