Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η πρώτη Ελληνική Μή Κερδοσκοπική Οργάνωση για την οικονομία βάσει πόρων

Παρουσιάστηκε σήμερα από ομάδα των ιδρυτών του κινήματος Zeitgeist στην Ελλάδα και στενούς συνεργάτες τους (www.thezeitgeistmovement.gr) η πρώτη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που υποστηρίζει την δημιουργία μιας κοινωνίας με οικονομία βάσει πόρων.

Το όνομα της οργάνωσης είναι «Πανγαία» (Pangea) και έχει την πλήρη στήριξη και υποστήριξη του ιδρυτή του Venus Project, Ζάκ Φρέσκο (Jacque Fresco) καθώς και της Ροξάν Μίντοoυς (Roxanne Meadows).

Τα ιδρυτικά μέλη της, στο site της νέας οργάνωσης (www.thepangea.org) δηλώνουν μεταξύ άλλων:

Ο σκοπός της οργάνωσης μας είναι μη κερδοσκοπικός και κοινωφελής και συνίσταται κυρίως στους τομείς της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και ενός προτύπου αξιών και δράσεων αχρήματης κοινωνίας με βάση τα πρότυπα του Venus Project μεταξύ των μελών της.

Παράλληλα, σκοπός της εταιρείας είναι η προώθηση στους πολίτες, του κοινωνικού σχεδίου “The Venus Project” και της οικονομίας βάσει πόρων.





Χαιρετίζουμε την προσπάθεια καθώς αναγνωρίζουμε την ανάγκη για ουσιαστική οργάνωση και δράση έξω από το διαδίκτυο. Θεωρούμε πως το διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό εργαλείο προώθησης αλλά η πραγματική «δουλειά» γίνεται έξω στον κόσμο, ανάμεσα στους ανθρώπους που υποφέρουν και δεν έχουν την γνώση ούτε καν την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Επίσης είναι κατά την γνώμη μας σημαντικό η έμφαση που η Πανγαία θα δώσει στην επιμόρφωση των ανθρώπων σχετικά με «μύθους» που υπάρχουν στις αντιλήψεις όλων μας καθώς και στην ενημέρωση που θα προσφέρει σε πολλά θέματα με κύριο την κοινωνία βάσει πόρων.

Από το Σκέψις ένα μεγάλο μπράβο για την πρωτοβουλία και περιμένουμε νέα από την Πανγαία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India