Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ζήτω η Εκκλησία της Ελλάδος

Η πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για φορολόγιση της εκκλησίας της Ελλάδας, μας δείχνει για τα καλά το «Χριστιανικό» πρόσωπο των  ταγών της εκκλησίας μας.

Ως γνωστό η ελληνική εκκλησία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Ως τώρα απολάμβανε (γιατί;) την αφορολόγιτη λειτουργία της. Τα υπόλοιπα βέβαια Ν.Π.Δ.Δ. φορολογούντο ( και θα συνεχίζουν να φορολογούνται ) με 35%!

Αποφάσισε η Κυβέρνηση λοιπόν να κάνει το «αντιχριστιανικό έγκλημα» και να φορολογίσει με 20% ( όχι 35%) και όχι το σύνολο της εκκλησίας αλλά τα κέρδη από δραστηριότητες!

Παρακολουθόντας χτές τα δελτία ειδήσεων όλο και κάποιος «Άγιος Πατέρας» θα μιλούσε για το θέμα.

Με λίγα λόγια το συμπέρασμα που ήθελαν να βγάλουμε ήταν πως αν το κράτος φορολογίσει με αυτό το 20% επί των κερδών την εκκλησία τότε και αυτή (δυστυχώς ) θα είναι αναγκασμένη να σταματήσει το ιερό έργο της.

Δεν ξέρω πως σας ακούγετε εσάς αυτό , εγώ πάντως το λέω εκβιασμό!

Δεν τους φτάνουν τα χιλιάδες πρόβατα που πάνε και δίνουν από το υστέριμά τους θέλοντας να εξευμενήσουν τον ΘΕΟ με υλικά αγαθά!

Δεν τους φτάνουν τα εκατοντάδες θύματα των παραμυθιών τους που για να αποκτήσουν μια θέση στο παράδεισο δίνουν χρηματικές δωρεές , ακίνητα και πολλά άλλα στην εκκλησία!

Δεν τους φτάνουν τα χρήματα από τις εκατοντάδες χιλιάδες κεράκια που μαζεύουν μαύρα, αφορολόγιτα, ζεστά χρήματα.

Δεν τους φτάνουν οι εισπράξεις από τις τεράστιες ακίνητες περιουσίες που διαθέτουν σε γή και κτίρια ( μερικά από αυτά στο κέντρο των Αθηνών).

Δεν τους φτάνει που για όλο το παπαδαριό φροντίζει ο Έλληνας φορολογούμενος να παίρνουν τον μισθό τους.

Δεν τους φτάνουν που για κάθε γάμο και βάφτιση η ταρίφα είναι 150 ευρώ!

Δεν τους φτάνει που δεν δίνουν λογαρισμό σε  κανέναν του τι κάνουν με όλα αυτά τα χρήματα.

Αλλά ύστερα από όλα τα παραπάνω μας γνωστοποιούν πως 5 πιάτα φαγητό που δίνουν σε μερικούς άστεγους και άλλα τόσα κρεββάτια που παρέχουν στα δύστυχα τα ορφανά (ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ) θα αναγκαστούν να το κόψουν!!!!!!

Όλα αυτά βέβαια λόγω της κακής αντιχριστιανικής κυβέρνησης!!!

Ε ρε ξύλο που θέλετε!!!

ΑΜΗΝ

1 comments:

Rm4g3dD0v είπε...

Όχι στην περαιτέρω φορολόγηση της εκκλησίας.

Φορολογηστε λεει τους πολιτες, τις μικρες επιχειρησεις, τις μεσαιες επιχειρησεις, τα τροφιμα, τα τσιγαρα, τα ποτα, την εκκλησια, τους μεταναστες και για την καθε κλανια που ρίχνουμε.
Και με τους Φορους ταΐζουν περισσοτερο τους βουλευτες, ταΐζουν περισσοτερο τους τραπεζιτες. Τα ταμεια του κρατους αδειασανε και δεν εχουν τιποτε… να καβατζώσουν οι καημενοι.
Αλλα οταν ειναι να μπει κανα φραγκο στις τσεπες των ανθρωπων ουτε λογος για υπογραφες…

