Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Που είναι η κρίση ..............οεοοοοοοοοο??!!


Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Goldman Sachs

Tuesday, 20 April 2010 14:47

Σχεδόν διπλάσια κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2010 η Goldman Sachs μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) εναντίον της αμερικανικής τράπεζας για εξαπάτηση επενδυτών. Συγκεκριμένα, η τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,29 δισ. δολαρίων ή 5,59 δολαρίων ανά μετοχή έναντι κερδών 1,66 δισ. δολαρίων ή 3,39 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 4,01 δολαρίων ανά μετοχή.

Εντωμεταξύ, και η βρετανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSA) ανακοίνωσε χθες ότι διερευνά τις συνθήκες γύρω από την αγωγή εναντίον της Goldman Sachs και το ενδεχόμενο συμμετοχής των βρετανικών αρχών στην υπόθεση.

«Η FSA διερευνά τις περιστάσεις αυτής της υπόθεσης και τις πιθανές επιπτώσεις στις δραστηριότητες της Goldman Sachs που υπόκεινται στην εποπτεία των βρετανικών Αρχών. Εάν υπάρχουν επιπτώσεις, τότε θα ληφθούν και οι ανάλογες ενέργειες», δήλωσε εκπρόσωπος της FSA. Από την άλλη πλευρά, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών (CESR) προς το παρόν δεν συμμετέχει στις διαδικασίες εναντίον της Goldman.

UBS: Σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη σε διάστημα περίπου τριών ετών ανακοίνωσε σήμερα η UBS η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, επικαλούμενη την ανάκαμψη στη μονάδα διαχείρισης χρέους.

Σε ανακοίνωσή της – δύο μέρες προτού πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της – η τράπεζα αναφέρει ότι τα προ φόρων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ελβετικά φράγκα (2,4 δισ. δολάρια). Πρόκειται για τα υψηλότερα προ φόρων αποτελέσματα από το δεύτερο τρίμηνο του 2007.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της UBS, Όσβαλντ Γκρούεμπελ, είναι να βοηθήσει την τράπεζα να εμφανίσει προ φόρων κέρδη ύψους 15 δισ. φράγκων τα επόμενα 3-5 χρόνια. Οι μετοχές της UBS έχουν ενισχυθεί φέτος στη Ζυρίχη κατά 10%.


JPMorgan: Σημαντική άνοδος στα κέρδη α' τριμήνου

Friday, 16 April 2010 14:06

Η τράπεζα κατάφερε να διατηρηθεί κερδοφόρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, βασιζόμενη στα έσοδα από προμήθειες τα οποία αντιστάθμισαν τις απώλειες που σχετίζονται με ενυπόθηκα δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Πάνω από τις προβλέψεις της Wall Street διαμορφώθηκαν τα κέρδη της JPMorgan Chase & Co, τα οποία κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου κατέγραψαν αύξηση 55% χάρη στα υψηλότερα έσοδα στη μονάδα συναλλαγών.

Ειδικότερα, η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη 3,3 δισ. δολαρίων ή 74 σεντς ανά μετοχή έναντι 2,1 δισ. δολαρίων ή 40 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 64 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδα της JPMorgan διαμορφώθηκαν στα 28,2 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα κατάφερε να διατηρηθεί κερδοφόρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, βασιζόμενη στα έσοδα από προμήθειες τα οποία αντιστάθμισαν τις απώλειες που σχετίζονται με ενυπόθηκα δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Η JPMorgan είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο. Η Νο3 τράπεζα των ΗΠΑ Citigroup πιθανόν να ανακοινώσει κέρδη 340 εκατ. δολαρίων στις 19 Απριλίου, ενώ η Bank of America εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει στις 16 Απριλίου κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων.

Citigroup: Πάνω από τις προβλέψεις τα τριμηνιαία κέρδη

Tuesday, 20 April 2010 14:46

Τα κέρδη της Citigroup αποδίδονται στη μείωση των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με «κακά δάνεια». Τα υψηλότερα κέρδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2007 εμφάνισε η Citigroup. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική τράπεζα τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο στα 4,43 δισ. δολάρια έναντι κερδών 1,59 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 14 σεντς ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, ενώ τα έσοδά της ανήλθαν στα 25,4 δισ. δολάρια. Υπενθυμίζεται ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2009 η εταιρεία είχε εμφανίσει ζημιές 7,58 δισ. δολαρίων.

Τα κέρδη της Citigroup αποδίδονται στη μείωση των επιβαρύνσεων που σχετίζονται με «κακά δάνεια».

Οι ανταγωνίστριες της Citigroup, JPMorgan Chase & Co. και Bank of America ανακοίνωσαν για το πρώτο τρίμηνο αύξηση κερδών κατά 55% και μείωση της τάξεως του 25%, αντίστοιχα.

http://www.banksnews.gr/portal/home-page

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Hot Sonakshi Sinha, Car Price in India