Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Διάλογο για το Αιγαίο επιδιώκει η Άγκυρα

Η Άγκυρα υπογράμμισε την αποφασιστικότητά της για «συνέχιση των δραστηριοτήτων» με σκοπό την «υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ως προς τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:«Αξιολογήθηκαν λεπτομερώς υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων τα υφιστάμενα μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας αλληλένδετα προβλήματα του Αιγαίου και τα νόμιμα και ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: news.gr.msn.com

Για όσους παρακολουθούν τα γραφόμενα στο blog Σκέψις, θα θυμούνται το άρθρο μου στις 2 Φεβρουαρίου με τίτλο " Θερμό επισόδειο ως τον Ιούλιο ".
Το παραπάνω βέβαια δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει τα γραφόμενα, αφού η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να αφήσει την ελληνική χρεοκοπία χωρίς να κερδίσει κάτι από αυτό.

Έχετε λοιπόν λίγη υπομονή και παρακολουθείστε τα βήματα της Άγκυρας πως σιγά σιγά θα κλιμακώσει την ένταση ώς τον Ιούλιο.

1 comments:

antonia είπε...

http://www.inews.gr/61/milaei-gia-katargisi-synoron-me-tin-tourkia.htm
Εκτιμήσεις Έλληνα πρέσβη στην Αμερική....Από ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ .Ο Έλληνας διπλωμάτης κύριος Κασκαρέλης Βασίλης δηλώνει στο Τουρκικό πρακτορειο ειδήσεων ότι: «Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Ankara και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».Ο Κασκαρέλης στην ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Συγκεκριμένα είπε τα...παρακάτω:«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Ege, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».
..........
Δεν χρειάζεται η Αγκυρα να κάνει τίποτα τα κάνουμε εμείς από μόνοι μας.....

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India