Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Καλημέρα από το κέντρο της Βαγδάτης


Η φωτογραφία που βλέπουμε με πρώτη ματιά δεν παρουσιάζει κάτι ενδιαφέρον.
Μια συγκέντρωση Μουσουλμάνων όπως κάνουν 5 φορές τη μέρα σε ανοιχτούς χώρους απανταχού των μουσουλμανικών χωρών για να προσευχηθούν. Θα μπορούσε να είναι κάπου στη Βαγδάτη, στη Τεχεράνη οπουδήποτε.

Σε δεύτερη ματιά αισθανόμαστε μια ανατριχίλα στη σπονδυλική στήλη. Το κτήριο στο βάθος ο χώρος είναι πολύ οικείος, τα Προπύλαια, το κέντρο της Αθήνας. Ποιός κακόγουστος έκανε τέτοιο μοντάζ ή είναι καμμιά φωτογραφία φτιαχτή μήνυμα των γειτόνων, ότι έτσι όπως πάτε δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να σας αλώσουμε τη χώρα ?

Τίποτα από τα παραπάνω, η φωτογραφία είναι απόλυτα αληθινή και είναι η χθεσινή εικόνα των Προπυλαίων.
Και μην βιαστείτε να μιλήσετε για δικαιώμα στη προσευχή και στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων αυτής της χώρας. Μην βιαστείτε να μιλήσετε για αυγό του φιδιού, για φασιστοειδείς σκέψεις και παρόμοια.

Σκεφτείτε μια αντίστοιχη σκηνή. Αγια Σοφία - Κωνσταντινούπολη. Ενα γκρουπ Ελληνων προσκυνητών με έναν ιερέα μπαίνουν στο χώρο της εκκλησίας. Ξαφνικά αρχίζουν να τελούν επιμνημόσυνη δέηση ή τη θεία λειτουργία ή να ψάλουν το "Τη Υπερμάχω". Επόμενη πράξη, σύλληψη και διωγμός από τη χώρα,διπλωματικό επεισόδιο ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ο σεβασμός στα θρησκευτικά δικαιώματα είναι δρόμος με δύο κατευθύνσεις.Δεν μπορούν να ζητούν στην Ελλάδα αυτά τα οποία στερούν από αλλόθρησκους στη χώρα τους οι Τούρκοι. Στις διμερείς σχέσεις υπάρχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις και για τις δύο χώρες

Βέβαια τι λέμε τώρα, στην εποχή συνδιαχείρισης του Αιγαίου, στην εποχή όπου μέσα στη χώρα μας ήθελες τουλάχιστον δεν ξέρω εάν θέλεις ακόμη άδεια μουφτή για πρόσβαση σε συγκεκριμένη περιοχή της Θράκης, στην εποχή όπου σιγά σιγά αλώνεται η Θράκη οικονομικά από τι γείτονα χώρα, επιδοτώντας τους μουσουλμάνους κατοίκους να αγοράζουν οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση κλείνει, στη εποχή όπου τα Προπύλαια έγιναν λατρευτικός χώρος των μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδος κ. Ναΐμ Ελγαντούρ επανέφερε με δηλώσεις του το ζήτημα της ανέγερσης τεμένους, ώστε όπως χαρακτηριστικά είπε «να μαζέψουμε αυτούς τους χώρους λατρείας που φυτρώνουν συνεχώς». Και δεν ειναι παράλογο να ζητούν ένα χώρο προσευχής σε μια χώρα όμως που έχει στεγανά και έχει διαφυλάξει τα δικαιώματα της, μέ κυβερνήσεις που έχουν παράστημα.

Σε μια χώρα όπου τα πάντα είναι ρευστά και υπο διαπραγμάτευση, όπου δίνουμε χωρίς να διασφαλίζουμε τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Οχι από τους φιλήσυχους μουσουλμάνους που διαβιούν στην Ελλάδα και την νοιώθουν μια δεύτερη φιλόξενη πατρίδα, αλλά από αυτούς που θα χειραγωγήσουν για δικούς τους σκοπούς αυτούς τους φιλήσυχους ανθρώπους, δημιουργώντας μέσα από το θεσμό της θρησκείας ιδέες και μίση και διεκδικήσεις με σκοπό την αλλαγή του στατους κβο στη βασανισμένη αυτή γωνιά της Μεσογείου που λέγεται Ελλάδα,βασανισμένη απο τα τερτίπια της παραδομένης εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων μας και των φίλων συμμάχων και των όψιμα εκπολιτισμένων γειτόνων.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=41976979#

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India