Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2010

Πολλοί λύκοι και πολύ αναμπουμπούλα στα ελληνικά σύνορα


Απασχολούμενοι αυτές τις αποφράδες μέρες με το Ασφαλιστικό, με την ασφυκτική πίεση που ζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά, βλέποντας ότι οι μέρες που έρχονται επιφυλάσσουν οδυνηρές εκπλήξεις, που μεταφράζονται σε απολύσεις, χρέη, αδυναμία πληρωμής δανείων, αδυναμία ακόμη κάλυψης των βασικών βιωτικών αναγκών, ίσως πέρασε ξεφυλλίζοντας ένα θέμα που θεωρείται αγκάθι στην Ελληνική εξωτερική πολιτική. Στραμένοι προς τη γείτονα Τουρκία, όπου τα ωκεανογραφικά της σκάφη και τα αεροσκάφη κάνουν έναν καθημερινό πόλεμο νεύρων ας μην προσπερνάμε το παρακάτω γεγονός.


Πηγή
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=12986&Itemid=86

Ερευνούν για "κάτι περισσότερο" από εγκληματική ενέργεια στην Αμφιλοχία (ανανέωση)

Ανησυχία στις αρχές για “κτύπημα πέρα από το κοινό ποινικό δίκαιο”, πιο απλά μήπως έχουμε κίνηση παραστρατιωτικής ομάδας στο “τυφλό” κτύπημα της Αμφιλοχίας με δραστηριοποίηση πυρήνα του UCC (“Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς”) εκφράζεται από το μακελειό που στοίχισε τον τραυματισμό τριών ατόμων σε εστιατόριο στην εθνική οδό Αντιρρίου- Ιωαννίνων το βράδυ του Σαββάτου. Το είδος του κτυπήματος (μπήκαν αιφνιδιαστικά και άρχισαν να πολυβολούν το πλήθος), η εμφάνισή τους (μαύρες στολές) και τα κίνητρα που δεν είναι ευκρινή έχουν οδηγήσει τις αρχές να προχωρούν σε έρευνες πέρα απο το κοινό έγκλημα.

Γύρω στα 200 άτομα –όλοι επιβάτες τριών υπεραστικών λεωφορείων από την Αλβανία- βρίσκονταν μέσα στο εστιατόριο το βράδυ του Σαββάτου, όταν ξαφνικά εισέβαλαν από την πίσω πόρτα του καταστήματος τέσσερις μαυροντυμένοι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πυροβολούν να κτυπάνε στα “τυφλά” με αυτόματα ΑΚ-47 Καλάσνικοφ! Από τα πυρά τους τραυματίσθηκε στο λαιμό μια 66χρονη γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας 28χρονος και ένα παιδί μόλις 15 χρόνων τραυματίσθηκαν ελαφρά στα πόδια. Οι ένοπλοι διέφυγαν και από την πίσω πόρτα χωρίς να ζητήσουν χρήματα ή κάτι άλλο και εξαφανίστηκαν μέσα στον πανικό που επικράτησε, τρέχοντας στα σκοτεινά χωράφια γύρω από το κατάστημα που είναι γεμάτα δέντρα! Η ΕΥΠ ήδη ασχολείται με το θέμα.

Πριν μερικές ημέρες μετά το τριήμερο φεστιβάλ του αλβανικού κόμματος PDU οργανώθηκε πορεία με πούλμαν και αυτοκίνητα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου είχε στηθεί εξέδρα για την εκδήλωση για… «θύματα της ελληνικής γενοκτονίας»! Ο αρχηγός του κόμματος Σ. Ιντρίζι σε ένα εθνικιστικό παραλήρημα δήλωσε ότι «ορκίζεται στους τάφους των θυμάτων ότι η «Τσαμουριά» είναι δική μας και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε στην «Τσαμουριά» μας…».

Ακόμη πιο γλαφυρός ήταν ο άλλος βουλευτής του κόμματος. ο Ντασαμίρ Ταχίρι, που δήλωσε στους συγκεντρωμένους: «Αδέλφια, σας υπόσχομαι ότι έπειτα από έναν χρόνο εμείς όλοι μαζί θα γιορτάσουμε στην Ηγουμενίτσα όπως οι πρόγονοί μας». Οι ακραίοι αυτοί Αλβανοί εθνικιστές παρουσίασαν και συγκεκριμένο κατάλογο «απαιτήσεων» προς την Ελλάδα:

«Την αναγνώριση γενοκτονίας εις βάρος των τσάμηδων, αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων, ανέγερση μνημείων στην «Τσαμουριά» στη μνήμη των θυμάτων, επιστροφή περιουσιών και δικαίωμα επιστροφής των «Τσάμηδων» και αναγνώριση μειονοτικών δικαιωμάτων στους ορθόδοξους τσάμηδες που έχουν απομείνει στα εδάφη τους στην Ελλάδα».

Τα όσα δηλώνει και απαιτεί το PDU ή το άλλο κόμμα, το PDI και η Οργάνωση «Τσαμουριά» που θεωρούν ως κομμάτι του αλβανικού εθνικού κορμού, όχι μόνο τη Βόρειο Ηπειρο αλλά και το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής Ηπείρου μέχρι την Πρέβεζα, θα μπορούσαν να θεωρηθούν γραφικά, αν και υπενθυμίζεται ότι ουδέποτε η αλβανική πολιτική ηγεσία, τουλάχιστον από το 1992 και μετά, δεν αποκήρυξε τον αλυτρωτισμό εις βάρος της Ελλάδας με όχημα το «τσάμικο».

Ενα ακόμη στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η δρομολογημένη κατάργηση των θεωρήσεων για τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν στις χώρες Σένγκεν, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες κινήσεις των ακραίων Αλβανών εθνικιστών σε ελληνικό έδαφος.

Είναι γνωστό ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και μάλλον οι χώρα μας βρίσκεται εν μέσω πολλών λύκων ένθεν κακείθεν οι οποίοι ετοιμάζονται να χαρούν με τις πλάτες πάντα ισχυρών φίλων. Και εν προκειμένω μιλάμε για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στα πολύπαθα Βαλκάνια. Το θέμα "Μεγάλη Αλβανία" φαίνεται ότι ειναι στην ατζέντα τους ένας κρυφός μπαλαντέρ, που ποτέ δεν ξέρεις που θα μπει σφήνα. Τα προς βορράν ανοικτά προβλήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με σύνεση και διορατικότητα. Αλλωστε οι χώρες δεν κατακτώνται μόνο με τα όπλα και έχουμε παράδειγμα τη Θράκη.

Η ήδη υπάρχουσα οικονομική δραστηριότητα της -τουρκικών συμφερόντων- τράπεζας Ziraat, η οποία αποτελεί το οικονομικό προπύργιο και τον κύριο εκφραστή οικονομικής πολιτικής του βαθέως κράτους της Τουρκίας, του στρατού, της Εργκένεκον, αλλά και της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) της Τουρκίας, έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά στην πόλη της Κομοτηνής, όπου και βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο, δραστηριοποιούμενη στον τομέα της δανειοδότησης μουσουλμάνων κάτω από άγνωστες οικονομικές συνθήκες – συμφωνίες…
http://www.promitheasblog.com/2010/02/blog-post_1054.html

Σε παράφραση της ταινίας τα Ομορφα Χωρία Ομορφα Καίγονται θα λέγαμε τα Εφησυχασμένα Κράτη ήσυχα (και αναίμακτα) χάνονται

Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India