Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο χαρακτήρας των δυτικών


Είναι άποψή μου πως οι ευθύνες των Ελλήνων συνολικά είναι τεράστιες για την κατάσταση που βρώνη.﷽﷽﷽﷽﷽﷽α τα ιστεγνωρυ ίσκεται η χώρα μας σήμερα. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στον ρόλο των δυτικών φίλων μας σχετικά με όλα αυτά.

Κάθε άνθρωπος έχει έναν  χαρακτήρα, συνήθως προϊόν μιας πλειάδας ερεθισμάτων με τα οποία ήρθε σε επαφή και που υιοθέτησε ή απέρριψε μέσα στα χρόνια και τον διαμόρφωσαν.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και για τους λαούς ή τα έθνη. Έχουν διαχρονικά γνωρίσματα στις συμπεριφορές τους τα οποία διαμορφώνουν έναν «εθνικό χαρακτήρα».

Πιστεύω πως δώνη.﷽﷽﷽﷽﷽﷽α τα ιστεγνωρυ ύσκολα οι άνθρωποι αλλάζουν χαρακτήρα και συμπεριφορές και συνήθως ο βασικότερος τρόπος που κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει είναι μέσα από το κόστος(δεν είναι απαραίτητα οικονομικό).

Όσο μεγαλύτερο το κόστος τόσες περισσότερες οι πιθανότητες για να αλλάξουν βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα και συμπεριφορές.

Είναι αλήθεια πως υπάρχουν άτομα που εκεί που νομίζεις πως έχουν υποστεί ένα σημαντικό κόστος για μια κατάσταση, τέτοιο που θα ήταν αρκετό για να αλλάξουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα πράγματα, τελικά διαπιστώνεις πως δεν αρκεί αυτό και χρειάζονται πολλές φορές να επαναλάβουν τις χαρακτηριστικές συμπεριφορές που τους αναγνωρίζουν και να υποστούν υψηλότερο κόστος προκειμένου να  αλλάξουν.

Υπάρχει και μια μερίδα ανθρώπων που ενώ γίνονται αποδέκτες κόστους βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο συνειδητοποίησης που δεν το αναγνωρίζουν ως κόστος με αποτέλεσμα να έχουν μηδαμινές ελπίδες να αλλάξουν τον χαρακτήρα τους σε σχέση με κάποιες καταστάσεις.

Τα αντίστοιχα πιστεύω πως ισχύουν και για τα έθνη.

Όλη η παραπάνω ανάλυση πιστεύω βαθύτατα ανάγεται σίγουρα στην περίπτωση της Ελλάδας (ως έθνος) και ειδικότερα το κομμάτι που αναφέρομαι στην χαμηλή συνειδητότητα του κόστους (μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που εισπράττουμε κόστος από συμπεριφορές μας ως λαός) όμως αν εξετάσουμε τα πράγματα σε σχέση με τους δυτικούς θα διαπιστώσουμε περίπου τα ίδια.

Ένας άνθρωπος για να κάνει την απαραίτητη «ενδοσκόπηση» προκειμένου να διαπιστώσει τις χαρακτηριστικές συμπεριφορές του που οδήγησαν στην είσπραξη κόστους είναι να ανατρέξει στις μνήμες του και να αναλύσει τον τρόπο που λειτούργησε.

Σε επίπεδο λαών είναι αναγκαίο να αναλύσει κανείς την ιστορία των λαών που τον ενδιαφέρουν προκειμένου να διαπιστώσει πράγματα.

Για συντομία δεν θα ακολουθήσω απαραίτητα αυστηρή ανάλυση των δυτικών με ιστορική σειρά και κάποιες φορές θα αναφέρομαι σε αυτούς με τον γενικό όρο «δυτικοί» και άλλες θα μιλώ για συγκεκριμένους λαούς. Πρώτα θα θυμίσω όμως πως το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών που αποκαλούμε δυτικοί ανήκουν στο ευρύτερο φπολη﷽﷽﷽﷽﷽﷽ντινοντινικυ ύλλο των Σαξόνων.

