Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Υποκρισία - ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα



Έχουμε άλλες φορές μιλήσει για τον καταστροφικό ρόλο που το χρήμα παίζει στις ανθρώπινες κοινωνίες και σε μελλοντικά άρθρα θα ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα.

Επειδή σε πάρα πολλούς είναι δύσκολο έως αδιανόητο να φανταστούν μια κοινωνία χωρίς χρήμα θα παραθέσω μια πρόταση που γυρίζει και διαμορφώνεται στο μυαλό μου εδω και λίγους μήνες η οποία  εαν ποτέ εφαρμοζόταν θα εξάλειφε την αδικία που συμβαίνει στις χαμηλά αμειβόμενες ομάδες ανθρώπων δηλαδή συνταξιούχων και μισθωτών οι οποίοι λόγω ανικανότητας του κράτους να πάρει φόρους από άλλες ομάδες που μπορούν να φοροδιαφύγουν κάθε τόσο ανατρέχει στους χαμηλόμισθους μειώνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη χαμηλό τους εισόδημα.

Επίσης με την λύση που θα υποδείξω δεν θα υπάρχει κανενός είδους φοροδιαφυγή από κανέναν, οι πολιτικοί δεν θα μπορούν να πάρουν μίζες , κανείς δεν θα μπορεί να δώσει ή να δεχτεί φακελάκι, η διαφθορά στον δημόσιο τομέα αλλά και σ’ όλη την κοινωνία θα εξαλειφθεί.

Ακούγεται περίεργο και εξαιρετικά δύσκολο? Κι ‘όμως είναι απλούστατο και εφαρμοσμένο μάλιστα από τις τράπεζες από τότε που τα computers μπόρεσαν να μεταφέρουν τα πρώτα bits πληροφορίας.

Θα γίνω παρακάτω πιο σαφής.

Το κράτος αναλαμβάνει να παράσχει σε όλους τους πολίτες μια κάρτα ίδια με τις πιστωτικές κάρτες των τραπεζών. Μέσα στην κάρτα θα υπάρχουν όλα τα στοιχεία της κάρτας που υπάρχουν στην αστυνομική ταυτότητα.

Όλα τα μετρητά που ο εκάστοτε πολίτης έχει εκείνη την στιγμή που θα παραλάβει την κάρτα θα πρέπει να κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό οποιασδήποτε τράπεζας. Με την κατάθεση των μετρητών το αντίστοιχο ποσό πιστώνεται ηλεκτρονικά στην κρατική του κάρτα.

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί για τους πάντες δεν θα υπάρχει χρήμα (νόμισμα ή χαρτονόμισμα) στην αγορά πλέον και όλοι οι πολίτες θα έχουν στην κατοχή τους την ειδική αυτή κάρτα.

Καμία οικονομική δοσοληψία δεν θα μπορεί να γίνει χωρίς την κάρτα και όλα τα χρήματα που μεταφέρονται θα μεταφέρονται ηλεκτρονικά είτε πιστώνοντας είτε χρεώνοντας την κάρτα.

Η ηλεκτρονική διαχείριση της ειδική κάρτας θα γίνεται από το υπουργείο οικονομικών το οποίο θα έχει real time online ενημέρωση για όλες τις αγορές – πωλήσεις που γίνονται στην επικράτεια.

Συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που επιτελούν λειτούργημα θα έχουν αυστηρότερο έλεγχο. Για παράδειγμα οι κινήσεις πολιτικών, δικαστικών, διευθυντών δημοσίων οργανισμών και άλλων θα παρουσιάζονται real time online στο internet έτσι όλοι να μπορούν να δούν την κίνησή τους και τυχόν (αν και πάρα πολύ δύσκολο πλέον) ατασθαλίες.

Αποτελέσματα μια τέτοια πολιτικής κίνησης.

Η φοροδιαφυγή μηδενίζεται κανείς δεν θα μπορείς να κινήσει «μαύρο χρήμα» αφού όλα καταγράφονται συνεχώς και δεν μπορεί να γίνει συναλλαγή «κάτω από το τραπέζι» αφού νομίσματα και χαρτονομίσματα δεν υπάρχουν γιατί έχουν αντικατασταθεί από την ειδική κάρτα.

Δεν είναι δυνατή η μίζα ή δωροδοκία

Λόγω της πλήρους καταγραφής της παραοικονομίας τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν πάρα πολύ είναι επομένως αναμενόμενο να μειωθεί η φορολογία σε όλους ιδίως όμως στους χαμηλόμισθους.

Το σύστημα θα είναι απολύτως δίκαιο και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ο καθένας θα πληρώνει πραγματικά αυτό που του αναλογεί.

Η όλη ιδέα είναι απλή , εφαρμόσιμη , άμεσα και αν συμφωνείτε θα ήταν καλό για όλους να την προωθήσετε.

Όσο για τους πολιτικούς? Χαχα εκεί περιμένω να ανατριχιάσουν και μόνο στην διατύπωση της ιδέας πόσο μάλλον στην εφαρμογή της , αλλά ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθεί πραγματικά ένας πατριώτης που θα θέλει δικαιοσύνη στην πράξη και όχι στα λόγια.

Ελπίζοντας λοιπόν.....

2 comments:

Rm4g3dD0v είπε...

κι αν τη χασεις την εκατσες....
οποτε μετα παμε σε εμφύτευση chip.
και μετα απο κει και περα δε συζητώ το που παμε.

Antoine είπε...

αν την χάσεις την μπλοκάρεις και βγαίνει άλλη όπως ακριβώς γίνεται τώρα η μηπως προτιμάς να συνεχίσουμε μες την αδικία το λάδωμα και τους πολιτικούς. (εννοειτε πως προτιμάς χωρίς χρήμα φίλε Αντώνη

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India