Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ηταν μαϊμού η γρίπη σου παπού

Μια πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ, αξίας 7 δις δολαρίων.

Και ενώ το καλοκαιράκι μας καλά κρατεί σύντομα θα δώσει τη θέση του στο φθινόπωρο και το χειμώνα όπου ως γνωστό με τα πρώτα κρύα αρχίζει και η προληπτική ιατρική - εμβολιασμοί για διάφορες υπαρκτές ή ανύπαρκτες ιώσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί το μυαλό των φαρμακοβιομιηχανιών για να πουλήσει, να πειραματιστεί και να μας δηλητιριάσει.

Και επειδή το πάθημα πρέπει να μάθημα όταν αρχίσει η ΠΟΥ να βαράει τίποτα καμπανάκια για suidae - lagomorphus - mammalia influentia κοινώς γρίπες απο ότι πετάει, ότι περπατάει και ότι κολυμπάει ας δούμε κάποια στοιχεία ώστε να μην γινόμαστε με τη θέλησή μας πειραματόζωα σε αγνώστου προέλευσης και με άγνωστες παρενέργειες σκευάσματα.


1. Σκάνδαλο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο χώρο της παγκόσμιας υγείας φέρνει στο φως η δημοσιογραφική ομάδα ιατρικού περιοδικού στη Βρετανία.
Το British Medical Journal, αποκαλύπτει τις στενές οικονομικές σχέσεις επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τις φαρμακοβιομηχανίες που προμήθευαν όλες τις χώρες με εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guradian, τρεις επιστήμονες είχαν λάβει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας αμοιβές από τη Roche και τη GlaxoSmithKline, τις πιο γνωστές φαρμακοβιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόκειται για τον Φρεντ Χέιντεν, τον Άρνολντ Μόντο και τον Καρλ Νίκολσον.

Οι εταιρείες ήταν αρμόδιες στην παρασκευή εμβολίων Tamiflu και Relenza, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά της πανδημίας γρίπης σε όλο τον κόσμο και ακόμα και η Ελλάδα είχε προχωρήσει στην αγορά τεράστιων ποσοτήτων, με αντάλλαγμα αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Υπολογίζεται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποκόμισαν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έσπευσαν μαζικά να αγοράσουν εμβόλια, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, που σε μερικές περιπτώσεις αποδείχτηκε θανατηφόρα.
Η Βρετανία δαπάνησε για αγορά φαρμακευτικού υλικού περί το ένα δισεκατομμύριο λίρες, με αποτέλεσμα η νέα κυβέρνηση να αρχίσει έρευνα για το κόστος που είχε η απόφαση στους φορολογούμενους. Η έρευνα υπογράφεται από το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό και το έγκριτο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.

2.Για σωρεία ενδείξεων που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πανικός που προκάλεσε η γρίπη των χοίρων σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αδικαιολόγητος και για υποψίες για το ότι η σοβαρότητα της πανδημίας είχε υπερεκτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ΠΟΥ, κάνει λόγο η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε έκθεσή της που είδε το φως της δημοσιότητας.

Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι οι εθνικές κυβερνήσεις οδηγήθηκαν σε αναίτια σπατάλη μεγάλων ποσών δημοσίου χρήματος, την ίδια στιγμή που χώρες όπως η Ελλάδα βυθίζονταν σε υπέρογκα δημοσιονομικά χρέη.
Ο συντάκτης της έκθεσης Πολ Φλιν τόνισε ότι "επρόκειτο για μία πανδημία που δεν υπήρξε ποτέ", περιγράφοντας το πρόγραμμα εμβολιασμού ως "ψευδοφάρμακο μεγάλης κλίμακας".

Σημείωση : Η Ελλάδα παρήγγειλε περίπου 8 εκατ. δόσεις εμβολίων ύψους 60 εκατ. ευρώ.

http://news247.gr/health/nea/stenes_sxeseis_episthmonwn-etaireiwn.176207.html

3. Στη Γερμανία το 95% του πληθυσμού απέφυγε να εμβολιαστεί, η κυβέρνηση ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να προωθήσει παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων και αναζητεί αγοραστές για να μεταπωλήσει τα εκατομμύρια εμβόλια που της έχουν περισσέψει. Και η Βρετανία προσπαθεί απεγνωσμένα να «ξεφορτωθεί» πλεονάζοντα εμβόλια αξία, ενώ η Ελβετία δήλωσε πως θα χαρίσει το μισό απόθεμά της σε αναπτυσσόμενες χώρεςς 1 δισ. στερλινών,

http://www.me.gr/forum/post/view/Soyper-apath-h-pandhmia-ths-griphs*15970

Σημείωση : όχι μόνον ζημίωσαν τους πολίτες και στέρησαν κονδύλια από την έρευνα για πραγματικές ασθένειες, αλλά αναίσχυντα θέλουν να αδειάσουν σε αναπτυσσόμενες χώρες τα εμβόλια που στιβάζονται για να τα κάνουν άραγε τι αφού αποδείχτηκε περίτρανα ότι δεν υπήρξε ποτέ πανδημία γρίπης.

