Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ουφ χάσαμε τους Μεσογειακούς Αγώνες 2013

 Ένα μεγάλο ΟΥΦ θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να κάνουν με την είδηση πως μας πήραν την ανάθεση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που επρόκειτο να διεξαχθούν στην Λάρισα και το Βόλο σύμφωνα με την ΔΕΜΑ που συνεδρίασε στο Παρίσι.

Ευτυχώς να αναφωνήσουμε γιατί δυστυχώς ξέρουμε πως γίνονται οι "business" στην χώρα μας. Είμαστε από τις λίγες χώρες στο κόσμο όπου μια ευκαιρία για να αυξηθούν τα έσοδα της χώρας και των πολιτών της θεωρείται κάτι το δυστυχές.

Αυτό βέβαια συμβαίνει γιατί γνωρίζουμε πως λειτουργεί και ο δημόσιος τομέας με τους διάφορους ημέτερους αλλά και ο αδηφάγος ιδιωτικός τομέας που αρέσκεται στις υπερτιμολογήσεις.

Είναι γεγονός πως η χώρα μας και κατ' επέκταση εμείς οι ήδη χρεοκοπημένοι πολίτες της,  θα πλήρωνε τρεις και τέσσερις φορές παραπάνω από την πραγματική αξία τους τα όποια έργα θα γινόταν για υποδομές στην Λάρισα και το Βόλο.

Είναι επίσης σίγουρο πως μόνο τα "σούρτα φερτά" των εκατοντάδων "επίσημων" για τους Μεσογειακούς αγώνες καθώς και τα αντίστοιχα "υψηλού επιπέδου" γλέντια τους ( λέγε με δημόσιες σχέσεις) θα κόστιζαν ακριβά.
Είναι επίσης βέβαιο πως η προσέλευση του κόσμου από το εξωτερικό για τους αγώνες με τίποτα δεν θα επαρκούσε για να καλύψει τον λογαριασμό των αγώνων.

Το όλο εγχείρημα θα έφτανε τουλάχιστον το 1 δις ευρώ καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν 380 εκατομμύρια. Η κυβέρνηση γνωρίζοντας βέβαια αυτό που λέμε παραπάνω (τρεις με τέσσερις φορές πλέον του προϋπολογισμού τα έργα από υπερτιμολογήσεις) έφτασε την τελευταία στιγμή να μιλήσει για περικοπές που θα έφερναν τον προϋπολογισμό στα 150 εκατομμύρια, πρόταση που δεν έγινε δεκτή από την ΔΕΜΑ και αφαίρεσε την διοργάνωση από την Ελλάδα.

Το γνωστό ελληνικό χάος επικράτησε και πάλι αφού υπάρχουν ιδιώτες στη Λάρισα και τον Βόλο που είχαν ξεκινήσει ή δρομολογήσει να επενδύσουν στα ξενοδοχεία τους και στις εγκαταστάσεις τους για τους αγώνες αλλά και άλλοι αετονύχηδες που αγόρασαν γη στην περιοχή γνωρίζοντας και στηρίζοντας τους αγώνες προκειμένου να κερδίσουν από την μελλοντική αξία που θα έπαιρνε λόγω των αγώνων.

Οι δήμαρχοι βέβαια της Λάρισας και του Βόλου κλαίνε με μαύρο δάκρυ αφού τελικά δεν θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν το δάκτυλο στο μέλι.

Συνεχίζουμε λοιπόν να είμαστε μια χώρα του παραλόγου. Τα αρπαχτικά που τόσα χρόνια με χίλιους τρόπους έφτασαν την χώρα στην χρεοκοπία δεν αρκούνται σε αυτό, πρέπει να σκυλέψουν και το νεκρό ακόμα και την στιγμή αυτή που όλοι πλήττονται από την κρίση και η τροϊκα μας έχει κολλήσει στον τοίχο.

Πόσα θέλετε να φάτε ρε λιγούρηδες για να ηρεμήσετε ?

Αντί στην κατάσταση που είμαστε να ξεχάσουμε όλοι τους παλιούς τρόπους που μας έφεραν ως εδώ και να δούμε τους Μεσογειακούς αγώνες σαν μια πραγματική ευκαιρία να βγάλει λεφτά η χώρα μας και το κράτος και οι ιδιώτες εμείς προτιμάμε να χάσουμε και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο τους αγώνες προκειμένου να προλάβουμε την βεβαιότητα πως θα γυρίσει στο πολλαπλάσιο εναντίον μας.

Είναι ποτέ δυνατόν ? Μια χώρα  να μη θέλει να αναλάβει διοργανώσεις γιατί δεν έχει την δυνατότητα να διασφαλίσει την στοιχειώδη νομιμότητα?

Συνεχίστε έτσι και ας ελπίσουμε πως δεν θα φτάσουμε σε σημείο για λόγους οικονομίας να σβήνουμε τα φώτα και στους δημόσιους δρόμους!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India