Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Όταν το προφανές βγαίνει απ' το παράθυρο


Χθές βράδυ σ’ δελτίο ειδήσεων, νομίζω του Αλτερ ήταν, άκουγα τον δημοσιογράφο να μιλάει με τον πολιτικό για τα «μέτρα» που η νέα κυβέρνηση θα πάρει στον οικονομικό τομέα.

Κάποια στιγμή αναφέρθηκε πως το πάγωμα των μισθών για 40,000 άτομα ( δηλαδή η μη αναπροσαρμογή του για το νέο οικονομικό έτος) θα έδινε στην κυβέρνηση 60 εκατομμύρια ευρώ. Η ανάλυση προχώραγε για να ακούσω τον πολιτικό να λέει πως αυτά τα χρήματα δεν είναι βέβαια σημαντικά, αλλά δείχνουν την τάση της κυβέρνησης για περικοπές και αύξηση των εσόδων του κράτους λόγω της κρίσης.

Σε άλλο θέμα παρακάτω στο ίδιο δελτίο, αν δεν κάνω λάθος υπήρχε η είδηση πως με μεγάλη έκπληξη αντιμετώπισαν οι χρηματοοικονομικοί κύκλοι τον 3μηνο απολογισμό της Εμπορικής τράπεζας η οποία εξέπληξε παρουσιάζοντας κέρδη 90 εκατομμύρια ευρώ.

Εκεί ήταν που μου ήρθε η σφαλιάρα για να μου υπενθυμίσει σε τι παράλογη ζούγκλα ζω. Δηλαδή με λίγα λόγια όσα ΚΕΡΔΗ έβγαλε μια επιχείρηση το 3μηνο – για την ακρίβεια μείον 30 εκατομμύρια απ’ αυτά) θα εξοικονομούσε το ΚΡΑΤΟΣ στερώντας έστω και μια μικρή αναπροσαρμογή στον μισθό 40,000 ανθρώπων για όλο το έτος!!!

40,000 άτομα αν τα βάλεις σε σειρά χέρι χέρι είμαι σίγουρος πως φτάνουν ως κάτω την Γλυφάδα! Κι όμως κάποιοι ΚΥΡΙΟΙ βασισμένοι στους παράνομα (με αποφάσεις Αρείου Πάγου) εισπραχθέντες τόκους, θησαυρίζουν βγάζοντας 90 μπιγκ ουανς το 3μηνο , ενώ κάποια πρόβατα πρέπει να χάσουν 1-2 ευρώ αναπροσαρμογής το μήνα από τους μισθούς τους προκειμένου το κράτος (που σκοπό έχει να μας προστατεύει από τα πάντα) να εξοικονομήσει για ολόκληρο το έτος 60 εκατομμύρια.

Θα’ θελα τόσο πολύ αυτά τα 40,000 άτομα , να πιάσουν από το αυτί , τον κύριο πολιτικό για την βαρβαρότητα που αφήνει να διαιωνίζεται, εκείνον τον λιμοκοντόρο δημοσιογράφο απερ κλας για την ανεπάρκειά του να ρωτάει τα προφανή και τέλος αυτά τα λαμόγια της τράπεζας που συνεχίζουν να κοιμούνται ατάραχοι πίνοντας το αίμα των συνανθρώπων τους.

Προσθήκη:

Ήθελα να ξερα ρε σεις. Όταν είσασταν πιτσιρικάδες με κοντοπαντέλονα, οι μανάδες σας, σας μεγάλωναν να κάνετε τα στραβά μάτια, να κοροϊδεύετε και να κλέβετε? Κοιτάξτε στο λεξικό τις λέξεις ντροπή και αίσχος!

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India