Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010

ΗΓΕΣΙΕΣ και ηγεσίες

ks_justicia

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα εθνικοποιήσει τις εγκαταστάσεις των πετρελαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα και θα τους επιτρέψει να παρέχουν στην κυβέρνηση μόνο τις υπηρεσίες τους.

Η μεταρρύθμιση προβλέπει ότι οι “πετρελαϊκές εταιρείες θα παρέχουν πλέον στην κυβέρνηση τις υπηρεσίες τους, μόνον ενώ το σύνολο των αποθεμάτων και των κοιτασμάτων του προϊόντος θα αποτελεί κρατική περιουσία”.

Επιπλέον, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι “δεν μπορεί το κράτος να απολαμβάνει, όπως ίσχυε, μόνο το 20% κοιτασμάτων κι αποθεμάτων του “μαύρου χρυσού”.

Για το λόγο αυτό το Κίτο έδωσε στους επικεφαλείς των εταιρειών διορία 120 ημερών προκειμένου να υπογράψουν σχετικές συμβάσεις και τους συμβούλευσε σε περίπτωση που εναντιώνονται στην απόφαση αυτή να το δηλώσουν αμέσως “και να φύγουν από τον Ισημερινό”.

Στη χώρα, (μέλος του ΟΠΕΚ) παράγονταν έως πρόσφατα ως και 472 χιλιάδες βαρέλια των 159 λίτρων αργού πετρελαίου καθημερινά. Σήμερα ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί. Στον Ισημερινό δραστηριοποιούνται η ιταλική “Agip”, η βραζιλιανή “Petrobras”, η ισπανο-αργεντίνικη “Repsol”, και η κινεζική “CNPC”.

Στους εκπροσώπους της αμερικανικής εταιρείας “Burlington” μάλιστα δηλώθηκε ότι “λόγω μεγάλων οφειλών τους προς το δημόσιο”, οι υπεύθυνοί της θα πρέπει να αναχωρήσουν” από τη χώρα.

Αναδημοσίευση από: kalanea.gr

Σχόλιο Σκέψις

Οποισδήποτε ομοιότητα με την ελληνική εκάστοτε ηγεσία είναι πέρα για πέρα φανταστική
Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India