Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ψηφίζεις ή όχι ( Αυτό είναι για σένα )


 Η μέρα έφτασε. Σκέψου ορισμένα πράγματα και αγνόησε για λίγο αυτά που οι πάντες σου λένε ή που συνήθιζες να κάνεις.

Θα εμπιστευόσουν ποτέ ξανά έναν φίλο σου όταν θα διαπίστωνες πως για 40 χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σου έλεγε ψέματα για πολύ σημαντικά θέματα που αφορούν την ζωή σου?

Θα έπαιρνες ποτέ στα σοβαρά οποιαδήποτε μορφή συγνώμης ή μετάνοιας από το φίλο σου εκείνο γνωρίζοντας πως ενδεχόμενα «λάθη» δεν έκανε μόνο μια φορά σε σχέση με σένα αλλά μέσα στα χρόνια εκατοντάδες?

Αν αυτός ο φίλος ερχόταν να σε οδηγήσει σ’ ένα δίλημμα θα είχες κάποιον λόγο να εμπιστευτείς πως το δίλημμα αυτό είναι και υπαρκτό?

Αν διαπίστωνες πως ο συγκεκριμένος φίλος που πάντα ανήκε σε μια μεγαλύτερη παρέα φρόντιζε σε συνεργασία μαζί με τα άλλα μέλη της να λειτουργούν εναντίον σου θα επέλεγες ποτέ κάποιον άλλον από την παρέα για να εμπιστευτείς ώστε να σε προστατεύσει από τα σχέδια τους?

Σκέψου και ορισμένα πράγματα για σένα τώρα. Αν γνώριζες πως με την εμμονή σου να έχεις αυτόν το φίλο μέσα στα χρόνια οδηγήθηκες στο να καταστραφεί η ζωή  σου, θα το ξανά έκανες αύριο ?

Αν πάντα νόμιζες πως είσαι αυτόνομος και ανεξάρτητος και επομένως πρέπει να κοιτάς μόνο την πάρτι σου μήπως κατάλαβες πως όλα είναι μια αλυσίδα?

Μήπως διαπίστωσες πως κάνοντας την αρπαχτή , μπορεί να απολαμβάνεις το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα της «εξυπνάδας» σου αλλά μόνο γιατί θίγεις τον επόμενο ή τον προηγούμενο και η μόνη κατάληξη που αυτό μπορεί να έχει είναι κάποια στιγμή (σήμερα στην περίπτωσή μας) να γυρίσει εναντίον σου?

Μήπως διαπίστωσες πως μέσα στα τελευταία 40 χρόνια έχεις δοκιμάσει τα πάντα εκτός από το προφανές? Γνωρίζοντας που σε οδήγησαν τα πάντα που δοκίμασες στο παρελθόν μήπως η λύση βρίσκεται έξω από όσα επέλεξες μέχρι τώρα?

Μήπως βαρέθηκες να πέφτεις θύμα των τόσο απλοϊκών σλογκαν και να αντιμετωπίζεσαι σαν ένα αξεσουάρ μιας προεκλογικής σημαίας ? Μήπως σου πέρασε απ’ το μυαλό να δείξεις ύστερα απ’ τόσα χρόνια πως δεν συνοδεύεις εσύ την προεκλογική σημαία αλλά εκείνη (ατυχώς) εσένα?

Μήπως ήρθε η ώρα που μπορείς να δείξεις πως δεν είσαι το πρόβατο που νομίζουν, πως τα χρήματα που όλοι αυτοί επενδύουν στην πλύση του εγκεφάλου σου τελικά δεν πιάνουν τόπο γιατί μπορείς να βγεις απ’ το «κουτί» που σε βάζουν?

Μήπως να σταμάταγες να έβλεπες τα δικαιώματα σου σαν ποδοσφαιρικό τελικό παρέα με σουβλάκια ακούγοντας ατέρμονες χιλιο ειπωμένες κουβέντες από άτομα τα οποία σε θεωρούν ανάξιο να καταλάβεις τίποτα πέρα από τα στοιχειώδη?

Μήπως να ξεδιάλυνες στο μυαλό σου πως δεν είναι εδώ ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό?

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να μην νοιάστηκε ποτέ ιδιαίτερα για την αυριανή διαδικασία μήπως να αναλογιστείς πως αντιδράς όταν μια παρέα είναι να αποφασίσει που θα διασκεδάσει και εσύ ποτέ μα ποτέ δεν λές τι θες  με αποτέλεσμα να αποφασίζουν οι άλλοι για σένα?

Αν πάλι σκέφτεσαι πως ένας Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διαλέγει Ολυμπιακούς και Αεκτζήδες και Παοκτζήδες μήπως θα πρέπει να σκεφτείς πως ίσως κάποιοι άλλοι παίζουν καλύτερα μπάλα ?

Και τέλος βρε αδερφέ αν τίποτα δεν μπορείς να κάνεις απ’ τα παραπάνω σε παρακαλώ μην παίρνεις στον λαιμό σου εμάς που μπορούμε!

4 comments:

Antoine είπε...

Οι πολιτικές αναλύσεις στις συγκεκριμένες εκλογές είναι τόσο προφανείς για μένα και θέλω να πιστεύω για ένα μεγάλο μέρος των αναγνωστών μου που δεν θα μπω καν στο κόπο να τις παρουσιάσω. Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν

Ανώνυμος είπε...

..εσκεμμένα ή άθελα του....ο αρθρογράφος συγχέει την αιτία με το αποτέλεσμα...όλα τα πραπάνω είναι ένα μέρος από τις συνέπειες του καπιταλισμού...και μεταξύ μας το άρθρο ούτε εκείνες τις αιτίες δε πιάνει....Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΦΤΩΧΙΑΣ, ΑΝΕΧΕΙΑΣ, ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗΣ(ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ) ΑΞΙΩΝ...δηλ αν ήμουνα Γάλλος θα έπρεπε να παώ να ψηφίσω?????...ψηφίζω ΤΑΞΙΚΑ....!!!

Antoine είπε...

Ανώνυμε το πιο πιθανό είναι πως δεν έπιασες το νοήμα

Ανώνυμος είπε...

...το έπιασα...το έπιασα....!!!!!....το κριτήριο είναι ένα....!!!!.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India