Σημειώστε λοιπόν 7 δις δολαρια κέρδος για τις φαρμακοβιομηχανίες απο μια πανδημία μαϊμού
Σημείωστε όμως και ένα άλλο νούμερο 13 δις δολαρίων (9,72 δισ. ευρώ) και διαβάστε τη παρακάτω παράγραφο.

Η παγκόσμια υποχώρηση της χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση του AIDS αναμένεται να έχει δυσάρεστες συνέπειες όσον αφορά στην πρόληψη και τη θεραπεία του ιού HIV, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε πριν μερικές μέρες.
Η Διεθνής Συμμαχία για την Ετοιμότητα της Θεραπείας (International Treatment Preparedness Coalition, ITPC) αναφέρει ότι ασθενείς παύουν να δέχονται βοήθεια από σχετικά προγράμματα και τα αποθέματα αντιρετροϊκών φαρμάκων εξαντλούνται λόγω των περικοπών στους κρατικούς προϋπολογισμούς και το «πάγωμα» της χρηματοδότησης από τους μεγάλους χορηγούς, όπως το Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης για την Ανακούφιση από το AIDS (PEPFAR) του προέδρου των ΗΠΑ και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας.

Η έκθεση αναφέρει ότι το Παγκόσμιο Ταμείο θα χρειαζόταν 20 δις δολάρια (14,95 δισ. ευρώ) τα επόμενα τρία χρόνια για να συμβάλει στην εκπλήρωση των αναπτυξιακών στόχων του ΟΗΕ , προσθέτει ωστόσο ότι οι χώρες-μέλη του G8 και άλλοι δωρητές προειδοποίησαν πως η συγκέντρωση των απαιτούμενων 13 δις δολαρίων (9,72 δισ. ευρώ) θα είναι δύσκολη.

http://www.kentrozois.gr/default.asp?siteID=1&pageid=49&tablepageid=7&langid=1&entryID=24

Τα συμπεράσματα δικά σας, οι μαϊμου πανδημίες κάθε χειμώνα κοστίζουν τόσα όσα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και σταδιακά να εξαλείψουν μια μάστιγα της εποχής μας.Οι χώρες μέλη του G8 είχαν να δαπανούν απο τις δικές μας εισφορές για τον κορβανά των φαρμακοβιομηχανιών αγοράζοντας εμβόλια 7 δις ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην διοχέτευση του εμβολίου του AIDS και στην έρευνα για την καταπολέμηση υπαρκτών επιδημιών και ασθενειών.Αλλά είπαμε είναι πολλά τα λεφτά πάνω από κάθε ασθενή που λυώνει και γίνεται τζάμπα πειραματόζωο...

Και για να μιλήσουμε για την Ελλάδα, σε ένα κράτος που θα λειτουργούσε με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, θα έπρεπε κάποιος φορέας προστασίας των πολιτών απο τους πολλούς που υπάρχουν να ακολουθήσει τη διαδικασία του Ευρωκοινοβουλίου και να μηνύσει το Υπουργείο Υγείας, για εγκληματική αμέλεια, αφού χωρίς έρευνα και τεκμηρίωση δαπάνησε 60 εκ. ευρώ για μαϊμού εμβόλια για μια επιδημία απάτη και εξέθεσε το πληθυσμό της χώρας σε απρόβλεπτους κινδύνους για την υγεία του.

Δυστυχώς σε αυτη τη χώρα, σε αυτό το σύστημα που ζούμε όμως τις μόνες μαϊμούδες που βρίσκουν να κυνηγάνε είναι αυτές των πλανόδιων πωλητών που μπουκοτάρουν τη τσέπη της ελληνικής οικονομίας (εδώ γελάμε), ενώ εμείς αδιαφορούμε για τους πολιτικούς μαϊμούδες που ξεπουλάνε στο πάγκο τους τη χώρα, για τη δημοκρατία μαϊμου, για την εκπαίδευση μαϊμού, για τις αξίες μαϊμού που γέμισαν το κεφάλι μας, για τη ζωή μαϊμού που μας πουλάνε κάθε μέρα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India