Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009

Γράμμα - σχόλιο στη Κυβέρνηση opengov.gr


Όλα τα μέτρα που η εκάστοτε κυβέρνηση παίρνει για "στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων " είναι αναποτελεσματικά , αναγκάζουν σε "στρίμωγμα" των οικονομικών χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού μπορεί να είναι κάτι θετικό ως χρηματικό ποσό στα πενιχρά εισοδήματα των ανθρώπων, όμως η επίπτωση που έχουν στην καθημερινότητά τους είναι μηδαμινή.

Αν πραγματικά κάποιος από εσάς διαβάζει και δίνει σημασία σε όσα λέμε εμείς οι πολίτες τότε ας αναλογιστεί και ας περάσει τα παρακάτω σ αυτούς που παίρνουν αποφάσεις.

1. Γιατί οι τράπεζες φορολογούνται με 7% ενώ όλες οι επιχειρήσεις και οι πολίτες με πάνω από 25% ?

2. Γιατί ενω υπάρχουν αποφάσεις του Αρείου Πάγου που λένε πως οι τράπεζες είναι παράνομο να έχουν επιτόκια πάνω από 12%, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει το νόμο και δεν κατάσχει ως προϊόντα εγκλήματος τα επιπλέον χρήματα που καρπώνονται οι τράπεζες οπως ακριβώς κάνει για χρήματα από ναρκωτικά ?

3. Γιατί η κυβέρνηση δεν έρχεται σε επαφή με μεγάλες πολυεθνικές και να συστήσει επιτροπές διαλόγου μαζί τους προκειμένου να καταλήξουν με ποιού όρους θα μπορούσαν να αρχίσουν δραστηριότητες στην Ελλάδα?

4. Γιατί δεν υπάρχει όραμα πραγματικό από κανέναν, για παράδειγμα να δημιουργηθεί μια νέα πόλη στην Ελλάδα, μια πόλη 300,000 κατοίκων υπόδειγμα στο κόσμο όλο που θα υπάρχουν εκεί όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργία και που η πρόσβαση σε αυτή δεν θα γίνεται με τα γαϊδουράκια αλλά θα είναι (μέσα σε μια τόσο μικρή χώρα) προσβάσιμη εύκολα και γρήγορα απ' όλους?

Δυστυχώς εχω πάρα πολλά να γράψω όμως επειδή είμαι σίγουρος πως κανείς δεν θα δώσει τη παραμικρή σημασία σταματώ εδώ.

Το σχόλιο μου εδώ
Reactions:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India