Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

2011 άντε και καλά μυαλά!

Το νέο έτος έρχεται, έφτασε απόψε θα είναι γεγονός. 2011.

Απέχει 11 χρόνια από το 2000. Εκείνη την χρονιά είχα ως πιτσιρικάς σαν έτος σταθμό στο μυαλό μου πιστεύοντας πως θα είναι τεράστιες οι αλλαγές που θα υπάρχουν τότε (το 2000).

Σήμερα καθώς ο χρόνος θα αλλάζει και ξεκινάει ο ενδέκατος χρόνος από την καταλυτική χρονιά που είχα στο μυαλό μου μικρός. Κοιτάζω γύρω μου και τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Μια χώρα διαβρωμένη από τα κόμματα σε όλους τους τομείς. Μια δικαστική εξουσία απούσα, αφού όλα τα στελέχη της προκειμένου να φτάσουν ψηλά στην ιεραρχία των δικαστών "πολιτεύονται" ουσιαστικά με κομματική ταυτότητα, προκειμένου να πάρουν την εύνοια των άλλων που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Πως είναι δυνατόν ένα δικαστής , ένας εισαγγελέας να ασκήσει πραγματικά και αμερόληπτα το λειτούργημά του όταν προέρχεται από κάποιο κόμμα ;

Είναι δυνατόν ποτέ να αντιταχθεί στο κόμμα του και ακόμα λιγότερο στην Κυβέρνηση που στηρίζεται από το κόμμα του;

Θυμάμαι τον εαυτό μου 18 ετών και πέρα και ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε ΕΝΑΣ πολιτικός που να βρέθηκε ένοχος για οποιοδήποτε λόγο. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ΕΝΑΣ ένοχος πολιτικός μέσα στα τελευταία 30 χρόνια που οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία ;

Όλοι δηλαδή οι πολιτικοί έκαναν άριστα το έργο τους και το αποτέλεσμα είναι να χρωστάμε σήμερα 400δις Ευρω ;

Αλλά ποιος δικαστής και ποιος εισαγγελέας έχει τα κότσια να ασχοληθεί με αυτά όταν προέρχεται από κομματικές παρατάξεις; Ακόμα και αν πολιτικοί αντίπαλοι ήταν ένοχοι δεν θα έκανε τίποτα απλά γιατί γνωρίζει πως αύριο ίσως το δικό του κόμμα είναι στην εξουσία και άρα αν πράξει κάτι τώρα, αύριο θα περιμένει τα πολιτικά αντίποινα.

Ακόμα και απλοί δικηγόροι έχουν δεσμούς με κόμματα γι αυτό ποτέ δεν θα έκαναν αγωγές σε πολιτικούς, άλλωστε οι περισσότεροι βουλευτές είναι δικηγόροι, για να μη μιλήσω για τους πολύ βολικούς νόμους που οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν περάσει προκειμένου να μη μπορεί κανείς να τους αγγίξει μέχρις ότου να έχει παραγραφεί οποιοδήποτε αδίκημα.

Έτσι το όλο σχέδιο είναι καλά στημένο. Πολλοί πολιτικοί καλεσμένοι σε εκπομπές "έγκριτων" (του συστήματος δηλαδή) δημοσιογράφων όταν κάποιος θαρραλέος συνομιλητής αρχίσει να επιχειρηματολογεί για τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών, καταφεύγουν στο γελοίο επιχείρημα ότι " οι πολιτικοί κρίθηκαν στις εκλογές και όσοι δεν κάνουν πάνε σπίτι τους ".

Δηλαδή μπορώ εγώ αύριο να αναλάβω μια επιχείρηση, να την καταχρεώσω και να την φέρω στη χρεοκοπία και μετά απλά να δεχθώ την απόλυσή μου και να φύγω ;

Υπάρχουν αυτά ;  Σε ποιό πλανήτη συμβαίνουν ;

Τα ίδια παντού. Στην εκπαίδευση , μια ανύπαρκτη "ακαδημαϊκή" κοινότητα απούσα από οποιαδήποτε πνευματική "ένεση" μπορεί να κάνει σε τούτο τον αμόρφωτο και ημιμαθή λαό, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει το υπάρχον εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό σύστημα ως έχει.

Συνεχίζει να υπερασπίζεται το "άσυλο" των σχολών στην εποχή του διαδικτύου που ο κάθε άσχετος μπορεί να φτιάξει ένα blog και να γράψει εκεί μέσα ότι του κατέβει!!!

Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι; Το μόνο που σας νοιάζει είναι να κρατήσετε την θεσούλα σας, να συνεχίσετε να πουλάτε τα (αμφιβόλου επιστημονικής επάρκειας) βιβλία σας , να εργάζεστε όποτε τύχει και δεν είναι σε κατάληψη οι σχολές σας και να παίζετε το παιχνίδι των αριστεριστών κυρίως.

Δηλαδή "Γερά και μαζικά" να τα κάνουμε λίμπα κάθε τόσο μέσα στις σχολές και να πληρώνουν τα κορόιδα (δηλ. εμείς οι πολίτες) τις καταστροφές του κάθε άναρχο-κομουνιστή πιτσιρικά που του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου.

Ουσία ; Απολύτως καμιά. Σας προκαλώ να διαβάσετε το αναγνωστικό της τετάρτης δημοτικού του 1964 και να το συγκρίνετε με το αντίστοιχο αναγνωστικό της δευτέρας γυμνασίου του 2010. Θα σας πιάσουν τα γέλια καθώς θα καταλάβετε πως το πρώτο βιβλίο αποτελεί λογοτεχνικό κόσμημα ενώ το δεύτερο είναι μια αθλιότητα που το 80% της κάθε σελίδας είναι εικόνες και τα γράμματα είναι 5-6 σειρές με μεγάλα γράμματα σαν να διαβάζει κανείς διαφημιστικό.

Είναι τέτοια η συστηματική προσπάθεια απομάκρυνσης αυτού το ήδη αμόρφωτου λαού από την ουσία της γνώσης που καταντά γελοίο.

Ας αναλογιστεί κανείς πόσο σημαντική θα ήταν η συνεισφορά στην κοινωνία μας των δικαστών , των εισαγγελέων και των ακαδημαϊκών αν έστω αυτοί έκαναν πραγματικά το λειτούργημά τους.

Έχω πολλές ευχές για το 2011 για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αλλά (αφού βάζω στην άκρη την υγεία γιατί ως γνωστό "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" ) εύχομαι ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India