Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αντιστασιακή Δράση στα Διόδια...

Διαπιστώνω τον τελευταίο καιρό μια "κινητικότητα" και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα των πολιτών σε σχέση με την διεκδίκηση του δικαίου.

ιδιαίτερα στο θέμα των διοδίων όλο και περισσότεροι πολίτες βλέποντας την κατάσταση των "εθνικών δρόμων" αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια και κάθε τόσο στις ειδήσεις βλέπω άτομα να σταματάνε το αυτοκίνητό τους και να σηκώνουν την μπάρα προκειμένου να περάσουν ελεύθερα.

Βλέποντας λοιπόν αυτό να συμβαίνει μαζικότερα και παρατηρώντας τα πρόσωπα αυτών που κάθε τόσο έδειχνε η τηλεόραση να σηκώνουν την μπάρα  - πρόσωπα με υπερηφάνεια επαναστατικού ήρωα - δεν ήταν δυνατόν να μην λυπηθώ με το θέαμα.

Τι εννοώ. Τόσο πρόβατα μας έχει καταντήσει το σύστημα που κάποιοι από μας θεωρούν "επαναστατική δράση" κατά του συστήματος την "ανυπακοή" στην πληρωμή διοδίων. Είμαι σίγουρος πως την στιγμή που σηκώνουν την μπάρα γεμίζουν με υπερηφάνεια για την "επαναστατική" τους δράση ενάντια στο κατεστημένο.

Μετά αφού γλιτώσουν τα 2.80 ευρώ από τα διόδια πάνε επιτέλους σπίτι τους και εκεί πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται για τους ληστρικούς τόκους των τραπεζών στα δάνεια που έχουν, για την μονόπλευρη και άδικη φορολόγηση του κράτους εναντίον τους, για το πώς τα λαμόγια οι πολιτικοί αν και χρεοκόπησαν την χώρα είναι ακόμα απέξω (από τη φυλακή) και τα μύρια όσα "βασανιστήρια" σωματικά και ψυχικά το κατεστημένο τους υποβάλλει καθημερινά.

Πότε αυτή η μάζα προβάτων θα καταλάβει πως έχει πραγματική δύναμη?

Πότε θα δει πως το να γλιτώνεις "επαναστατικά" 2.80 ευρώ από τα διόδια την στιγμή που δεν ξέρεις τι άλλο να πρωτοπληρώσεις στους ληστές με τα κοστούμια δεν αποτελεί λύση ?

Πως το να πηγαίνεις έξω από την βουλή και να τις τρως από τα ΜΑΤ μόνο υλικό για τα δελτία ειδήσεων στα κανάλια δίνει και καμία ουσιαστική λύση?

Είναι κρίμα να βλέπεις ένα λαό τόσο μα τόσο νυχτωμένο που έφτασε σε σημείο να θεωρεί πως αποτελεί κατόρθωμα πολιτικής αντίστασης η μη πληρωμή 2.80 ευρώ στα διόδια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India