Η φορολόγηση της εκκλησιας μπορεί να φαντάζει δικαιο για τον λαοτζίκο που πληρώνει, αλλα ο λαοτζίκος ποτέ δε θα βιώσει τα αποτελέσματα απο τη φορολογια της εκκλησίας, σε αντίθεση με τους τραπεζίτες και τους 300 κηφήνες της βουλής. Υπάρχουν ομως και πράγματα που η εκκλησία μπορεί να κανει με την περιουσία της και να ωφελήσει τον κόσμο. Γι’ αυτό:

* Οχι, να μη φορολογηθει περαιτέρω η εκκλησια, αλλα να πανε τα λεφτά της στον κόσμο που πειναει, οχι να ξεπληρώσει τα δανεια που εφαγαν οι πολιτικοι και οι τραπεζίτες.
Ο λαοτζίκος θα συνεχίσει να πληρώνει, οσα κι αν δωσει η εκκλησία. Ετσι λοιπον, οι μονοι που θα ενισχυθουν θα είναι οι πολιτικοι και οι τραπεζίτες. Οχι αλλη ενίσχυση σε αυτους.

* Οχι, να μη φορολογηθει περαιτέρω η εκκλησια, αλλα να ξοδεψει τα χρηματα που εχει για τη δημιουργια μουσειων για τους αμυθητους θησαυρους γνωσης που εχει καταχωνιασει στα μοναστηρια στη χερσόνησσο του Αθω και στο Φαναρι. Αρχαια χειρογρραφα και κειμηλια πολιτισμου και γνωσης που καθονται και σαπιζουν στα υπογεια τους να στεγασθουν σε μουσεια τα οποια να κατασκευασει η ιδια η εκκλησια, αντι να αναθεματιζει τους Στωικους, τους Σοφιστες, τους Σωκρατικούς και τους Ατομικούς φιλοσοφους.

* Οχι, να μη φορολογηθει περαιτέρω η εκκλησια, αλλα να δωσει τα αμφια και τους σταυρους του ο καθε παπας και το καθε μοναστηρι να χτισει απο ενα σπιτι για τον καθε αστεγο και απορο στην ελλαδα. Να δωσει ελπιδα και παιδεια σε οσους δεν εχουν στον ηλιο μοιρα.
Οχι μονο ενα κωλοσυσσιτιο στο οποίο κοτσαρει και ενα προσηλυτιστικό κυρηγμα απο πισω…

* Οχι, να μη φορολογηθει περαιτέρω η εκκλησια, αλλα να γεμίσει τις τεράστιες αδειες εκτάσεις της με ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκα και παραβολικά κάτοπτρα, και να παράγει ρεύμα ωστε να καιγεται λιγοτερο πετρελαιο, και να προμηθευει την ελλαδα με δωρεαν ρευμα.

* Οχι, να μη φορολογηθει περαιτέρω η εκκλησια, αλλα να δημιουργήσει εθνικους δρυμους και να προστατεύσει τα ευαισθητα οικοσύστηματα μιας και το 75% της περιουσιας της ειναι μη-κατοικήσιμα εδάφη.

Αντι της εκκλησίας αν ειναι καποιος να πληρώσει, να φορολογηθουν περαιτέρω οι μεγαλες επιχειρησεις, να υπερφορολογηθουν οι εφοπλιστες. Να υπερπολλαπλασιαστεί ο φορος των τραπεζων και των βουλευτων (οσοι εχουν περασει απο τη βουλη και ζουν ακομα απο τη μεταπολιτευση και μετα). Να καταργηθουν οι φοροεπιδρομες στο λαοτζίκο και να πληρωσουν τα σπασμενα αυτοι που τα εκαναν ετσι.

Αλλωστε το μεγαλο εγκλημα της θρησκείας και κατ επέκτασιν και της εκκλησιας (παρεπιπτόντως, αλλο το ενα κ αλλο το αλλο), δεν εχει να κανει με χρήματα αλλα με συνειδήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India