Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Από τον Αντώνη Φασόλα

Η ως τώρα γνωστή πραγματικότητα άλλαξε. Νέα δεδομένα θα διαμορφώσουν μια διαφορετική κοινωνία. Τίποτα δεν υπάρχει που να φοβάται περισσότερο ο άνθρωπος παρά το άγνωστο. Άσχετα με το γεγονός πως όταν είσαι κάπου δυστυχής, μόνο στο άγνωστο μπορείς να βρείς την ευτυχία.

Έτσι λοιπόν θεώρησα χρήσιμο να γράψω ορισμένα πράγματα που ίσως αν τηρηθούν κάνουν την ζωή όλων μας καλύτερη. Γράφω καθώς μου έρχονται στο μυαλό οπότε δεν έχω χρόνο να τα βάλω σε μια πιο λογική σειρά…

1.    Πετάξτε τα κινητά σας, ή πάρτε καρτοκινητά για επίγουσες καταστάσεις μόνο, όποιος πραγματικά θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας κάποια στιγμή θα το κάνει και με σταθερό.

2.    Πάρτε τα κινητά από τα παιδιά σας, έτσι και αλλιώς βρίσκονται με τους φίλους τους καθημερινά στα σχολεία και ακόμα και καρτοκινητά να έχουν όλο το χαρτζιλίκι τους πάει εκεί.

3.    Κανονίστε να βρίσκεστε σε σπίτια φίλων , απολαύστε σπιτικά και πολύ πιο φθηνά φαγητά και δεν είναι τόσο απαραίτητο να ξεκατινιάζεστε στα μπουζούκια με 100 ευρώ το μπουκάλι

4.    Μειώστε ή κοψτε τα τσιγάρα δεν φτάνει που σας σκοτώνουν, 150-250 ευρώ το μήνα για να πεθάνετε είναι εντελώς χαζό.

5.    Αγοράστε ένα φθηνό μηχανάκι για κοντινές δουλειές , η βενζίνη θα κοστίζει πολύ λιγότερο και δε θα έχεται την ταλαιπορία της σταθμευσης

6.    Αν έχετε μεγάλο αμάξι ξεφορτωθήτε το, η φιγούρα σε μια χρεοκοπημένη κοινωνία μπορεί να σας βγεί σε κακό και πέντε άτομα χωράνε στο 95% των αυτοκινήτων.

7.    Σταματήστε τα φαγητά απ’ έξω είναι και ανθυγιεινά και κοστίζουν παράλογα

8.    Γυναίκες λιγότερες επισκέψεις για καλλυντικά αλλά μην αφήσετε και «μουστάκι»

9.    Άντρες κόψτε τις φιγούρες και τα πολλά ηλεκτρονικά gadget  ήδη έχετε μαζέψει αρκετά, μας πείσατε, σας αρέσει η τεχνολογία άσχετα που δεν έχετε ιδέα τι κάνουν όλα αυτά τα κουμπάκια στο I-phone.

10.    Βγάλτε τα παιδιά σας από τα φροντιστήρια, στρώστε τα στο διάβασμα και μην ξενιάζετε νομίζοντας πως κάνατε το χρέος σας με το να τα στέλνετε φροντιστήριο από το δημοτικό.

11.    Διακοπές στο χωριό, αφήστε η Μύκονο και το Παρίσι γι’ αργότερα τώρα δεν συμφέρει.

12.    Σιγά σιγά κουτσά στραβά ξεχρεώστε τις ριμάδες τις κάρτες σας και γράψτε στον τοίχο «Δεν ξαναχρεώνομαι!»

13.    Μάθετε στα παιδιά σας την συλλογικότητα και όχι τον ατομικισμό. Δείξτε τους πως όλοι σε μια κοινωνία είμαστε συνδεδεμένοι και ότι γίνεται στον διπλανό αφορά και εμάς.

14.    Κυριακές μη στριμοχνεστε στις ταβέρνες , κάντε πικ-νικ με φίλους πολύ πιο ωραίο και πιο δημιουργικό

15.    Μην είστε κοροϊδα και πληρώνετε για μάρκες έτσι και αλλιώς όλα φτιάχνονται στην Κίνα και η φήμη τους έχει προέλθει χρόοοονια πίσω όταν κατασκευάζονταν στις χώρες παραγωγής τους (Πχ. Λακοστ στη Γαλλία).

16.    Ρούχα μπορούν να μεταποιηθούν, να αλλάξουν και πολλές φορές να δώσουν ένα ωραίο νέο αποτέλεσμα, μη τα πετάτε.

17.    Αν πάλι έχετε ψυχωση με την φιγούρα , κάντε τα παραπάνω πράξη και τότε θα κάνετε φιγούρα με το αστραφτερό σας χαμόγελο εκ καιρώ κρίσης.

18.    Προσπαθείτε αν έχετε τη δυνατότητα να ανταλλάσετε υπηρεσίες ή αγαθά με συνανθρώπους σας. Έτσι θα κάνετε οικονομία γιατί μπορεί πχ εσεις να ξέρετε να ράψετε ένα ρούχο οπότε το προσφέρετε δωρεάν σε κάποιον που μπορεί να σας δώσει κάτι άλλο.

19.    Γενικά λειτουργήστε πιο ανθρώπινα, όλοι βρίσκονται στο ίδιο πρόβλημα , μια ευγενική κουβέντα, ένα χαμόγελο θα κάνει την διαφορά.

20.    Μην παρασύρεστε από τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς. Η Ελλάδα έχει περάσει πολύ πιο δύσκολα πράγματα. Δείτε το σαν ευκαιρία να αυτοπροσδιοριστούμε ως Έθνος και πάψτε σαν παιδάκια να διαμαρτύρεστε για τα κεκτιμένα σας που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία. Οι πολιτικοί το δικό σας χατήρι κανανε και σας διόριζαν για να μείνουν στην εξουσία, είστε λοιπον συνυπεύθυνοι και αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Σταματάω στο 20 που είναι και στρογγυλό νούμερο αν και η λίστα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σκεφτείτε κάτι στις αλλαγές όποιος δεν προσαρμόζεται χάνεται.

3 comments:

Rm4g3dD0v είπε...

μετρο. μονο.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο! Οντως μπορεις να βαλεις κι'αλλα αλλά και αυτά για την αρχή είναι ιδανικά.

KONFAS είπε...

Καταπληκτικές ιδέες, έστω και τις μισες να προσπαθούσαμε να ακολουθήσουμε θα είχαμε κέρδος.

Ποτέ δεν είναι αργά, μια ευκαιρία για νέα αρχή.!!

Αρα την επόνη φορά που θα συναντηθούμε, λογικά, θα έχουμε κόψει το τσιγάρο και ετοιμάζόμαστε να καταργήσουμε τις κάρτες....!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India