Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Το τέλος του Ευρώ (όπως το ξέρουμε)

Είναι προφανές που οδηγούνται τα πράγματα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να μπορέσει να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτό θα συμβεί για διάφορους λόγους.

Λάθη της Κυβέρνησης όπως αύξηση του ΦΠΑ, ένα μέτρο που κυριολεκτικά γονάτισε την αγορά και έχει ως αποτέλεσμα να μην γίνεται τζίρος άρα να μην μαζεύεται και το ΦΠΑ θεωρώ πως είναι βασικό και καθοριστικό. Αντιθέτως έπρεπε να υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στο 15% προκειμένου να πάρει ανάσες η αγορά αφού ακόμα και οι τράπεζες πια δεν δανείζουν χρήμα.

Επίσης ενώ η Κυβέρνηση έχει την βούληση να εφαρμοστούν τα μέτρα που συνειστούν νοικοκύρεμα της χώρας δυστυχώς είναι τέτοιο το χάος στην δομή του δημοσίου αλλά και τόσο πλημελής η ύπαρξη μηχανισμών ώστε τα μέτρα να πιάσουν τόπο που και αυτό βαραίνει στο να μην πιάσουμε τους στόχους.

Η χρεωκοπία είναι κάτι αναπόφευκτο μέσα στο επόμενο έτος.

Σχετικά με τους Ευρωπαίους. Δυστυχώς ούτε η Μέρκελ ούτε και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες κατάλαβαν το βάθος της επίθεσης που γίνεται συνολικά στο Ευρώ και έτσι μη έχοντας συλλογική ατζέντα για μια εννιαία Ευρώπη θα αποτελέσουν βορά των κερδοσκόπων ανά τον κόσμο και κυρίως των υποστηρικτών του δολλαρίου.

Όσα χρήματα και να διαθέσει ή να «κόψει»  η ΕΚΤ δεν φτάνουν για να σταματήσουν τους κερδοσκόπους πολύ απλά γιατί οι δεύτεροι τζογάρουν με αέρα. Κάποιος δηλαδή λέει ποντάρω 1 τρις δολλάρια πως θα χρεωκοπήσει η Ελλάδα ή η Πορτογαλία. Αυτό το 1 τρίς δεν το έχει είναι απλός αέρας.

Κανείς στην Ευρώπη δεν κατάλαβε πως μόνο αν υπάρχει πραγματική πολιτική, στρατιωτική, κοινωνική και οικονομική ένωση υπάρχει ελπίδα για το οικοδόμημα που λέγεται ΕΕ.

Το αμερικανικό κεφάλαιο και τα παιδιά στην Wall Street εκμεταλεύονται ακριβώς αυτό. Την μη συνοχή της ΕΕ. Ξέρουν πως ή ένωση είναι πλασματική, ξέρουν πως κάθε παίκτης είναι για τον εαυτό του και χτυπούν ακριβώς εκεί.

Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τα εξής να συμβαίνουν.

Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία θα αποτελέσουν στόχο των κερδοσκόπων. Η ΕΕ όσα χρήματα και να μαζέψει δεν θα μπορέσει να στηρίξει αυτές τις οικονομίες που συγκριτικά με την ελληνική είναι τεράστιες (Ισπανία, Ιταλία) με αποτέλεσμα να υπάρξει και εκεί παρέμβαση του ΔΝΤ.

Όλο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια μακροχρόνια ύφεση του νότου γεγονός όμως που θα πλήξει και τον βορρά αφού για παράδειγμα, μόνο η Ελλάδα αγοράζει προϊόντα από την Γερμανία αξίας 8 δις Ευρώ το χρόνο.

Η Γερμανία λοιπόν μπροστά στην Ευρωπαϊκή κατάρευση θα αποφασίσει την αποχώρησή της από το Ευρώ και αυτό θα σημάνει το τέλος του όλου εγχειρήματος.

Αυτά διαβλέπω να συμβαίνουν τα επόμενα 3-5 χρόνια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India