Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Όταν το χρήμα φτιάχνει μια κοινωνία ζούγκλα.


Παράλυτη κινδυνεύει να μείνει 30χρονη από τη Χαλκιδική, η οποία διακομίστηκε με πολλαπλά κατάγματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το πρωί της περασμένης Παρασκευής και ελλείψει αναγκαίων υλικών χειρουργήθηκε με τριάντα ώρες καθυστέρηση.

Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να μείνει ανάπηρη, επειδή καθυστέρησε η επέμβαση.

Η άτυχη κοπέλα, που έπεσε από τον 4ο όροφο υπό άγνωστες συνθήκες και υπέστη συντριπτικά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, στη λεκάνη και τα κάτω άκρα, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου. Το περασμένο Σάββατο υποβλήθηκε στην πρώτη από μια σειρά απαραίτητων επεμβάσεων και η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένη και σε καταστολή από εμάς, καθώς είχε τις αισθήσεις της πριν μπει στο χειρουργείο. Αντιμετωπίζεται ως βαρέως πάσχουσα και ο κυριότερος κίνδυνος είναι να μείνει παράλυτη. Κι αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη, αλλά του υπουργείου και των προμηθευτών» είπε στα «ΝΕΑ» ο εντατικολόγος Γιώργος Μαλάμης.

Διαφορετική εικόνα ωστόσο παρουσιάζει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστιανόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Χριστιανόπουλο, οι γιατροί, ορθοπεδικοί, νευρολόγοι και αναισθησιολόγοι έκριναν ότι η 30χρονη δεν μπορούσε να χειρουργηθεί την Παρασκευή, ενώ η μαγνητική τομογραφία έδειξε εξαρχής ότι μάλλον δεν θα αποφύγει την τετραπληγία.

«Η κοπέλα ήρθε σε μη ρυθμιζόμενη κατάσταση, με εξαιρετικά χαμηλό αιματοκρίτη, γι΄ αυτό και οι γιατροί έκριναν ότι δε συνέτρεχε λόγος να υποβληθεί αμέσως σε αποσυμπίεση του νωτιαίου μυελού».

Σχόλιο ΣΚΕΨΙΣ

Αυτή την κοινωνία θέλετε να συντηρείτε? Σας αρέσει αυτή η ζούγκλα που κάποιος άνθρωπος χωρίς λόγο μένει ανάπηρος λόγω χρήματος? Φθηνά χαρτάκια δηλαδή που όλοι σας έχετε συμφωνήσει να αποδέχεστε πως τάχα έχουν αξία? Συνεχίστε έτσι να δούμε ποιός θα μείνει όρθιος στο τέλος. Συνεχίστε να φέρεστε ως μια άβουλη , φοβισμένη μάζα που σας κάνουν ότι θέλουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India