Οι δυτικοί λοιπόν έχουν λειτουργήσει μέσα στους αιώνες με τρόπο που υποτίθεται προήγαγε τα εθνικά τους συμφέροντα καταλήγοντας τελικά να διαπιστώνουν πως αυτό οδήγησε στην καταστροφή ή συρρίκνωσή τους.

Το 1204 θεώρησαν πως καταστρέφοντας την Βυζαντινή αυτοκρατορία με το να αλώσουν την Κωνσταντινούπολη λειτουργούσαν υπέρ των συμφερόντων τους. Το πλείγμα για το Βυζάντιο ήταν τέτοιο που ποτέ δεν ορθοπόδησε και έτσι έπεσε στα χέρια των Οθωμανών που στην συνέχεια με συνεχείς πολέμους έφτασαν ως την Αυστρία και χρειάστηκαν πάνω από 400 χρόνια για να μπορέσουν να περιορίσουν τους Οθωμανούς στην Ασία.

Αποικιοκράτες και υποκριτές είτε στο όνομα του Θεού , είτε της Ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου ρήμαξαν λαούς σε όλο τον πλανήτη, στερώντας τους τον πλούτο των εδαφών τους, αλλά και σκλαβώνοντας τους πληθυσμούς πολλές φορές μεταφέροντας τους από μια αποικία σε άλλη με μφέρω. Οι Ισπανοί είναι γνωστό τιυ όναδικο σκοπό την εκμετάλλευση τους.

Ποιοφέρω. Οι Ισπανοί είναι γνωστό τιυ ύς να πρωτοαναφέρω.

Οι Ισπανοί είναι γνωστό τι έκαναν στην Λατινική Αμερική.
Οι Άγγλοι ? υπήρχε μια περίοδος που έλεγαν πως ο ήλιος δεν έδυε ποτέ στην Βρετανική Αυτοκρατορία.
Οι Ολλανδοί? Στην νότια αφρική απαγορεύοταν στους μαύρους να κάθονται στα παγκάκια και όσοι γνωρίζουν τον αγώνα του Ν. Μαντέλα μπορούν να έχουν μια άποψη.
Οι Αυστριακοί? Διαβάστε για τον ρόλο τους στην Αυστρουγγαρία.
Οι Γάλλοι? Στην Πολυνησία έφτασε η αποικιοκρατική μανία τους για εκμετάλλευση. Οι Γερμανοί? Δύο παγκόσμιοι πόλεμοι μέσα σε διάστημα 30 ετών δεν είναι και λίγο. Το τέταρτο Ράιχ το ζούμε σήμερα.

Θα μπορούσα να είμαι πολύ αναλυτικός για τα παραπάνω αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός του κειμένου.
Με λίγα λόγια μπορώ να συνοψίσω όμως τον χαρακτήρα τους.
Πόλεμος, Πόνος, Λεηλασία, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Υποκρισία

Τους αρέσει να θεωρούν τους εαυτούς τους ως πολιτισμένους και φορείς πολιτισμού. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν μπερδέψει την τεχνολογική πρόοδο με τον πολιτισμό.
Η αλήθεια είναι πως η αξία μιας ιδέας με κίνητρο το καλό των ανθρ
ει ﷽﷽﷽﷽﷽﷽ δεν είναι αυτός οώπων συνολικά ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό τους γι αυτό ακόμα και σήμερα κάτω από τον υποκριτικό μανδύα των πολιτισμένων συνεχίζουν να σπέρνουν την καταστροφή μη δυνάμενοι να αναγνωρίσουν το κόστος που οι ίδιοι ως λαοί έχουν δεχθεί από την στάση τους. 

Δεν γνωρίζω πόσο ακόμα κόστος θα πρέπει να υποστούν (και μαζί τους όλοι εμείς) μέχρι να καταλάβουν πως είμαστε όλοι ένα και πως το «κακό» των άλλων δεν είναι απαραίτητα το «καλό» γι αυτούς.

Αυτές είναι μερικές πρωϊνές σκέψεις με την ελπίδα να πυροδοτήσουν άλλες σκέψεις των αναγνωστών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India