Σάββατο, 23 Ιουλίου 2011

Η ιστορία ενός ..ξανθού τρομοκράτη


O 32χρονος Anders Behring Breivik, είχε γράψει στο Twitter του πως "ένα άτομο με πίστη είναι ίσο σε δύναμη με 100.000 που έχουν μόνο ενδιαφέροντα"...... και ποιος δεν θα συμφωνούσε. Η πίστη όχι με την θρησκευτική στενή της έννοια κινεί ως θετική ενέργεια τα πάντα. Είμαστε ενέργεια άλλωστε ο καθένας μας εκπεφρασμένη σε μια συγκεκριμένη μορφή ύλης και πόσο σωστά το ανέλυσαν οι αρχαίοι Ελληνες φιλόσοφοι

Ας γυρίσουμε όμως στον ήρωα μας ποιος είναι ο Breivik...ίσως ένας επιστήμονας θα πείτε που με τη πίστη του για την ίαση κάποιας ασθένειας βρήκε κάποιο μέθοδο θεραπείας ένα φάρμακο ή έκανε μια τεχνολογική ανακάλυψη με παγκόσμια απήχηση.

Ένας ακτιβιστής ίσως, οι συνειρμοί και οι ταμπέλες θα έδιναν σε ένα τέτοιο βόρειας καταγωγής άτομο, όπως εικάζουμε από το όνομα μια ιδιότητα ακτιβιστή, να μάχεται στις βόρειες θάλασσες τις πετρελαιοκηλίδες παρά ένας με ένα αραβικό όνομα που το πρώτο πράγμα που θα σκεφτούμε είναι τρομοκράτης που τινάζει αεροπλάνα για πρωινή γυμναστική ...χωρίς βέβαια να συνειδητοποιούμε το μέγεθος της δικής μας "ασθένειας" όταν κάνουμε αυτούς τους διαχωρισμούς.

Και πάλι άνετα μπορούμε να σκεφτούμε ότι ίσως είναι ένας δημοσιογράφος ταγμένος στην αναζήτηση της αλήθειας, θύμα κάποιας σύρραξης στην Αφρική ή στη Μέση Ανατολή προσπαθώντας να καλύψει το ρεπορτάζ μιας από τις εκατοντάδες εκατόμβες θανάτου που συμβαίνουν τώρα ενώ εσείς επιβιβάζεστε στο όνειρο των ...με πόσο χρέος και μόχθο δανεισμένων ολίγων ημερών καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Breivnik είναι όλα τα παραπάνω, καταγωγής βόρειας Νορβηγός, νέος ίσως με οράματα σε μια ήσυχη, μονότονη, χειμωνιάτικη κοινωνία μιας χώρας που ζει 6 μήνες νύχτα και 6 μήνες μέρα. Είναι αυτές οι χώρες που δεν ακούς συχνά στις ειδήσεις και δίνουν μια ίσως επίπλαστη εικόνα ευημερίας και τάξης....

Είναι ξανθός, ευγενής στη φυσιογνωμία, όπως οι συμπατριώτες του αυτοί που αποκαλούμε στην Ελλάδα καλοί και σπάνιοι τουρίστες, με αυτή τη ανέκφραστη ίσως φυσιογνωμία "λύπη χαρά μια πρόσοψη", μιας πολύ εσωστρεφούς κοινωνίας.

Επίσης ο ήρωας της ιστορίας μας είχε διαμορφώσει το δικό του ακτιβιστικό μανιφέστο για τα δεινά αυτού του κόσμου και τις βαθύτερες αιτίες των δεινών. Επίσης είχε σκεφτεί διάφορες αντιδράσεις σε αυτό που τον καταπίεζε και καταπιέζει όλους μας, την ανυπόφορη αδικία από το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε.

Επίσης ο ήρωας της ιστορίας μας είναι οοο τι ανατροπή και τρομοκράτης...
Σας ξάφνιασα εεε Νορβηγός τρομοκράτης. Είδατε λοιπόν που οι ταμπέλες κάνουν κακό. Δεν είναι μελαμψός, δεν ζει σε σπηλιές στο Αφγανιστάν και δεν στέλνει σαν μαγικά χαλιά αεροπλάνα να γκρεμίζουν δίδυμους, τρίδυμους πύργους μέσα στο μεγαλύτερο άντρο του καπιταλισμού. Είδατε λοιπόν που η ζωή ξεπερνά το Χόλιγουντ σε σενάριο...

Ο Anders χτες το πρωί αποφάσισε να πάρει τη κατάσταση στα χέρια του, ξύπνησε κάτω από τον ίδιο γκρι ίσως ουρανό με όλους τους άλλους συντοπίτες του και κατέληξε στο τελικό σχέδιο δράσης. Να ταρακουνήσει αυτούς που έχουν μόνο ενδιαφέροντα με το τρόπο όμως που το σύστημα που τον καταπίεζε θα έκανε. Με το θάνατο. Η σκέψη του αυτή που ωρίμασε στα όσα χρόνια έχει ζήσει, μέσα από την εκπαίδευση και τα ερεθίσματα του ήρθε και έγινε η Λύση.

