Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Με τι μας ψεκάζετε κύριοι ?

Απόψε στις 17:37 κοιτώντας τον ουρανό πάνω από το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας διαπίστωσα πως ο ουρανός ήταν γεμάτος από «ίχνη» αεροσκαφών. Κοιτώντας δεξιότερα προς τον βορρά είδα και άλλα τέτοια ίχνη και διαπίστωσα πως εκείνη τη στιγμή 3 αεροσκάφη σε μεγάλο ύψος ακόμα ψέκαζαν πάνω από την Αθήνα.

Έτρεξα και πήρα τα κιάλια μου και είδα πως το ένα τουλάχιστον αεροπλάνο δεν είχε καν διακριτικά.


Είναι σίγουρο πως τα αεροπλάνα αυτά κάτι ψεκάζουν και το αναφέρω γιατί κάποιος θα υποστήριζε πως είναι απλά αέρια του αεροπλάνου. Δεν είναι έτσι.

Υπάρχει το φαινόμενο όπου τα θερμά αέρια ενός αεροσκάφους που πετά σε μεγάλο ύψος έρχονται σε επαφή με τα κρύα στρώματα αέρα που υπάρχουν ψηλά και έτσι γίνονται ορατά τα ίχνη αυτά. Όμως πολύ γρήγορα χάνονται μέσα σε δευτερόλεπτα γιατί το κρύο μέρος του αέρα ψύχει τον θερμό αέρα από το αεροπλάνο και έτσι δεν κρατάει πολύ το ίχνος.
Τα συγκεκριμένα ίχνη «ψεκασμού» μένουν στον ουρανό για πάνω από μια ώρα και έχουν την τάση να εξαπλώνονται γιατί είναι πολύ πιο πυκνά από αυτά που προκύπτουν από το προηγούμενο φαινόμενο που αναφέρθηκα.



Αυτά λοιπόν τα αγνώστου ταυτότητας αεροπλάνα που ψεκάζουν πάνω από μεγάλα αστικά κέντρα είναι και παγκόσμιο και άγνωστο φαινόμενο.



Θα ήθελα να ξέρω όμως για την Ελλάδα, πόση είναι η άγνοια των πολιτικών και των στρατιωτικών όπου αεροπλάνα χωρίς διακριτικά (άρα και χωρίς σχέδιο πτήσης) πετάνε πάνω από την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της χώρας, πάνω από την Ακρόπολη και ψεκάζουν κάτι άγνωστο πάνω στους πολίτες!!!!

Υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που γνωρίζει τι γίνεται ? Πόσο επικίνδυνο είναι να πετούν αεροσκάφη χωρίς σχέδια πτήσης ? Ποια είναι η ευθύνη των πολιτικών και των στρατιωτικών καθώς και της πολιτικής αεροπορίας γι’ αυτό ?

3 comments:

depy είπε...

To 1999 παρουσιαστηκαν στην Ελλαδα τα πρωτα αεροπλανα που ψεκαζουν , ισως με "αρωμα" " τυπου ..."POISON" με συμπτωματα μετα τον ψεκασμο, κακη ψυχολογικη διαθεση, υποτονικοτητα, καταθλιψη και πονοκεφαλους.

Κανεις μεχρι τωρα δεν εχει απαντησει υπευθυνα στο ερωτημα.... ισως γιατι το θεωρουν ρητορικο!!!

rania είπε...

ΕΧΤΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,(ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ) ΑΚΟΥΓΑ ΗΧΟΥΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ,ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,(ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ) ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
ΜΕΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΖΑΛΑΔΑ,ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΠΙΕΙ,ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΖΑΛΙΣΜΕΝΗ.
ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ "ΣΚΕΨΕΙΣ".
ΣΥΜΠΤΩΣΗ? ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!!

Antoine είπε...

Καθόλου σύμπτωση Ράνια, από το πρωϊ ψέκαζουν. Τα συμπτώματα που λέτε δεν είναι φανταστικά και πολλά άτομα τα έχουν παρουσιάσει ύστερα από τον ψεκασμό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India