Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Που θα διαδηλώσουμε αύριο ;

Ανέκαθεν ο κόσμος είτε οργανωμένα μέσα από συνδικάτα ή πολιτικά κόμματα ή απλά εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του στην εκάστοτε κυβέρνηση έχει συνηθίσει να καταφεύγει σε πορείες που καταλήγουν στην Βουλή.

Η πόλη κάθε τόσο και για ώρες παθαίνει ένα κυκλοφοριακό "έμφραγμα" προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν το "δημοκρατικό" τους δικαίωμα της πορείας και διαμαρτυρίας προς του κυβερνώντες.

Το σκηνικό γνωστό και το μείγμα σύνηθες. Διαδηλωτές, πανό, φωνές, σημαίες, ΜΑΤ, γκλόμπ, ξύλο δακρυγόνα κτλ.  Αποτέλεσμα? κανένα. Μια ακόμα διαμαρτυρία γίνεται και το μήνυμά της αποτελεί ψίθυρο για τα "αυτιά" των κυβερνώντων.

Είναι λογικό βέβαια να μην υπάρχει κανένα αποτέλεσμα γιατί δεν υπάρχει κανένα κόστος για τους πολιτικούς από την διαμαρτυρία. Το σημείο αναφοράς είναι η Βουλή και κανείς δεν μπορεί να περάσει την "κόκκινη γραμμή" που τα ΜΑΤ δημιουργούν ώστε να προφυλάξουν το κοινοβούλιο.

Κανείς διαδηλωτής  ΠΟΤΕ δεν σκέφτηκε αντί να μαζευτούν πεντακόσια, χίλια, δέκα χιλιάδες άτομα έξω από ένα κτίριο "σύμβολο" και να φωνάζει και να τα σπάει χωρίς αποτέλεσμα να πάνε να διαδηλώσουν στον σπίτι του εκάστοτε, υπουργού, πολιτικού, πρωθυπουργού.

Έτσι αντί η διαμαρτυρία τους απλά να γυρίζει "μπούμεραγκ" στην ίδια την κοινωνία, με το τεράστιο κόστος που έχει για όλους μας το "έμφραγμα" που παθαίνει η πόλη κάθε μέρα, να γυρίσει η αντίδραση σ' εκείνους που πραγματικά έχουν την ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Τους πολιτικούς και κυβερνώντες.

Όλες οι πορείες να γίνονται στα σπίτια των κυβερνώντων λοιπόν μιας και τα αποτελέσματα σίγουρα θα είναι πολύ πιο σημαντικά από το γνωστό σκηνικό που τόσα χρόνια βλέπουμε να γίνεται στην Βουλή χωρίς το παραμικρό αποτέλεσμα πέρα από ένα δίλεπτο στα δελτία ειδήσεων.

Για να μη κατηγορηθώ πως στοχοποιώ τους πολιτικούς και τους κυβερνώντες θα προτείνω και μια λύση γι' αυτούς ώστε να μην χρειαστεί πλέον κανείς τους ή και γενικότερα άτομα που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να συναντήσουν 10,000 άτομα έξω από το σπίτι τους.

Είναι πολύ απλό. Κάθε άτομο που αναλαμβάνει δημόσιο αξίωμα και διαχειρίζεται ένα τομέα μικρό ή μεγαλύτερο όταν παραλαμβάνει θα χρεώνεται το συγκεκριμένο τομέα. Για παράδειγμα ένας υπουργός παραλαμβάνει το υπουργείο με ταμείο Χ εκατομμύρια ευρώ συν ή πλην δεν παίζει ρόλο. Όταν ο συγκεκριμένος υπουργός παραδώσει το υπουργείο του, εάν το ταμείο είναι μείον σε σχέση με όταν παρέλαβε, να χρεώνεται προσωπικά το ποσό που λείπει.

Είμαι σίγουρος πως έτσι όλοι οι πολιτικοί θα αντιμετωπίζουν τα πράγματα με πολύ σοβαρότητα γιατί θα γνωρίζουν πως αν το ταμείο είναι μείον η προσωπική τους περιουσία κινδυνεύει να κατασχεθεί προκειμένου να καλύψει την διαφορά.

Αυτή είναι η συμβουλή μου σε σας κύριοι πολιτικοί. Μην βιαστείτε να την απορρίψετε. Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως σύντομα ή "μόδα" δεκαετιών να διαδηλώνουμε στην Βουλή δεν θα περάσει και αύριο θα έχετε τους διαδηλωτές στα σπίτια σας….σκεφτείτε το.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India