Λίγη ώρα μετά η Νορβηγία εμφανίστηκε χάρις στον Anders και πάλι στο χάρτη αιμορραγώντας. O Anders έκανε αυτό ακριβώς που δεν έπρεπε να κάνει αλλά που κανείς δεν τον βοήθησε να καταλάβει πόσο αντικατοπτρισμός του άρρωστου περιβάλλοντος που ήθελε να πολεμήσει είναι.

Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της τραγωδίας στη Νορβηγία, καθώς από τις δύο δολοφονικές επιθέσεις, στο Όσλο και στο νησί Ουτόγια, οι νεκροί ξεπερνούν τους 87. Ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στο νησί Ουτόγια ήταν Νορβηγός ντυμένος αστυνομικός, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο άτομο συνδέεται και με την επίθεση στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο, που προκάλεσε χάος στη νορβηγική πρωτεύουσα. «Ο παράδεισος των παιδικών μου χρόνων μετατράπηκε σε κόλαση» δήλωσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, το Σάββατο. http://www.in.gr/

Παράδεισος κύριε πρωθυπουργέ.... Ζείτε στο παράδεισο και το κρατάγατε για σας το μυστικό... και τότε ο Anders δίπλα πως βγήκε τρομοκράτης... Κανείς δεν ξυπνά ένα πρωί και μέσα σε πέντε λεπτά φορά τη "στολή" και προσωπικότητα ενός τρομοκράτη και εξολοθρευτή κύριε πρωθυπουργέ.

Σε αυτό παράδεισο εσείς κύριε πρωθυπουργέ με κάποιο τρόπο κτίζατε τη κόλαση του Anders και το θάνατο των 87 προς το παρόν Νορβηγών και τον όλεθρο και το χειρότερο το μέλλον με τα πιο σκοτεινά χρώματα. Ο φόβος, η καχυποψία, οι υποψίες για το διπλανό τους, οι σκιές θα στιγματίσουν τη "παραδεισένια ζωή" των Νορβηγών.
Αυτό που κατόρθωσαν στις 11/9 οι δημιουργοί της "τρομοκρατικής εποχής" και συνεχίζουν να κάνουν όλοι αυτοί που παράλληλα ζουν σε παραδείσους όπως ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας και πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει έστω και κάπου παράδεισος σε αυτό το πλανήτη, στη δεδομένη χρονική στιγμή ή ακόμη πιο ανησυχητικό, πιστεύουν απόλυτα ότι μεγάλωσαν σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον.

Δεν υπάρχει υπεράσπιση για τον Anders, ο ίδιος δεν την χρειάζεται, νοιώθει ότι έχει πράξει αυτό που είναι σωστό. Το σωστό, αυτό που έμαθε σωστό και ίσως ποτέ να μην σκεφτεί ότι ήταν ένας εν αγνοία του πράκτορας των δημιουργών αυτής της "τρομοκρατικής εποχής".

Ο Anders με τη πίστη του θα μπορούσε να γκρεμίσει άλλους πύργους σε αυτό το κόσμο, να αφανίσει άλλα δεινά, μέσα του και μετά στο κόσμο γύρω, θα μπορούσε εάν είχε γίνει η αλλαγή που πολύ πιθανόν ήθελε να δει στο κόσμο γύρω του.
Όμως ο Anders είναι ένας τρομοκράτης άρρωστος και ειδεχθής και εμείς θα συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε παραδείσους και να χτίζουμε κάστρα στην άμμο κάπου στις διακοπές μας και πύργους μέσα μας εγωισμού, αντιπαλότητας, διαχωρισμών και να κάνουμε αυτό που μας έμαθε το περιβάλλον μας να κάνουμε, για να μην αλλάξει ποτέ αυτό το περιβάλλον, αυτός ο κόσμος που ζούμε.

Προσοχή, το σύστημα μπορεί να παράξει τη σκέψη του Anders σε κάθε μυαλό, στο δικό σας, στο δικό μου, είμαστε όλοι εν δυνάμει εκπαιδευόμενοι τρομοκράτες, όσο θα είμαστε οι βαλίτσες που θα κουβαλάνε αυτές τις πεποιθήσεις, αυτό το τρόπο ζωής, αυτούς τους παραδείσους πάνω στο θάνατο, τη πείνα, το αφανισμό των συνανθρώπων μας και των πόρων που μας παρέχει ο πλανήτης μας. Σταματήστε τώρα και σκεφτείτε λίγο τώρα πίσω από τις εικόνες ολέθρου που θα σας φυτέψουν στο κεφάλι.....

Ίσως έτσι μπορεί ο Anders μέσα από τον όλεθρο πάλι εν αγνοία του να φτάσει να πετύχει μέσα από τη δική μας καθαρή σκέψη αυτό που και το δικό του "καθαρό" μυαλό σε μια μέρα με έντονη ηλιοφάνεια θα σκεφτόταν, μα δεν μπόρεσε. Να κάνει ένα κόσμο από την αρχή, όπως πρέπει να είναι ο πραγματικός παράδεισος, για όλους πάνω σε αυτό τον μοναδικά υπέροχο πλανήτη.
Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India