Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις :
Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.
BINTEO
Απόσπασμα από την προσφώνηση της τότε Προέδρου την Βουλής των Ελλήνων στον νέο εκλεγέντα Πρόεδρο Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια πρίν πέντε χρόνια.
Είναι προφανές πως μια σύγχρονη χώρα πρέπει και οφείλει να στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και τον λαό της προκειμένου να επιβιώσει. Είναι επίσης προφανές πως δεν είναι δυνατόν μια χώρα χωρίς οικονομία - η οποία θα προέρχεται μόνο μέσα από τις δικές της παραγωγικές δυνάμεις - να μπορεί να στηρίξει την στρατιωτική της ισχύ και αμυντική της δυνατότητα.
Σήμερα το 2010, οι παραπάνω προφανείς συνθήκες για την επιβίωση της χώρας μας απουσιάζουν εμφανώς. Η προσφώνηση της κας Ψαρούδα Μπενάκη αν και έγινε σε μια χρονική στιγμή που τίποτα στον ορίζοντα δεν έδειχνε την υπάρχουσα – αλλά κρυφή – ανεπάρκεια της Ελλάδας, μας δείχνουν πως τα πράγματα και οι εξελίξεις δρομολογούνται σε ένα χρονικό επίπεδο πενταετίας ή δεκαετίας.
Αυτοί δε που τα δρομολογούν μέσα στην φαινομενικά μεγάλη ποικιλία «κέντρων αποφάσεων» παραμένουν πάντα αόρατοι παρ’ όλες τις υποψίες που τυχόν να έχει κάποιος από εμάς.
Σήμερα λοιπόν μια χώρα οικονομικά εξαθλιωμένη, η οποία δεν παράγει τίποτα που οι ξένοι να αποτιμούν ως σημαντικό .
Μια χώρα που ακόμα και όσα παράγει διοχετεύονται στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα να μην εισρέει καινούργιο χρήμα.
Μια χώρα που δεν εξάγει σχεδόν τίποτα, έχοντας βασιστεί στον εντελώς χαμηλής ποιότητας τουρισμό ο οποίος τελικά πιο πολύ κακό κάνει στην χώρα παρά καλό, είναι αναπόφευκτο να μην έχει καμία δυνατότητα αύξησης του πραγματικού πλούτου της .
Από την δεκαετία του 90 όπου ο δανεισμός σε επίπεδο ατόμων ξεκίνησε, η έλλειψη καταναλωτικής παιδείας και βέβαια το πνεύμα καταναλωτισμού που πέρασε στην ελληνική κοινωνία άρχισε να δημιουργεί μια δανειστική φούσκα ευημερίας η οποία σε μια κοινωνία οικονομικά στάσιμη ήταν αναπόφευκτο να οδηγήσει σε ένα χρεοκοπημένο κράτος και σε αντίστοιχα χρεωκοπημένη κοινωνία.
Σε μια τόσο εξαθλιωμένη κατάσταση, είναι βέβαια αστείο να μιλάμε για αμυντικές δαπάνες , αφού η κρυφή οικονομική αυτή φούσκα υπάρχει στο στράτευμα εδώ και χρόνια καθώς έχουν υπάρξει ΕΣΩ ειδικών δυνάμεων που δεν έκαναν άσκηση σε όπλα γιατί δεν υπήρχαν σφαίρες.
Η υπήρξαν άρματα μάχης που αγοράστηκαν από τους φίλους μας χωρίς όμως να έχουν αγοραστεί τα βλήματα τους.
Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τις διάφορες δηλώσεις της νέας κυβέρνησης μέσω των υπευθύνων της ακόμα και του Πρωθυπουργού θα διαπιστώσει πως μέσα σε όλα μιλάνε για «διακύβευση της εθνικής κυριαρχίας». Αυτό βέβαια ούτε τυχαίο είναι , ούτε και χωρίς λόγο λέγεται.
Περιμένετε λοιπόν φίλοι μου ένα θερμό επεισόδιο με την φίλη Τουρκία μέχρι τον Ιούλιο , μια σημαντική αρνητική υποχώρηση στο Σκοπιανό και μια ακόμα σημαντική αρνητική εξέλιξη στο Κυπριακό.
Είναι η πάγια τακτική του διεθνούς κατεστημένου για χώρες που μέσα στην τεράστια οικονομική φούσκα του πλανήτη ξέχασαν να παράγουν , να εξάγουν , να αξιοποιούν τον πλούτο τους….
Αντώνης Φασόλας
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου