Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η σχετικότητα του χρόνου στο σειριακό σύμπαν


Ένας άνθρωπος του ‘δυτικού’ κόσμου ζει κατά μέσο όρο 85 χρόνια.


Από αυτά τα χρόνια τα πρώτα τουλάχιστον 15 οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα θυμούνται ολοκληρωμένα , έχουν κυρίως κάποιες ‘εικόνες’ και μια γενική ‘γεύση’ αναμνήσεων και σίγουρα ο εαυτός τους εκείνα τα χρόνια δεν θεωρούν πως τους χαρακτηρίζει, αφού είναι χρόνια κατά τα οποία διαμορφώνεται ο κάθε άνθρωπος ως χαρακτήρας.


Έτσι μπορούμε να αφαιρέσουμε αυτά τα 15 χρόνια από τα 85 , αφού κυρίως αποτελούν μια σύντομη διαδρομή της ζωής μας που όμως διαμορφώνει το δρόμο μας.


Κατά παρόμοιο τρόπο το ίδιο μπορούμε να πούμε για τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου, αφού αν δεν πάσχει από κάποια αρρώστια που σχετίζεται με την εγκεφαλική του λειτουργία είναι σίγουρο πως οι εμπειρίες της ζωής έχουν αλλοιώσει τον πυρήνα της προσωπικότητας του καθώς και την αντίληψη του ίδιου για τον ίδιο του τον εαυτό κατά την περίοδο των ετών που ήταν στην βιολογική του ακμή και δραστηριότητα (25-55 χρόνια)


Έτσι λοιπόν αν αφαιρέσουμε από τα 85 τα 15 πρώτα χρόνια και τουλάχιστον τα 10 τελευταία έχουμε 60 χρόνια ζωής .


Από αυτά τα 60 χρόνια μπορούμε να αφαιρέσουμε σίγουρα το σύνολο των ετών που ο άνθρωπος αυτός κοιμάται. Έτσι καταλήγουμε πως έχουμε διαθέσιμα 42,5 χρόνια διαθέσιμα.


Σ’ αυτό το στάδιο μπορούμε να καταλάβουμε πως σε μια ζωή 85 ετών ουσιαστικά λιγότερα από τα μισά χρόνια μας είναι διαθέσιμα για να ζήσουμε.


Για να μην αποκτήσει τεράστιο μέγεθος αυτή η σκέψη μου, θέλω να θεωρήσω ένα χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα που μας κοστίζουν σε χρόνο διάφορα πράγματα όπως η προσωπική υγιεινή, η αναμονή για διάφορα, από το να έρθει το ασανσέρ μέχρι την κίνηση στο δρόμο ή το χρόνο που περιμένουμε τον υπολογιστή να ξεκινήσει, ή το φαγητό μας να ετοιμαστεί ή το καθυστερημένο ραντεβού με τον πελάτη, τον φίλο ή την/τον αγαπημένο μας. Θεωρώ λοιπόν πως όλο αυτό μας κοστίζει μέσο όρο μες την ζωή μας 3 (μόνο) ώρες.


Άρα 3 ώρες για τα διαθέσιμα 42,5 χρόνια ζωής μας αναλύονται σε 5,3 χρόνια έτσι φτάνουμε στα 37,2 χρόνια.


Το αποτέλεσμα είναι σημαντικότατο για μένα διότι πριν μερικούς μήνες έκλεισα τα 39 χρόνια άρα η ζωή μου ουσιαστικά έχει τελειώσει εδώ και 1,8 χρόνια!

1 comments:

Antoine είπε...

3 μόνο ώρες είναι βέβαια πολύ λίγο σε δεύτερη σκέψη σίγουρα είναι πολύ παραπάνω

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India