Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Αιδώς Αργείοι... Για ένα δάνειο......



Άθλια επίθεση γερμανικού περιοδικού με την Αφροδίτη της Μήλου

http://www.madata.gr/epikairotita/economy/53554.html

http://www.focus.de/magazin/videos/focus-titel-betrueger-in-der-euro-familie_vid_15672.html

Ένα άθλιο εξώφυλλο επέλεξε το γερμανικό περιοδικό Focus, για να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα, όπως το συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα και τα γερμανικά έντυπα.

Επέλεξε λοιπόν να παρουσιάσει την Αφροδίτη της Μήλου, σε επεξεργασία Photoshop, τυλιγμένη από τη μέση και κάτω με την ελληνική σημαία, να κάνει τη γνωστή χειρονομία με το μεσαίο δάχτυλο.

Και σίγουρα δεν πρόκειται για χιούμορ, αφού το άθλιο φωτομοντάζ συνοδεύεται από τον επίσης άθλιο κεντρικό τίτλο «Απατεώνες στην ευρω-οικογένεια» και τον υπότιτλο «Μας στερούν τα χρήματά μας και τι γίνεται σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία».

Το απαράδεκτο φωτομοντάζ, όπως και το δημοσίευμα στο σύνολό του, προκάλεσε αντιδράσεις Ελλήνων του εξωτερικού, και όχι μόνο, οι οποίοι το καταδίκασαν στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στη διεύθυνση του περιοδικού.

Το συγκεκριμένο περιοδικό δεν εκφράζει σαφέστατα το σύνολο της κοινής γνώμης στη Γερμανία, αλλά ούτε και την επίσημη άποψη της γερμανικής κυβέρνησης. Προκαλεί όμως, και μάλιστα υπερβαίνοντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Σχόλιο
Ο Θουκυδίδης το είπε εδώ και εκατοντάδες χρόνια ...και έχει ξαναγραφτεί σε αυτό εδώ το μπλογκ "για να έχεις τον σεβασμό των αντιπάλων, ακόμα και αν αυτοί είναι πολύ ισχυρότεροι από σένα πρέπει όταν σε θίγουν για ελάσσονα θέματα να αντιδράς σαν να σε έχουν θίξει σε μείζονα.
Νομίζω ότι ο Θουκυδίδης θα είχε πάρει των ομματιών του εάν ζούσε στη σημερινή Ελλάδα...και έβλεπε αυτή τη κατρακύλα χωρίς τέλος....

Οι Γερμανοί και οι βάρβαροι ξανάρχονται και δυστυχώς το όπλο της οικονομικής εξαθλίωσης, με το οποίο απειλούν την Ελλάδα, είναι πολύ ισχυρότερο από όλα τα όπλα και τα βλήματα και τους βομβαρδισμούς που ισοπέδωσαν την Ελλάδα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η λέξη "Αέρα" που φώναζαν πέφτοντας στα χαρακώματα οι πατεράδες και παππούδες μας, στη σημερινή εποχή δεν έχει τίποτα το επικό και το ηρωϊκό, αλλά μάλλον παραπέμπει στο εξευτελιστικό όρο του τζόγου κάποιων λιμοκοντόρων που έπαιξαν με τις οικονομίες του ελληνικού λαού και την ελπίδα του για μια λαμπερή ζωή.

Και καθώς σωριάζονταν σε ερείπια τα όνειρα, άρχιζε και η τελική κατηφόρα, το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, με πράσινες και μπλε αποχρώσεις ανακατεμένες με το κίτρινο χρώμα του τύπου που παιάνιζε με μεγάλους τίτλους τη κατάντια αυτής της χώρας.

Μέσα από όλα αυτό τον ορυμαγδό προέκυψε το νέο αδίστακτο χρήμα, αυτό που δεν απορρέει από παραγωγή προϊόντων, από μια υγιή οικονομία, αλλά από τον αέρα που κυκλοφορούσε και κυκλοφορεί στα ταμπλό των υπολογιστών των χρηματιστηριακών εταιρειών και τραπεζών και των αέρα στα μυαλά των Νεοελλήνων.

Αυτό το χρήμα δεν έχει χρώμα, πατρίδα, ρίζα, μόνος του σκοπός να γεννά και άλλο αδίστακτο χρήμα και να χρηματοδοτεί πολιτικούς για να υπηρετούν και να διευκολύνουν αυτούς που το κατέχουν.

Οπότε μην κόπτεστε τόσο απόψε στα κανάλια κύριοι πολιτικοί -δημοσιογράφοι - και λοιποί παράγοντες - για μια Αφροδίτη της Μήλου, που σας λέει τι πραγματικά πρέπει να σας κάνουν και την ελληνική σημαία που στολίζει τα οπίσθια της θεάς. Εσύ έχετε προ πολλού γράψει στα εμπρόσθια και οπίσθια σας αυτή τη χώρα, τους πολίτες της και τη κληρονομιά των οικουμενικών και φωτεινών πνευμάτων που πάτησαν στα χώματα αυτής της χώρας, που εσείς βιάζετε ασύστολα. Αιδώς Αργείοι...ξεπουληθήκαμε....ξεφτιλιστήκαμε ...αργεί ακόμη ο πάτος αυτού του πηγαδιού...;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India