Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Μια επανάσταση που δεν έχει συμβεί ακόμη




Είναι στη πρώτη ζήτηση τις ημέρες αυτές οι ενδοσκοπήσεις, ανασκοπήσεις και ενδελεχείς μελέτες των γεγονότων καθώς διανύουμε τις πρώτες ημέρες του 2011.
Οπως και κάθε χρόνο θα μιλήσουμε για τα καλύτερα, τα χειρότερα, τα δυσάρεστα, τα ευχάριστα μιάς ακόμη χρονιάς στο ρουν της ανθρώπινης ιστορίας.

Μια από τα ίδια, δυστυχώς εάν αναζητεί κάποιος μελετητής της ιστορίας κάτι το εξέχον, θα παρακάμψει και αυτή τη χρονιά σαν μια κακόγουστη επανάληψη πολέμων, ολέθρων, φυσικών καταστροφών, επιδημιών, κοινωνικού και πνευματικού σκοταδισμού, με ίσως μια πινελιά μια επερχόμενης «αοράτης δύναμης» η οποία αυτή τη στιγμή δείχνει μόνο τα δόντια της, ροκανίζοντας σαν πρώτο πιάτο μικρές, αδύναμες χώρες με υπερφίαλους, κοντούς πολιτικούς, εντολοδόχους μιας «καινούργιας τάξης των πραγμάτων».

Ο ιστορικός αυτός μελετητής μπορεί να αρχίσει να πηγαίνει πιο πίσω στην ιστορία τότε, βλέπετε αυτό που ψάχνει είναι μια επανάσταση. Μη βιαστείτε να μου πείτε ότι η ιστορία του ανθρωπίνου γένους είναι γεμάτη επαναστάσεις. Ο ιστορικός μελετητής για τον οποίο σας μιλάω ψάχνει μια πραγματική επανάσταση.

Γαλλική Επανάσταση θα απαντήσετε, η Ανεξαρτησία των ΗΠΑ, η Ελληνική Επανάσταση και διάφορες άλλες επαναστάσεις που θεωρούνται από την κατεστημένη ιστορία, που διδάσκονται τόσες χιλιάδες παιδιά σε όλο το κόσμο παπαγαλιστί, ως ιστορικές, μεγαλειώδεις, φωτεινές στιγμές όπου ο άνθρωπος αγωνίστηκε για την ελευθερία, την ισότητα, τη δημοκρατία, την αυτοδιαχείρισή του.

Παύση..... σκεφτείτε πάλι πότε, γιατί και πως συνέβη κάθε επανάσταση. Η Ελληνική στο φυλλορόισμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Γαλλική στο φυλλορόισμα της δυναστείας των Λουδοβίκων για να μην αναφερθούμε στην άλλη άκρη του ωκεανού που πάντα παίζονται τα πιο χροντρά και μεγάλα παιχνίδια που τα απόνερά τους σκάνε πάνω στην Ευρώπη.

Ο μελετητής μας θα ορίσει τις επαναστάσεις που συναντήσαμε μέχρι τώρα στην μικρή ιστορία του ανθρώπου πάνω σε αυτό το πλανήτη ως «γεωπολιτικές και κοινωνικές ανακατάξεις με απώτερο σκοπό την αναδιανομή του πλούτου προς όφελος μιας ολιγαρχίας πολιτικών, οικονομικών παραγόντων ακόμη και θρησκευτικών ηγετών, εντός πάντα των κατεστημένων θεσμών».

Κοινώς μια σκυταλοδρομία από τα πιο βρώμικα χέρια στα πιό καθαρά όπου η σκυτάλη βαπτίζεται με το αίμα χιλιάδων παράπλευρων απωλειών. Και μετά μια μεγαλόστομη Χάρτα, μια Διακήρυξη Ανεξαρτησίας ένα δημοκρατικό σύνταγμα του λαού ή μια λαική δημοκρατία κουμμουνιστικού τύπου. Και μετά ....μήδεν εις το πηλίκον.

Ο κόσμος γυρίζει πίσω στα τα του οίκου του νομίζοντας ότι έκανε μια επανάσταση, στήνει ανδριάντες, κάνει παρελάσεις, θυμάται για λίγο και μετά βάζει το απόσταγμα σε βιβλία για να μην ξεχνάει.

Καμμιά επανάσταση δυστυχώς αγαπητοί μου δεν υπήρξε από εμάς, για εμάς, ανθρωποκεντρική, πνευματική επανάσταση μιας κρίσιμης μάζας ανθρώπων που ρίχτηκαν σε μια μάχη με πλήρη εξάρτηση όχι πολεμική αλλά εγκεφαλική, νοητική και «κοσμοκεντρική», όπως οι αρχαίοι μεγάλοι Ελληνες φιλόσοφοι μας δίδαξαν. Η Μεγάλη Επανάσταση του ανθρώπου αυτή που θα «φωτίσει» την ιστορία μας, αυτή που θα σηματοδοτήσει μια εντελώς καινούργια πορεία πάνω σε αυτό το πλανήτη, δεν έχει συμβεί ακόμη. Σας αφήνω εδώ να σκεφτείτε όλα αυτά και εύχομαι για τη καινούργια χρονιά μια ευχή .....

Σε μια εποχή τόσο κρίσιμη να αρχίσουμε να κτίζουμε μέσα μας την μεγάλη επανάσταση, την αλλαγή που τόσες γενιές ανθρώπων πάνω στη γή ονειρεύτηκαν και την καπιλεύτηκαν οι κατεστημένοι θεσμοί. Ενα κόσμο όπως ποτέ δεν έχει υπάρξει πάνω σε αυτό πλανήτη, όπου θα υπάρχει η εφαρμογή και υλοποίηση της ολιστικής αντιμετώπισης του υπέροχου Κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε, όπως τίποτα δεν περισσεύει και όλα είναι ισάξια. Και τότε όλοι μαζί αφού γίνουμε αυτή η αλλαγή θα μπορέσουμε να κάνουμε τη πραγματική επανάσταση προς ένα καινούργιο συμβιωτικό, ανθρωποκεντρικό και αρμονικό κόσμο. Αυτή θα είναι η πρώτη πραγματική επανάσταση των ενσυνείδητων ανθρώπων και όχι των υποκινούμενων μαζών. Καλή χρονιά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India