Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

NASA - WIKILEAKS: 1-0 η μεγάλη ανακάλυψη

Τελικά η «μεγάλη ανακάλυψη» της NASA για μια ακόμα φορά απογοήτευσε τον κόσμο που περίμενε τουλάχιστον μια φωτογραφία από μικρά πράσινα ανθρωπάκια. Η αποκάλυψη ήταν ορισμένα βακτήρια που βρέθηκαν στην λίμνη της Καλιφόρνια τα οποία ήταν σε θέση να μεταβολίσουν Αρσενικό, μια άκρως τοξική ουσία για τα περισσότερα αν όχι όλα τα πλάσματα που γνωρίζουμε.

Η παρουσίαση υπερβολική καθώς αποκαλούνται «εξωγήινη ζωή» ενώ είναι φανερό πως εφόσον διαβιούν στην Γή είναι πέρα για πέρα γήινες υπάρξεις.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλες παρατηρήσεις και μάλιστα πραγματικά εξωγήινης ζωής αφού μετέωρα έχουν φτάσει στη Γή από άλλους πλανήτες – όπως ο Άρης – και πάνω τους έχουν βρεθεί ίχνη μικροοργανισμών.

Το σημαντικό εδώ είναι πως ό,τι έχουμε «βρει» ως τώρα είχε παρόμοιο τρόπο «λειτουργίας» μιας και μεταβόλιζε το οξυγόνο. Πλάσματα βασισμένα στον άνθρακα. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε τι ακριβώς και πια είναι η σημασία των ευρημάτων στην λίμνη της Καλιφόρνια.

Βέβαια αν κάποιος αναλογιστεί πως πρόσφατα ο ΟΗΕ όρισε τον Μαλεσιανό Αστροφυσικό Μαζλάν Οθμάν ως υπεύθυνο του «Unoosa” Office for Outter Space Affairs με αποστολή να είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ΟΗΕ που θα έρθει σε επαφή με εξωγήινους  ή σκεφτεί πως πριν μερικά χρόνια πάλι ο ΟΗΕ όρισε επιτροπή για να οργανώσει ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας με εξωγήινους, τα πράγματα φαίνονται κάπως περίεργα.

Δεν είναι δυνατόν δηλαδή με σημαντικότερη ένδειξη κάποια βακτήρια στον πλανήτη Γή ένας οργανισμός σαν τον ΟΗΕ που υποτίθεται πως στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και συμβουλεύεται την επιστημονική κοινότητα να οργανώνει συγκεκριμένες επιτροπές και επιστήμονες για να έρθουν σε επαφή με εξωγήινους.

Είναι κάτι σαν να κατασκευάζεις αυτοκίνητα ενώ δεν έχεις ακόμα ανακαλύψει τον τροχό.

Βέβαια το αμέσως επόμενο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι πως με την «αποκάλυψη» αυτή της NASA για «εξωγήινη ζωή» , το θέμα του Wikileaks και τα χιλιάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν την ιδέα που έχουν οι Αμερικανοί για τις υπόλοιπες χώρες και πώς εφαρμόζουν την εξωτερική τους πολιτική, πέρασε αμέσως ως δεύτερη είδηση....

Είναι να αναρωτιέται κανείς και σίγουρα το Σκέψις αναρωτιέται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India