Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011

24 Χαρακτηριστικά που έχουν οι ιδιοφυϊες

1.    ΚΙΝΗΤΡΟ
Οι  ιδιοφυΐες έχουν ισχυρό κίνητρο να εργαστούν σκληρά. Είναι πρόθυμοι να δώσουν όλη τους την ενέργεια σε αυτό που αναλαμβάνουν. Αναπτύξτε τα κίνητρά σας εστιάζοντας στη μελλοντική σας επιτυχία και συνεχίστε να εργάζεστε.

2.    ΘΑΡΡΟΣ
Χρειάζεται θάρρος για να κάνετε πράγματα που άλλοι θεωρούν αδύνατα. Σταματήστε να ανησυχείτε τι θα σκεφτεί ο κόσμος αν κάνετε κάτι διαφορετικό.

3.    ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Οι  ιδιοφυΐες ξέρουν τι θέλουν και το κυνηγούν. Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας. Να έχετε καθημερινά έναν στόχο που θα πρέπει να ολοκληρώσετε.

4.    ΓΝΩΣΗ
Οι  ιδιοφυΐες συνεχώς μαζεύουν πληροφορίες. Μην πηγαίνετε ποτέ για ύπνο αν δεν έχετε μάθει τουλάχιστον ένα καινούργιο πράγμα μέσα στην ημέρα. Διαβάστε, ρωτήστε ανθρώπους που γνωρίζουν.

5.    ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ
Οι  ιδιοφυΐες έχουν ειλικρίνεια και τιμιότητα. Πάρτε υπευθυνότητα για τα πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά. Να είστε πρόθυμοι να αναγνωρίσετε τα λάθη σας και να μάθετε από αυτά.

6.    ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ
Οι  ιδιοφυΐες δεν αμφιβάλλουν ποτέ ότι θα πετύχουν. Σκόπιμα στρέψτε την προσοχή σας σε κάτι καλό που έρχεται.

7.    ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ
Προσπαθήστε να καταλάβετε τα γεγονότα σε μία κατάσταση προτού να κρίνετε. Αξιολογήστε τα πράγματα με ανοικτό μυαλό και χωρίς προκατάληψη. Να είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την άποψή σας.

8.    ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ
Οι  ιδιοφυΐες έχουν ενθουσιασμό για αυτό που κάνουν και ενθαρρύνουν τους άλλους να συνεργαστούν μαζί τους. Πιστέψτε πραγματικά ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Μη συγκρατείτε τον εαυτό σας.

9.    ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ
Υπερνικήστε τον φόβο της αποτυχίας. Όταν συνειδητοποιήσετε ότι μπορείτε να μάθετε από τα λάθη σας, θα πάψετε να φοβάστε να ρισκάρετε.

10.    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Μην κάθεστε άπραγοι περιμένοντας κάτι καλό να συμβεί. Να έχετε αποφασιστικότητα προκειμένου να το κάνετε να συμβεί.

11.    ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
Οι ιδιοφυΐες ψάχνουν για ευκαιρίες. Να είστε πρόθυμοι να αναλάβετε δουλειές που άλλοι δεν τολμούν. Μην φοβηθείτε ποτέ να δοκιμάσετε κάτι, επειδή σας είναι άγνωστο.

12.    ΠΕΙΘΩ
Οι ιδιοφυΐες ξέρουν πώς να παρακινήσουν τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν να πάρουν μπροστά. Θα βρείτε ότι είναι εύκολο να γίνετε πειστικοί, αν πιστεύετε σε αυτό που κάνετε.

13.    ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Έχει βρεθεί ότι οι ιδιοφυΐες είναι ικανές να κάνουν εύκολα φίλους. Προσπαθήστε να ανεβάζετε τους άλλους, όχι να τους ρίχνετε. Με αυτή την συμπεριφορά θα κερδίσετε πολλούς πολύτιμους φίλους.

14.    ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι ιδιοφυΐες είναι ικανές να μεταβιβάζουν αποτελεσματικά τις ιδέες τους. Εκμεταλευτείτε κάθε ευκαιρία και εξηγήστε τις ιδέες σας στους άλλους.

15.    ΥΠΟΜΟΝΗ
Να είστε υπομονετικοί με τους άλλους, αλλά πάντα να είστε ανυπόμονοι με τον εαυτό σας. Να έχετε περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σας, παρά από τους άλλους.

16.    ΑΝΤΙΛΗΨΗ
Οι ιδιοφυΐες έχουν το διανοητικό τους ραντάρ συνέχεια σε λειτουργία. Σκεφτείτε τις ανάγκες και τα «θέλω» των ανθρώπων γύρω σας, περισσότερο από τα δικά σας.

17.    ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ
Οι ιδιοφυΐες δεν μπορούν να ανεχτούν τη μετριότητα, ειδικά αν αυτή αφορά τον εαυτό τους. Πότε να μην ικανοποιήστε εύκολα με τον εαυτό σας. Πάντα να προσπαθείτε να πηγαίνετε ακόμα καλύτερα.

18.    ΑΙΣΘΗΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ
Να είστε πρόθυμοι να αυτοσαρκαστείτε. Μην προσβάλεστε όταν ένα αστείο αφορά εσάς.

19.    ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Όσο περισσότερα πράγματα μπορείτε να φέρετε εις πέρας, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα έχετε στον εαυτό σας. Μην φοβάστε να προσπαθήσετε κάτι καινούργιο.

20. ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
Εάν είστε ευέλικτοι μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα σε συνθήκες που αλλάζουν γρήγορα. Αντισταθείτε στο να κάνετε τα πράγματα με τον ίδιο παλιό τρόπο. Να είστε πρόθυμοι να εξετάσετε νέες επιλογές.

21. ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ
Ένα μυαλό που είναι πάντα σε εγρήγορση θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε νέες πληροφορίες. Μη φοβάστε να παραδεχτείτε ότι δεν ξέρετε κάτι. Πάντα να κάνετε ερωτήσεις για πράγματα που δεν καταλαβαίνετε.

22. ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ
 Κάντε τα πράγματα όπως εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν,
χωρίς να φοβάστε μη σας αποδοκιμάσουν.

23. ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ
Κρατήστε τα πόδια σας στο έδαφος, αλλά να έχετε το κεφάλι σας στα σύννεφα. Προσπαθήστε να επιτύχετε σπουδαία πράγματα, όχι μόνο για σας, αλλά και για το γενικότερο καλό.

24. ΦΑΝΤΑΣΙΑ
Οι ιδιοφυΐες ξέρουν πώς να δουν τα πράγματα από μία διαφορετική προοπτική, σε σχέση με όλους τους άλλους. Αφήστε το μυαλό σας ελεύθερο να δημιουργήσει πράγματα. Δώστε κάθε μέρα στον εαυτό σας χρόνο να ονειρευτεί και να φανταστεί, όπως ακριβώς κάνατε όταν είσασταν παιδί.

Τα παραπάνω είναι σύμφωνα με την ΑΜΤ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων. Δεν είναι απαραίτητα πως συμφωνούμε σε όλα όμως πείτε μας τις σκέψεις σας.
Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India